Ти си албанец.
Биди објективен и докажи ја неопходноста на истата.
Прв сум против криминалците, ама од кај излезе тоа ѓубре сега?
Првично и јас бев против, гласав за СДСМ, не за двојазичноста, ниту дека се леви, туку само затоа што тие се единствена сила која може конечно да затвори политичар за корупција, тие се тие кои можат да расветлат сомнителни случаеви за кои државата се крена на нозе. За мене веќе пропаднатото образование, здравството, правосудството се во втор план, веќе стана несигурно да се живее тука.
И да не беше платформата пак ќе беше двојазичноста за која самата СДСМ без никаков притисок даваше предизборни ветувања, пак ќе беа селфите на Заев со албански деца итн...
Биди и ти објективен, овие протестанти не излегуваат против платформата, туку затоа што така им наредуваат.
Знам дека ДУИ вака сака да возврати енергија, истотака бев разочаран што пак ги добија изборите, само затоа што имаа расцепена опозиција. Но сепак имаат поен од мене што не коалицираа со ВМРО.
Некои точки не ги сфаќам, дури сум сигурен дека се ставени таму само за да се бара многу за да се добие доволно. Ама дека треба општа дебата за примена на јазиците и модифицирање на државните симболи и јас сум за во секое време. Сум за за поголема децентрализација на моќта.
Тајмингот е лош, признавам дека е педерски што би рекол волкот, ама кога ако не сега?