G
Goldie
Гостин
23 missiles of 59 launched hit the air base. So 36 missiles is missing.This is exactly the full BK of 3 Pantsir-S1 complexes (3 x 12 = 36)"Чесно да си признаам Трамп за сега ме разочара!
Интересно е дека ова петардите марка Патриот слабо возат, од 59 само 23 стигнале околу базата во Шајрат, можеби немале доволно ќумур или бил влажен ,
Малку аналог со руските еквиваленти истрелани од касписко море кон ИД, 95% ја достигнаа целта со грешка на зададената цел од 5 метра. додека овие Патриотиве отклонување 6 километра околу целта, освен базата погодени се село Манзуљ, село Шарјат , Ал Хамрат, евентуално ако по стара американска традиција гаѓале некоја свадба, сунет, болница...
Убавото е што сите здрави авиони полетале пред нападот, уништени се околу 6 расипани за ремонт и делови во хангарите.
За да сум објективен и како секогаш пишувам по совест, малку сум разочарани од Руското и Сириското ПВО- Ц200 и Ц300, не се активира на овие петардиве, мислев дека небото над цела Сирија е покриена и лови се.
Настрана глупоста на Трамп, ако застанат само на овој инцидент ќе биде добро иако лично не верувам дека ќе застанат тука.
Како што веќе реков Русија премногу вложи во овој конфликт и нема лесно да се откаже од Асад, ете веке се најавени нови ПВО системи и зголемување на бројот на Руски војници во Сирија. А денеска во водите на Медитеранот влезе и Руска фрегата со крстосувачки ракети која е на пат до Руската поморска база во Тартус, додај тука и дека Русиве го прекинаа каналот за координација со Американците и јасно им ставија до знаење дека евентуален нов напад и некаква “грешка“ ќе стане голема таму.
Боливија во ОН ги потсетува тие што заборавиле..
Последно уредено од модератор: