B
Bafra
Гостин
Epa ete imavme 2001, em pobeduvavme I pak prstot vo gaz. Vo vojna sekako si zaguba I ekonomski I covecki, kaj mortalitet ni e pogilem uste I najsilnite, najproduktivnite da umrat. Malku potrezveno misli. Golemite ke te iskoristat vaka ili onaka.Јас не еднаш сум рекол дека ние генерално имаме проблем со националните интереси. Да не бидам погрешно сватен, бидејќи сум политички десно ориентиран, како пример за штитење на Македонските национални интереси ги земам Македонските комунисти попут Ченто, Шарло и воопшто партизаните и хероите од НОБ кои успеале некако да ни го дадат патот до оваа независност што ја имаме сега. Значи националните интереси треба да ги штитат сите Македонски партии, како што и левите и десните партии на Албанците ги штитат Албанските национални интереси.
Второ, уште одамна мој став е дека само со економски просперитет може да се постигне подобра позиција во меѓународна политика. Всушност во денешницата финансиите се главен двигател на политиката.
Што се однесува до закани за војна, и тебе ќе ти кажам, доколку се тие што ја потпишаа и објавија платформата спремни со крв да на наметнат.... тогаш се тие тие кои се спремни за војна, а не тие кои ги бранат своите ставови. Во Македонија Албанското прашање е веќе решено на повеќекратна штета на Македонската државотворност во 2001 година и покрај воените победи што ги имавме. И сега беше најмалку потребно да се отвори, поготово во цутот на политичката криза и во моментот кога нејзинот решение беше навидум при крај. Ако тоа не ти збори за задната намера на Албанските партнери во профитирањето од таа политичка криза, тогаш си или слеп или наивен. И ако ние сега потклекнеме на нивните барања, тогаш ние си се девалвираме самите себеси и свесно во иднина се откажуваме од тоа за што нашите предци ги давале своите животи. Замисли што би било ако тие наши предци од НОБ, потклекнеле на узурпацијата на истите овие што сега сакаат да ни ја протнат платформата и не се спротивставиле со нивното херојство?
Ова лудило мора да сопре. Мора да се најде еден маж кој ќе не извади од ова заложништво, па ако треба и по цена на војна.
Ako Grujo bese patriot sto ne go zatvori zajko. Em go imase na kamera kako go ucenuva licno premierot, em na kamera kako bara mito. Vo istiot moment da go uapsese I pustese tie dve snimki ni 1000 nemase na ulica da izlezat.
Vaka mene mi izgleda deka Grujo saka makedoncite pak da umiraat. Kako Dosta dimovska sto napravi. Normalno so podrska od udba/kos I ostali.
Fala mu na boga sto I taa I Filamena nemaat deca najgolemite grobari na policija I praven sistem.
Ne za dzabe se reklo zena e spremna I svetot da go unisti ako e ljuta t.e loso onadena
Sustinata e deka narodot e zalazen od strana na janicari, samiot da go napravi toa sto nekoj ima cel.
Rob koj se smeta za sloboden e najproduktiven, taka I patriotite bez da mislat kaj gi vodat