Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
Не бе, „мои се“, добро!
Јас „барам да останат на власт или ако може да не се казнат“. Како бе така се гради нормално општество?
Ми пикаш зборови во уста? Кај сум рекол да не се казнат криминалите? Јас не сум за грујо да остане на власт, јас сум против зајо да дојде, поради неговите задни намери и селективна правда.

Не можело императив да биде реваншизам. Ај сеа ќе се праиме луди уште. Што сакаш сериозно да ти кажам на ова? По тој основ властите само да си се мењаваат и одење у затвор за функционер да е со закон забрането, така сакаш? - Која е оваа теорија бе? Кое е ова поданичко, бескичмењачко размислување?
Не сакам јас така, така е!! Императив на широка народна маса се продава реваншизам, „ќе им ебеме мамата“, и на крај завршува како „секое чудо за два дена“. Зајо со својата селективна правда не нуди нешто што не сме го виделе, ситнопартиски, дневнополитички пазарења, ништо повеќе.

И да, точно, не можеш за сериозен бизнис да помислиш пошо прво ќе ти дојде инспекција да те пое*е малку, па после урко со податоците од ујп да ти бара процент, за на крај мијалков да те купи пред тоа со тепање. Тоа и сдс го праеше, па дај и вие да не останете пократки.
Не е само тоа проблемот, проблемот и бедата. Со кој и за кој ќе правиш бизнис? Во Македонија нема никаков обрт на пари.

Ти си жртва на пропаганда. Тебе ненормалното ти е станато нормално и чудно ти е зошто те перцепираме вака.
Јас ја гледам состојбата каква што е, и таква ја презентирам. И никаде не сум рекол дека е нормална, тоа што фактичката состојба што ја презентирам ја сваќаш како моја желба тоа е твој проблем. Ова што се случува во последните 27 години во оваа држава е далеку од нормално и тешко може да се најде пример во историјата за ова лудило што ни се случува.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
И животот на твоите пријатели кои живеат во беда ќе се подобри ако нема двојазичност, или со други зборови, бедни сме ама битно Македонци сме.
....уште да ми објасниш дали тоа сметаш дека како Македонци не смееме да бидеме и богати. Дека тоа е условено со двојазичност-тројазичност и то...???

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
И животот на твоите пријатели кои живеат во беда ќе се подобри ако нема двојазичност, или со други зборови, бедни сме ама битно Македонци сме.
Слободно можеш да ме цитираш, не се плаши.

Дали спомнав двојазичност во постот? Истото важи и за албанците, Турците, ромите, пошто тие исто така спаѓаат во моите пријатели, пошто јас сум растен во Топаанско. Поготово животот на ромите, кој воопшто никој не ги споменува, а живеат во најголема беда.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Владе, покушавам да ја смирам топката, нема резон од карање веќе, кога тогаш и они ќе сватат.
нема шанса ..на билијардско мазно топче е скоро невозможно да ми втиснеш мозочни вијуги...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.870
Поени од реакции
23.265
Не гледал кога ти си јадел ластици, па се опушти :D
Од кој бе од тебе? Дечкото со пораките :)
Ти барем малце од малце да имаше осет досега сам ке се одјавеше од форумот. По толку бламажи што ги имаш направено во единица време ретко кој може да ја достигни твојата величина.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
A od koga ke staneme dvojazicni ke bideme bogati, a pak koga ke se odpisime od Makedonci e tek togas krajot ne ke mozeme da najme, sto ke mu prajme na parite.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
...едно време генерураше со твоите трабунања и некаква реакција , порив човек да те тера у лепу пизду материну .., но како поминуе време почнувам да те жалам заради твојава затупеност. Веројатно здрав, прав пуфкаџија на кого Госпот на жалост му дал мозоче ко она какви им доделува на Хомери Симпсони...
Знае и тој заебант понекогаш да прави невкусни шеги...:cool:
нема шанса ..на билијардско мазно топче е скоро невозможно да ми втиснеш мозочни вијуги...
Забавно глуп чоек :lolzz:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A od koga ke staneme dvojazicni ke bideme bogati, a pak koga ke se odpisime od Makedonci e tek togas krajot ne ke mozeme da najme, sto ke mu prajme na parite.
..ќе ја купиме голема шкиприја и ќе ја крстиме Македонија...сеа ми светна дека тоа е големата тајна стратегија на сдсм-овците, трик да сјебат се живо и диво , од сорос, преку еу до смотанине наши комшии околу...со нивни камен по глава:vozbud:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
Па дај му шанса и на Заев ... или гатачката на Грујо кажа дека исто ни се фаќа и со него :D
Па немора да е гатач човек да ги ѕирне намерите на зајо. Само треба да види што и како се дешава. Преговорите со ДУИ на пример не ти говорат доволно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom