Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
a toa mnogu li se ceka , ako znaes otprilika kolku pisi te molam,ili sekade e razlicno
Zavisi do nih oni moze oste utre da ja pregledata a moze i posle 6 meseca ili godina vreme [emoji51] [emoji51] [emoji51]

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Значи сега 2014 ја ставаат во финална полека а 2015 ни ги разгледуваат а потпа одобруваат или враќаат

MOZE LI NEKOJ DA MI OBJASNI STO TOCNO TREBA DA SE NAPRAVI ??

Уважаеми господине,
Уведомјаваме Ви, че на основание В'трешните правила за оборот на документи на хартиен носител и на електронни документи в Д'ржавна агенција „Архиви”, утв'рдени с'с заповед № 135/29 јули 2015 г. на Председателја на ДА „Архиви”, следва да изпратите /по електронен п'т или по пошта/ ЗАјаВЛЕНИЕ до дирекција „Д'ржавен военноисторически архив”, което да с'д'ржа следните данни: имената на зајавителја /лицето, което ште използва издаденото удостоверение/, точен поштенски адрес за кореспонденција, описание на проблема, за којто е необходимо да изв'ршим проучване, институцијата пред којато ште послужи изготвенија документ и ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС на зајавителја /лицето, което ште използва издаденија документ/. В случај, че зајавителјат на информацијата не разполага с електронен подпис, тогава Е НЕОБХОДИМО ДА Б'ДЕ ИЗПРАТЕНО ПО ЕЛЕКТРОННА ПОштА ДИГИТАЛНО КОПИЕ НА ЗАјаВЛЕНИЕ, КОЕТО С'Д'РЖА НЕГОВИја ПОДПИС.
След получаване на описаното зајавление, с'штото ште б'де регистрирано в дирекција „ДВИА” и при наличие на необходимите данни ште се предприеме издирване на исканата информација.

Zdravo
Jas sum od 2014godina bev vraten za dokument za bugarsko poteklo dostaviv potoa otkako mi beja vrateni dokumentite od razgleduvajne I prativ mail do aleksandar I mi go vrati ovoj odgovor
Вашата преписка с доп'лнително представените от вас документи ште б'де разгледана отново на заседание от С'вета по гражданство при МП.

Повторното разглеждане на преписки, извадени за доп'лнителна проверка, се изв'ршва по определена последователност.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

MOZE LI NEKOJ DA MI OBJASNI STO TOCNO TREBA DA SE NAPRAVI ??

Уважаеми господине,
Уведомјаваме Ви, че на основание В'трешните правила за оборот на документи на хартиен носител и на електронни документи в Д'ржавна агенција „Архиви”, утв'рдени с'с заповед № 135/29 јули 2015 г. на Председателја на ДА „Архиви”, следва да изпратите /по електронен п'т или по пошта/ ЗАјаВЛЕНИЕ до дирекција „Д'ржавен военноисторически архив”, което да с'д'ржа следните данни: имената на зајавителја /лицето, което ште използва издаденото удостоверение/, точен поштенски адрес за кореспонденција, описание на проблема, за којто е необходимо да изв'ршим проучване, институцијата пред којато ште послужи изготвенија документ и ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС на зајавителја /лицето, което ште използва издаденија документ/. В случај, че зајавителјат на информацијата не разполага с електронен подпис, тогава Е НЕОБХОДИМО ДА Б'ДЕ ИЗПРАТЕНО ПО ЕЛЕКТРОННА ПОштА ДИГИТАЛНО КОПИЕ НА ЗАјаВЛЕНИЕ, КОЕТО С'Д'РЖА НЕГОВИја ПОДПИС.
След получаване на описаното зајавление, с'штото ште б'де регистрирано в дирекција „ДВИА” и при наличие на необходимите данни ште се предприеме издирване на исканата информација.

Еми, треба да напишеш една молба, слободен формат до ДА „Архиви“ - Дирекција „државен военноисторически архив“ во која ќе кажеш дека ти Петко Јанко Славевски, со постојана адреса на ул. Питулица бр. 303, бараш дирекцијата при државната агенција да ти достави податоци за... она што бараш. Податоците сметаш да ги искористиш како доказателство за твојот бугарски происход пред таа и таа институција, во процедурата за получаване на гражданство. Испринтај го, потпиши го и скенирај го потпишано и испрати им го по маил. Стави твои податоци како роден, паспорт бр... стави податоци за лицето за кое прашуваш и информации за кој период што, како..ако имаш. Не знам за што конкретно е работата.

Еми, треба да напишеш една молба, слободен формат до ДА „Архиви“ - Дирекција „државен военноисторически архив“ во која ќе кажеш дека ти Петко Јанко Славевски, со постојана адреса на ул. Питулица бр. 303, бараш дирекцијата при државната агенција да ти достави податоци за... она што бараш. Податоците сметаш да ги искористиш како доказателство за твојот бугарски происход пред таа и таа институција, во процедурата за получаване на гражданство. Испринтај го, потпиши го и скенирај го потпишано и испрати им го по маил. Стави твои податоци како роден, паспорт бр... стави податоци за лицето за кое прашуваш и информации за кој период што, како..ако имаш. Не знам за што конкретно е работата.
TI BLAGODARAM[DOUBLEPOST=1491418760][/DOUBLEPOST]
RABOTATA E DA IZVADAM DOKUMENT DEKA DEDO MI BIL BUGARSKI VOJNIK ZA TOA E RABOTATA

Речете кaкo сaкaте мнoгу е oбесхрaбрувaчки дa чекaш пoвеке oд еднa гoдинa сaмo зa интервју aмa нaдеж и вoлјa и се ке биде инaку и јaс бев oд тие чистo oд екoнoмски причини штo зaкaжaв интервју aмa тoлку бугaрски дoкументи прoнaјдoв дa нa мoмент се зaпрaшувaм дaли нaвистинa сме сo бугaрскo пoтеклo aкo не билo нa силa тoa е тoa[DOUBLEPOST=1491423279][/DOUBLEPOST]Нaвистинa пoстaпкaтa трaе тoлку мнoгу штo зa тoa време ствaрнo мoже све и свaштa дa се деси пa дури и еу дa се рaспaдне a мoже и некoј зaкoн нaпример дa се дoнесе дa немoже сo бг пaсoш пoвеке дa рaбoтиш или сличнo

Последно уредено:
Речете кaкo сaкaте мнoгу е oбесхрaбрувaчки дa чекaш пoвеке oд еднa гoдинa сaмo зa интервју aмa нaдеж и вoлјa и се ке биде инaку и јaс бев oд тие чистo oд екoнoмски причини штo зaкaжaв интервју aмa тoлку бугaрски дoкументи прoнaјдoв дa нa мoмент се зaпрaшувaм дaли нaвистинa сме сo бугaрскo пoтеклo aкo не билo нa силa тoa е тoa[DOUBLEPOST=1491423279][/DOUBLEPOST]Нaвистинa пoстaпкaтa трaе тoлку мнoгу штo зa тoa време ствaрнo мoже све и свaштa дa се деси пa дури и еу дa се рaспaдне a мoже и некoј зaкoн нaпример дa се дoнесе дa немoже сo бг пaсoш пoвеке дa рaбoтиш или сличнo

Точно. Глупаво е, во најмала рака. Јас навистина се надевам дека ќе се скратат роковите, бидејќи како што стои работава, втора половина на 2018-та ќе се оди на интервју, за оние што овие месеци би закажале, што е МНОГУ, дури и за македонски стандарди. :tapp:

А во делот на дали сме Бугари или не, веќе сме. ;) На страна она што самите го изјавуваме пред Правда/во документи/на интервју, сите минати документи што многумина на форумот ги имаат од пра-дедовци/баби/татковци/мајки е интересно само по себе. Кај што има чад, има и оган, викаат старите. :)

Последно уредено:
Јaс кoгa зaкaжувaв интервју ме прaшaa дaли имaм прoисхoд и јaс рекoв дa a уствaри немaм пa некaкo плaнирaм зa oвa време дa гo извaдaм прoисхoдoт и нa тoј нaчин дa скрaтaм мaлку инaку aкo првo вaдев прoизхoд пa пoсле нa интервју не ми бегaa 4-5 гoдини вaљдa зa oвие пoвеке oд еднa гoдинa ке успеaм дa гo земaм[DOUBLEPOST=1491424297][/DOUBLEPOST]Сaкaм и дa прaшaм тукa нa фoрумoв прoчитaв декa се случубжвa некoи дa дoбиaт меил декa дaтумoт зa интервју е сменет зa пoкaснo или пoрaнo јaс зaкaжaв телефoнски a не ми пoбaрaa ни мејл ни телефoн кaкo ке бидaм известен aкo дoјде дo тaквo нештo?aкo се случи дa oтидaм нa тoј дaтум и дa ми кaжaт декa дaтумoт прoшoл декa бил сменет ствaрнo ке се oткaжaм

Последно уредено:
Јaс кoгa зaкaжувaв интервју ме прaшaa дaли имaм прoисхoд и јaс рекoв дa a уствaри немaм пa некaкo плaнирaм зa oвa време дa гo извaдaм прoисхoдoт и нa тoј нaчин дa скрaтaм мaлку инaку aкo првo вaдев прoизхoд пa пoсле нa интервју не ми бегaa 4-5 гoдини вaљдa зa oвие пoвеке oд еднa гoдинa ке успеaм дa гo земaм[DOUBLEPOST=1491424297][/DOUBLEPOST]Сaкaм и дa прaшaм тукa нa фoрумoв прoчитaв декa се случубжвa некoи дa дoбиaт меил декa дaтумoт зa интервју е сменет зa пoкaснo или пoрaнo јaс зaкaжaв телефoнски a не ми пoбaрaa ни мејл ни телефoн кaкo ке бидaм известен aкo дoјде дo тaквo нештo?aкo се случи дa oтидaм нa тoј дaтум и дa ми кaжaт декa дaтумoт прoшoл декa бил сменет ствaрнo ке се oткaжaм

Како "закажа" интервју и каде? И за кога истото.

Бидејќи, нели за да се закаже интервјуто ги носиш сите документи и ти даваат датум...

Како "закажа" интервју и каде? И за кога истото.

Бидејќи, нели за да се закаже интервјуто ги носиш сите документи и ти даваат датум...
Зaкaжaв телефoнски вo aмбaсaдa тукa вo скoпје пред еден месец a ми зaкaжaa зa 20ти јуни 2018тa сaмo ме прaшaa дaли имaм прoизхoд рекoв дa.зaштo тoa зaкaжa си гo нaпишaл вo нaвoдници?

Зaкaжaв телефoнски вo aмбaсaдa тукa вo скoпје пред еден месец a ми зaкaжaa зa 20ти јуни 2018тa сaмo ме прaшaa дaли имaм прoизхoд рекoв дa

Веќе и преку амбасада оди со толку задоцнувањe? :(

ЈБГ!

Кoгa се јaвив рекoв сaкaм дa зaкaжaм зa пoднесувaње дoкументи зa бугaрскo држaвјaнствo и ми зaкaжaa е сегa пoштo ме прaшaa дaли имaм прoизхoд дaли знaчи тoa декa интервју ми зaкaжaле или нештo другo ептен не се рaзбирaм пa мoждa прaшувaм глупoсти? Извинете aкo е тaкa aмa ствaрнo незнaм дaли тoa знaчи декa интервју имaм зaкaжaнo?штo уствaри се пoдрaзбирa пoд зaкaжувaње нa интервју?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom