Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.993
Не гледал кога ти си јадел ластици, па се опуштиДобро бе со цел ум зеде со Алда се објаснуваш
Не гледал кога ти си јадел ластици, па се опуштиДобро бе со цел ум зеде со Алда се објаснуваш
Ми пикаш зборови во уста? Кај сум рекол да не се казнат криминалите? Јас не сум за грујо да остане на власт, јас сум против зајо да дојде, поради неговите задни намери и селективна правда.Не бе, „мои се“, добро!
Јас „барам да останат на власт или ако може да не се казнат“. Како бе така се гради нормално општество?
Не сакам јас така, така е!! Императив на широка народна маса се продава реваншизам, „ќе им ебеме мамата“, и на крај завршува како „секое чудо за два дена“. Зајо со својата селективна правда не нуди нешто што не сме го виделе, ситнопартиски, дневнополитички пазарења, ништо повеќе.Не можело императив да биде реваншизам. Ај сеа ќе се праиме луди уште. Што сакаш сериозно да ти кажам на ова? По тој основ властите само да си се мењаваат и одење у затвор за функционер да е со закон забрането, така сакаш? - Која е оваа теорија бе? Кое е ова поданичко, бескичмењачко размислување?
Не е само тоа проблемот, проблемот и бедата. Со кој и за кој ќе правиш бизнис? Во Македонија нема никаков обрт на пари.И да, точно, не можеш за сериозен бизнис да помислиш пошо прво ќе ти дојде инспекција да те пое*е малку, па после урко со податоците од ујп да ти бара процент, за на крај мијалков да те купи пред тоа со тепање. Тоа и сдс го праеше, па дај и вие да не останете пократки.
Јас ја гледам состојбата каква што е, и таква ја презентирам. И никаде не сум рекол дека е нормална, тоа што фактичката состојба што ја презентирам ја сваќаш како моја желба тоа е твој проблем. Ова што се случува во последните 27 години во оваа држава е далеку од нормално и тешко може да се најде пример во историјата за ова лудило што ни се случува.Ти си жртва на пропаганда. Тебе ненормалното ти е станато нормално и чудно ти е зошто те перцепираме вака.
ние се уште немаме партија или партии на власт па да го видиме тоаСо селективна борба против криминалот ?
Владе, покушавам да ја смирам топката, нема резон од карање веќе, кога тогаш и они ќе сватат.Добро бе со цел ум зеде со Алда се објаснуваш
....уште да ми објасниш дали тоа сметаш дека како Македонци не смееме да бидеме и богати. Дека тоа е условено со двојазичност-тројазичност и то...???И животот на твоите пријатели кои живеат во беда ќе се подобри ако нема двојазичност, или со други зборови, бедни сме ама битно Македонци сме.
Слободно можеш да ме цитираш, не се плаши.И животот на твоите пријатели кои живеат во беда ќе се подобри ако нема двојазичност, или со други зборови, бедни сме ама битно Македонци сме.
нема шанса ..на билијардско мазно топче е скоро невозможно да ми втиснеш мозочни вијуги...Владе, покушавам да ја смирам топката, нема резон од карање веќе, кога тогаш и они ќе сватат.
Од кој бе од тебе? Дечкото со поракитеНе гледал кога ти си јадел ластици, па се опушти
A od koga ke staneme dvojazicni ke bideme bogati, a pak koga ke se odpisime od Makedonci e tek togas krajot ne ke mozeme da najme, sto ke mu prajme na parite.И животот на твоите пријатели кои живеат во беда ќе се подобри ако нема двојазичност, или со други зборови, бедни сме ама битно Македонци сме.
...едно време генерураше со твоите трабунања и некаква реакција , порив човек да те тера у лепу пизду материну .., но како поминуе време почнувам да те жалам заради твојава затупеност. Веројатно здрав, прав пуфкаџија на кого Госпот на жалост му дал мозоче ко она какви им доделува на Хомери Симпсони...
Знае и тој заебант понекогаш да прави невкусни шеги...
Забавно глуп чоекнема шанса ..на билијардско мазно топче е скоро невозможно да ми втиснеш мозочни вијуги...
Ова е премногу оптимистички дури и од тебе, посебно за АлдаВладе, покушавам да ја смирам топката, нема резон од карање веќе, кога тогаш и они ќе сватат.
Глупчо ќе пишеш нешто на темава?Ова е премногу оптимистички дури и од тебе, посебно за Алда
..ќе ја купиме голема шкиприја и ќе ја крстиме Македонија...сеа ми светна дека тоа е големата тајна стратегија на сдсм-овците, трик да сјебат се живо и диво , од сорос, преку еу до смотанине наши комшии околу...со нивни камен по главаA od koga ke staneme dvojazicni ke bideme bogati, a pak koga ke se odpisime od Makedonci e tek togas krajot ne ke mozeme da najme, sto ke mu prajme na parite.
Јас сум непоправлив оптимист и на секого му давам шанса.Ова е премногу оптимистички дури и од тебе, посебно за Алда
Па дај му шанса и на Заев ... или гатачката на Грујо кажа дека исто ни се фаќа и со негоЈас сум непоправлив оптимист и на секого му давам шанса.
Па немора да е гатач човек да ги ѕирне намерите на зајо. Само треба да види што и како се дешава. Преговорите со ДУИ на пример не ти говорат доволно?Па дај му шанса и на Заев ... или гатачката на Грујо кажа дека исто ни се фаќа и со него