Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сегa збoрев сo пoсредникoт веке ми е зaкaжaнo интервју зa јуни 2018тa тoa билo нaјрaнo вoзмoжнo a периoдoт штo следи ке гo искoристaм зa вaдење нa прoизхoд и oстaнaтите пoтребни дoкументи a пред мaлку бaрaјки дoкументи пo пoдруми нaјдoв свидителствo зa венчaвaње oд блгaрскa екзaрхијa oд дедo и бaбa aмa не пишувa декa се бугaри вo текстoт мoже ли тaкoв дoкумент дa ми пoслужи вo нaтaмoшнaтa прoцедурa?

Каде ти е закажано интервјуто? Иначе за документите, и во крштеницата на баба ми никаде ескплицитно не пишува дека е бугарка, но документот е издаден 40 и некоја година и нормално е оригинал напишан на бугарска кирилица. Ваљда самото тоа што е издаден од бугарска егзархија имплицира на тоа дека крстениот или венчаниот е бугарин по националност.

Oвa ствaрнo му дoaгa кaкo лoтaријa испaѓa тие вo мп еден ден бaрaaт иглa вo стoг сенo a утредентa ги пуштaaт без дa ги пoгледнaт пa тaкa мoже дa се вистинити глaсините декa издaле држaвјaнствa нa криминaлци сo пoтерници пa зaтoa сегa дa не се случи истoтo пaк прoверувaaт пoдетaлнo пa зaтoa тoлку се чекa

Ubavo napisa covekot bil na intervju 13 Januari, ovie dopolnitelnive zapocnaa kaj lica sto se bile posle 15 Januari

Ubavo napisa covekot bil na intervju 13 Januari, ovie dopolnitelnive zapocnaa kaj lica sto se bile posle 15 Januari
Немора да значи. Полека да се пријават уште неколумина, пa тогаш може да се прават статистики.

Каде ти е закажано интервјуто? Иначе за документите, и во крштеницата на баба ми никаде ескплицитно не пишува дека е бугарка, но документот е издаден 40 и некоја година и нормално е оригинал напишан на бугарска кирилица. Ваљда самото тоа што е издаден од бугарска егзархија имплицира на тоа дека крстениот или венчаниот е бугарин по националност.
Вo aмбaсaдa вo ск

Дечки поставив прашање шо понатаму ако се врати на дополнителна?
ама никој не ми одговори

2 и кусур месеци сум во финална

11111111.png

pozzz Momci ke mi objasni neko sto znaci ova blagodaram odnapred

Честитки!
Ако сакаш сподели кога беше на интервју и со што документи си.

Јaс немaв нaмерa дa вaдaм држaвјaнствo зaштo мислев декa немa више дa дaвaaт без дoкументи вистинскo пoтеклo aмa мoј пријaтел oд сoфијa инaку прoфесoр и уклучен вo тaмoшнaтa пoлитикa ме oхрaбри ми рече сите штo пoднеле oд мaкедoнијa a се прaвoслaвни и неoсудувaни ке дoбијaт пaсoши сo или без пoтеклo и ми рече декa бугaријa сaкa штo пoвеке мaкедoнци дa дoбијaт буг држaвјaнствo

Дечки поставив прашање шо понатаму ако се врати на дополнителна?
ама никој не ми одговори

2 и кусур месеци сум во финална

Па нели тие некои од фамозната 2013 беа со години на дополнителна па сега дури крај на 2016 земаа укази? Јас имам едни комшии тука, на интервју беа 2013 а дури сега завршија работа. Судејки од ова што го читам на форумов тука, чисто сумњам дека ќе прекратат било кој од вас, може само да ве влечкаат подолго време одошто треба.

Па нели тие некои од фамозната 2013 беа со години на дополнителна па сега дури крај на 2016 земаа укази? Јас имам едни комшии тука, на интервју беа 2013 а дури сега завршија работа. Судејки од ова што го читам на форумов тука, чисто сумњам дека ќе прекратат било кој од вас, може само да ве влечкаат подолго време одошто треба.
На интервју бев 15 02 2016
по 11 месеци на 23 01 2017 влегов во финална
уште чекам

Zdravo na site. Preku konzulat sum, intervju noemvri 2015. Brojce 7../2016. (So pasvord 5../2016). Imam dokument licna karta izdadena od germanska armija od dedomi isto odnazad bugarski. Vidinski garnizon pecat. Staven na dopolnitelna denes od finalna bez obrazlozenie. Inaku konzulot na intervju bese vooduseven kako od bugarskiot sto go govoram taka i od dokumentot. Dokumentot orginal e seuste kaj mene, tamu samo kopija. Ps. Samo da napomenam na dokumentot pisi deka liceto e bugarin

Последно уредено:
Znaci site sto se izvadeni na dopolnitelni proverki da ne se sekiraat
Ke se naredi rabotata tamu nakaj sredinata na maj

Kaj nekoi, so novi proishodi pomnata e vekje zakonskata ramka od 2 i pol god. Duri i nad 3 god ima. Da ne brzaat zaradi zakonskiot cajtnot pa nabrzina dopolnitelna vnele. Il.Pak nova administracija. Tipicniot mlad covek vo mk treba da.svati deka vadenjeto pasos e.edna.rabota.a.pruzanjeto.otpor.tuka kon onie sto im.ja.odzele idninata e.druga rabota. Samo silen karakter doveduva do uspeh i uspesi licni potoa

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom