Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Јас не еднаш сум рекол дека ние генерално имаме проблем со националните интереси. Да не бидам погрешно сватен, бидејќи сум политички десно ориентиран, како пример за штитење на Македонските национални интереси ги земам Македонските комунисти попут Ченто, Шарло и воопшто партизаните и хероите од НОБ кои успеале некако да ни го дадат патот до оваа независност што ја имаме сега. Значи националните интереси треба да ги штитат сите Македонски партии, како што и левите и десните партии на Албанците ги штитат Албанските национални интереси.

Второ, уште одамна мој став е дека само со економски просперитет може да се постигне подобра позиција во меѓународна политика. Всушност во денешницата финансиите се главен двигател на политиката.

Што се однесува до закани за војна, и тебе ќе ти кажам, доколку се тие што ја потпишаа и објавија платформата спремни со крв да на наметнат.... тогаш се тие тие кои се спремни за војна, а не тие кои ги бранат своите ставови. Во Македонија Албанското прашање е веќе решено на повеќекратна штета на Македонската државотворност во 2001 година и покрај воените победи што ги имавме. И сега беше најмалку потребно да се отвори, поготово во цутот на политичката криза и во моментот кога нејзинот решение беше навидум при крај. Ако тоа не ти збори за задната намера на Албанските партнери во профитирањето од таа политичка криза, тогаш си или слеп или наивен. И ако ние сега потклекнеме на нивните барања, тогаш ние си се девалвираме самите себеси и свесно во иднина се откажуваме од тоа за што нашите предци ги давале своите животи. Замисли што би било ако тие наши предци од НОБ, потклекнеле на узурпацијата на истите овие што сега сакаат да ни ја протнат платформата и не се спротивставиле со нивното херојство?

Ова лудило мора да сопре. Мора да се најде еден маж кој ќе не извади од ова заложништво, па ако треба и по цена на војна.
Epa ete imavme 2001, em pobeduvavme I pak prstot vo gaz. Vo vojna sekako si zaguba I ekonomski I covecki, kaj mortalitet ni e pogilem uste I najsilnite, najproduktivnite da umrat. Malku potrezveno misli. Golemite ke te iskoristat vaka ili onaka.

Ako Grujo bese patriot sto ne go zatvori zajko. Em go imase na kamera kako go ucenuva licno premierot, em na kamera kako bara mito. Vo istiot moment da go uapsese I pustese tie dve snimki ni 1000 nemase na ulica da izlezat.

Vaka mene mi izgleda deka Grujo saka makedoncite pak da umiraat. Kako Dosta dimovska sto napravi. Normalno so podrska od udba/kos I ostali.
Fala mu na boga sto I taa I Filamena nemaat deca najgolemite grobari na policija I praven sistem.
Ne za dzabe se reklo zena e spremna I svetot da go unisti ako e ljuta t.e loso onadena :mad:

Sustinata e deka narodot e zalazen od strana na janicari, samiot da go napravi toa sto nekoj ima cel.
Rob koj se smeta za sloboden e najproduktiven, taka I patriotite bez da mislat kaj gi vodat ;)
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Таман си има луѓе да си држат притисок..
Кога ке треба ке излезат повеќе....
БТВ у Куманово отиде базенот под хипотека тоа е една од двете работи што циц ги направи у своите мандати..

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Таман викаш се? Ај ќе те цитирам за некој ден да видам дали и тогаш ќе се таман :pos:
Таман и денес колку за притисок се собрале. Тука сме, без гајле биди, ќе го следиме притисоков секој ден :pos:

545454.jpg
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.810
Поени од реакции
26.374

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Зошто треба здраво за готово механичкиот прилив од времето на СФРЈ да го прифатиме како таков , а Словенија и Балтичките републики не??? Граѓански права да , ама национални НЕ
Ај објасни механички прилив?
Мислиш се населиле масовно од Косово?
Па и таму за 50 години ги надраснаа Србите. А тие на Косово од кај дојдоа? од Албанија?? па и таму за 50 годиини се зголеми за 3 пати населението.
Во Јапонија да не ги прават па ги извезуваат овде и на косово и во албанија.

А то за национални права важи за сите граѓани или само за некои??
 
A

Avenger99

Гостин
ako pola partija ne go sakase,nemase da bide lider. ili pa kje imase sdsm-vistinska do sega napraena. kolku za ilustracija za clenstvoto na sdsm. vlaga brako na kongres i dobiva stoecki ovacii 10 minuti. ebati partija reformirana kade sto seuste kolena se tresat i gakicki se vlaznat koga kje vleze papata.
baska sto i za gruevski vaka zborea 2006 deka e mlad,tehnokrat,nadezen...[DOUBLEPOST=1491605968][/DOUBLEPOST]
zaev rekol,zaev izlizal. glej ja programata sto treba da ja izbavi zemjata od krizata
nov zakon za albanskiot jazik. toa e toa.
korenot na site problemi vo makedonija e poso nema albanski preveduvac vo gevgelija. 2 godini protesti protiv kriminalite na dpmne za da na kraj nov zakon za albanski jazik koj treba da odi na ustavot. najs
sledi gi potezite,ne glej sto zbori. ete so let3 utvrdivme deka edno se zbori pred izbori, drugo se pravi posle izbori. i toa bilo demokratski(jas ne se slozuvam so ovoj del)
isto kako da imas kandidat za vrabotuvanje a znaes od prethodnite 3 raboti deka lazel na intervjutata poso koga pocnal da raboti gazdite uvidele.
i ti zbori ja znam ova,ja znam toa vaka taka. a znaes deka na prethodnite 3 raboti bil beskorisen i gi kradel
dali bi go vrabotil?
zaso bi go vrabotile kandidatot na partijata sto dosega kradela? noviov decko da ne se vklopel vo politikata na kradenje i mentalitetot na partijata, nemalo da stane lider(najdobar vo kradenjeto i lazenjeto).ako imas somnezi vo sdsm, vidi cic i zhernovski kako ja vodat opstinata i vidi stevce od kade dojde da bide gradonacalnik na karpos. i toj bese eden od najdobrite vo sdsm. toj e toj mindset vo sdsm-dpmne. kradi,kradi i kradi uste povekje.
2 години протести за Грујо и тајфата да завршат во затвор. Програмата ја немам цела прочитано, незнам ни дали има такво нешто, еве и да има, тоа е најголемиот проблем? И зошто мислиш дека ако ДПМНЕ формираше влада немаше да го излгасаат истиот закон? Ако се сеќаваш, на Заев предизборната кампања беше Македонија- едно општество за сите.. Друго, уставот не се менува, колку пати е кажано овде? Иначе ти го читам последниот дел и ништо неможам да разберам, ни запирка, никаков знак. И да, пишувај кирилица.[DOUBLEPOST=1491608164][/DOUBLEPOST]
јеботе благи бог што всушност сакаш да кажеш..сите се слагаме овде дека албанци , пардон шипатари ( албанци се истите такви или слични шипатари ама граѓани на Албанија) не ебат у здрав мозок , а овде гледам 1000 и кусур страници стрижена бричена.
Факт е, се бистри полека дека и Грујо и неговата варијанта на вмро стануваат гола вода, ама во секоја процедура има редослед на најмал отпор, најмала енергија и најмали трошоци т.е. загуби.И секое отстапување значи само повторување, губење време и пари. А ни едното ни другото скоро го немаме.
Најбитно во целава приказна е што полека и на врапците им се избиструе у која грмушка лежи зајакот. А тоа е голема работа : добрата и точна дијагноза.
И сега така треба да се процесира проблемот. За да на крај не биде операцијата успешна , а пациенот мртов. Парите за лечење и така и така се веќе платени...., преплатени, плус и задолжени.
Ама изгледа џабе зборам , линииве на мониторот рамни...
WTF си напишал?o_O Де ако може некој нека ми преведи, хаос си во мислите. Арно вика Алмеида.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
кога имаш устав каде се набројуваат националности каде е знамето историски симбол на една нација каде химната споменува нација и ликови од нацијата немаш граѓанско општество.
Аха.
И, чаре?
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
363
Околу 4 Милиони од прилика така? :pos::pos:[DOUBLEPOST=1491608513][/DOUBLEPOST]

Кој ефект? Бетмен или Халкидики ефект?
Сега и оваа слика не ти се допаѓа?
Изброј ја не знам тука има ликови со специјални формули бројат луѓе на слики...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
NO SURVIVORS ефект.
Да ви средам за термин за фудбал ако сакате ?[DOUBLEPOST=1491608940][/DOUBLEPOST]
Сега и оваа слика не ти се допаѓа?
Изброј ја не знам тука има ликови со специјални формули бројат луѓе на слики...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Тука има и без мозок ликови, за жал ти во таа група си.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.810
Поени од реакции
26.374
Epa ete imavme 2001, em pobeduvavme I pak prstot vo gaz. Vo vojna sekako si zaguba I ekonomski I covecki, kaj mortalitet ni e pogilem uste I najsilnite, najproduktivnite da umrat. Malku potrezveno misli. Golemite ke te iskoristat vaka ili onaka.
Во една нова констелација на светската сцена, кадешто во моментов се менуваат гео-стратешките значења и се префрла жижата на Балканот (што мора да признаеш дека се експлоатира и во западните и во источните медиуми), мора да бидеме свесни и дека војната можеби и е неизбежна. Како таа ќе биде изразена, и дали ќе биде прокси-ограничен конфликт како оној во 2001 година или ќе биде општо лудило попут тоа во Сирија, добро би било да бидеме спремни, зошто кога ќе ти ја стават главата на трупче, нема да те прашаат дали си сдсм или дпмне, пошто за нив ќе бидеш каур.


Ako Grujo bese patriot sto ne go zatvori zajko. Em go imase na kamera kako go ucenuva licno premierot, em na kamera kako bara mito. Vo istiot moment da go uapsese I pustese tie dve snimki ni 1000 nemase na ulica da izlezat.

Vaka mene mi izgleda deka Grujo saka makedoncite pak da umiraat. Kako Dosta dimovska sto napravi. Normalno so podrska od udba/kos I ostali.
Fala mu na boga sto I taa I Filamena nemaat deca najgolemite grobari na policija I praven sistem.
Ne za dzabe se reklo zena e spremna I svetot da go unisti ako e ljuta t.e loso onadena :mad:

Sustinata e deka narodot e zalazen od strana na janicari, samiot da go napravi toa sto nekoj ima cel.
Rob koj se smeta za sloboden e najproduktiven, taka I patriotite bez da mislat kaj gi vodat ;)
Грујо ја има има најголемата кривица и за Тиранската платформа и за сето ова лудило што ни се случува сега! Точно е дека ова требаше да биде навреме спречено, на еден или на друг начин.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ај објасни механички прилив?
Мислиш се населиле масовно од Косово?
Па и таму за 50 години ги надраснаа Србите. А тие на Косово од кај дојдоа? од Албанија?? па и таму за 50 годиини се зголеми за 3 пати населението.
Во Јапонија да не ги прават па ги извезуваат овде и на косово и во албанија.

А то за национални права важи за сите граѓани или само за некои??
.....точно е дека се множат ко штакори, а лреглото им е во северна албанија. Од друга страна штакори кои ги нема не се ни множат. Инаку по мајка сум од Тетово и многу ми е позната состојбата на работите со размножувањето на штакорите последните 100 години, така да ако тоа го земеме како талон можеме и некој друг пондер од оној кој го елеборираш да извадиме. Точно е дека ситуацијата е за никаде заради комунистичката идеологија , ама не личи попот да не се вика поп, а бобот боб и да се инсистира на тоа.
А ако не разликуваш национални права од граѓански и што е што и кој е кој , тоа значи дека имаш проблем кој јас не можам да го решам. Но мислам дека не е ни битно и онака...
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.810
Поени од реакции
26.374
Кој ефект? Бетмен или Халкидики ефект?
Незнам за овие, ама ефектот нема.влада.а.истече.ултиматумот.од.10.дена.пред.15.дена се постигнува.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom