Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Sabajle mi e smenet statusot od finalna vo potpisuvanje na viceprezidenta,
866*/2015 intervju 2 februari 2015.
Bev so izvod od vencanite originalen na bugarsko jazik od dedo mi i baba mi od 1943 godina!
Sega ima li jekoj pretstava posle ova uste kolku se ceka,i moze li da se pravat nekoj opstrukcii da mislam nesto negativno ne daj boze ili toa e toa garant dobivam ??

Abe aman zosto da lazis.Site ovde se orientirat na 20 tina luge od forumot koj rekol so rekol i kako pominal.Nad 10 000 luge goddisno aplicirat od makedonija.
Одев преку брат ми, другарот што заедно ја почнавме постапката е одобрен. Он има венчаница од баба и дедо

Одев преку брат ми, другарот што заедно ја почнавме постапката е одобрен. Он има венчаница од баба и дедо
Дали освен копија од пасошот и л.к на брат ти достави и оригинал извод од него или само копија?

Sabajle mi e smenet statusot od finalna vo potpisuvanje na viceprezidenta,
866*/2015 intervju 2 februari 2015.
Bev so izvod od vencanite originalen na bugarsko jazik od dedo mi i baba mi od 1943 godina!
Sega ima li jekoj pretstava posle ova uste kolku se ceka,i moze li da se pravat nekoj opstrukcii da mislam nesto negativno ne daj boze ili toa e toa garant dobivam ??

Леле се ближат накај мене 17 феб интервју со крштеница на дедо од 1943!! Ајде со среќа нека ти е! За потпис 2 ипол месеци се чека мислам

Дали освен копија од пасошот и л.к на брат ти достави и оригинал извод од него или само копија?
Не знам, мислам дека да. Посредникот ми ги среди документите, се слушнав со него и ми рече дека ако требало нешто да се достави ќе пишувало што. Кај мене пишува само дека е извадена на дополнителна проверка.

Потекло, кога пишува взходјашт ти бараат директно потекло од некого што е бил бугарин за да го докажат твоето бугарско потекло
Pa toa go pisuva i na potvrdite neli pradedovcite i prababite bile bugari spored bugarska egzarhija

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pa toa go pisuva i na potvrdite neli pradedovcite i prababite bile bugari spored bugarska egzarhija

31e8313310a84c967097290b254560ae.jpg

Взходјашт е збор кој се јавува во статуси кога си го проверуваш бројчето, ако си изваден на дополнителна и истовремено ти пишува нјама взходјашт блгарин тоа значи проблемот е со потекло, советот не успеал да го најде бугарско потекло, а само дополнителна е нешто друго што не сум сигурен што е..мислам тие два статуса се различни

luge sto ke pravime rabotive od kontrola iskacaat na site gledam baraat dopolnitelni dokoumenti KARAKACANOV MORA DA DOZNAE ZA OVA

Взхoдјaшт е предoк пo директнa линијa oднoснo дедo,бaбa,прaдедo,прaбaбa и дoкументи издадени нa oвие лицa кaкo крштеницa,свидетелствo,личнa кaртa,вoенa книшкa се сметaaт зa вaлидни. Вo oвaa групa не спaѓaaт брaтучеди,чичкoвци,тетки или друти рoднини.

Momci porano rekov deka od finalna pak sum vraten na dopolnitelna znaci posle prilozenata molba denes dobiv mail deka prepiskata mi e pratena na razgleduvanje od MVR za avtenticnosta na dokumentot sto go prilozuvam od dedo mi od bugarska egzarhija.Pisuva deka po utvrduvanje ke bidam vraten na razgleduvanje od sovetot po grazdanstvo povtorno.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom