Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Туск што направи?
Има влада?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Тоа не е заради нив, нека престанат вмро да дебататираат сами со себе ќе видиш како ќе има влада. Или можеби тогаш ќе влезат во Собрание?
Како и да е, доста организирано делува дпмне, време си купуваат. Очигледно е дека играат на кондиција...

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Како и да е, доста организирано делува дпмне, време си купуваат. Очигледно е дека играат на кондиција...
Изгледај ја емисијата на Ефтов многу убави работи се кажани...

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
ДПМНЕ конечно си ги оправдува буквите, Македонско национално единство. Има да се бориме до последен, а кондиција не е проблем ние си ја знаеме силата. Ќе има уште Македонци кои ќе кажат што мислам за паламудачи и предавници.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
ДПМНЕ конечно си ги оправдува буквите, Македонско национално единство. Има да се бориме до последен, а кондиција не е проблем ние си ја знаеме силата. Ќе има уште Македонци кои ќе кажат што мислам за паламудачи и предавници.
Пазете се предавници, Роко доаѓа!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Изгледај ја емисијата на Ефтов многу убави работи се кажани...

Набргу работите ќе почнат да стануваат очигледни, сами по себе, нема да мора никој да ги појаснува :)

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Кога сме кај автомобил и овој се продавал..

A

Avenger99

Гостин
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ДПМНЕ конечно си ги оправдува буквите
Грешка ти е есапот пријателе, само првите три букви се дел од акроним останатите две... you do the math. (hint: збор кој се користи за негација)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
FB_IMG_1491229567682.jpg

:toe:

Член од
27 февруари 2017
Мислења
61
Поени од реакции
57

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Под тоа да не се луксузираш, мислиш доста ти е леб и млеко, а месо само во недела да биде мизеријата посвечена.
Ако ти треба да подигнеш кредит за викенд у Грчка, тоа значи дека сме тотална мизерија, со оглед на тоа што Грчка е скоро пред банкрот.
Ако за тебе одење на одмор е луксуз, купување на облека или јадење по ресторани во Македонија, тогаш братче имаш погрешна перцепција за солиден живот т.е мизеријата ја перципираш како да е солиден живот.
Луѓе што работат во Америка, Канада, Австралија и тоа на најлошите работни места (келнери) во однос на социјалната скала, можат да си дозволат луксузен животот (по твоите македонски стандарди), за разлика од кремот на професиите во Македонија (да речеме најдобро платените работници).
Значи кремот во Македонија, не може да си дозволи тоа што џганот у Америка, Канада и Австралија може да си го дозволи.
ne e toa temata ama ke odgovoram

So primanja od 600 evra luksus e dorucek,rucek,vecera vo restoran,avtomobil od 8-9k evra pa ko ke dojde pogolem servis otide platata ili dve,.............

Opst ili prosecen rabotnik vo MK niti pa vo amerika,avstralija ne moze da si dozvoli luksuz

Spored tvojata logika site treba da vozime mercedes m ili s klasa odnosno bmw f26 ili g11 od 2015/17 i site da odime vo hotel renomirani hoteli.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Кога сме кај автомобил и овој се продавал..

Паторот возеше Фиат Пунто пред да дојде на власт, па многу го спука слава у глава, па на Мајбах од 630000 евра пари од даноци на други луѓе се пребаци. А и тоа со пунтото му беше опасен фол, пошо у кризата 2001-ва година си купи блиндиран џип од 300000 тогашни марки.[DOUBLEPOST=1491232824][/DOUBLEPOST]
Грешка ти е есапот пријателе, само првите три букви се дел од акроним останатите две... you do the math. (hint: збор кој се користи за негација)
Ништо не е, ни демократска, не е партија туку обична банда, а тоа „македонско национално единство“ е тешка патетика - баш тоа е партијата што најмногу го подели народов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom