Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
videoto e skrateno,moze odma posle ova vlegle normalni lugje ucesnici vo protestot i ja dignale na kloci.,
ne bi se potpiral na vakvi prakticno skrateni klipovi
Доволно што им фрли клетва.И да ја утепаат после тоа џабе лепено шиено видео.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
videoto e skrateno,moze odma posle ova vlegle normalni lugje ucesnici vo protestot i ja dignale na kloci.,
ne bi se potpiral na vakvi prakticno skrateni klipovi
Како не ја дигнале на клоци... Ај тоа дека бевте во некој револуционерен филм против полицијата, како фашистички егзекутор... ви го напикаа убаво, во најжустрото, за да сега зборат дека сте платеници на ДПМНЕ :D

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ќе го прочитам...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
upload_2017-4-3_0-0-35.png

Да не речеш не прочитав...иако самиот пасус е апсурден и тезите во него се меѓусебно исклучувачки.
Ако ти незнаеш како се вика споменикот твој проблем.И ако не знаеш зошто на штитовите фали еден зрак од сонцето прогуглај ќе дознаеш.Пишав и предходно,сите знаат кој е Александар нема потреба со натписи.Евентуално ако си бегал од час по историја тоа е друго.
Нели за туристите беше правен споменикот? Просечен Јапонец учел за нивните феудалци или европските војсководци? Шо има јас да знам или не знам?
Аргументирање како првачиња на игралиште.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Едно е да се употребува тоа знаме во места каде што албанците имаат потребно мнозинство, сосема друго е да зборуваме за употреба на државни симболи. Мешаш баби и жаби.
ti mesas babi i zabi. spored ustav ne smee da ima zname na stranska drzava
moze da lici na albanskoto, ama mora da bide porazlicno bar minimalno.
ama ne,poso neli zname odbelezuva teritorija, oni odbraa da bide bash znameto na sosednata drzava.
gledas kako moze bez menuvanje na ustav?
ne navleguvam deka momentalnive gi toleriraat 10 godini radi mir vo tenderskata kukja,samo ti ukazuvam kako se zaobikoluva ustavot.[DOUBLEPOST=1491171099][/DOUBLEPOST]
Како не ја дигнале на клоци... Ај тоа дека бевте во некој револуционерен филм против полицијата, како фашистички егзекутор... ви го напикаа убаво, во најжустрото, за да сега зборат дека сте платеници на ДПМНЕ :D
kako sto ima budali sto se derat`smrt za Albanci`
taka ima i vakvi budali sto se derat `da vi se sluci kumanovo`
budali ima segde.

V

viktora

Гостин
Нели за туристите беше правен споменикот? Просечен Јапонец учел за нивните феудалци или европските војсководци? Шо има јас да знам или не знам?
Аргументирање како првачиња на игралиште.
Според тебе секој своја историја треба да учи.Ние за комитите и толку.Јапонците сигурно го изучувале зошто стигнал скоро до нивно соседство.
Споменикот официјално беше наречен Александар Македонски.Но господ како што не создал така немоќни мора за све да си ќутиме.Под присила на ЕУ и УСА мораа да го наречат воин на коњ и да скратат еден зрак од штитовите за да не личело на шеснаесет кратното сонце.Нешто слично како денес со платформата,или прифаќаш или газот има да ти прозбори од ебење.Покрај сето ова ако тебе уште ти е смешно само би констатирал дека си купил многу добра роба.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
kako sto ima budali sto se derat`smrt za Albanci`
taka ima i vakvi budali sto se derat `da vi se sluci kumanovo`
budali ima segde.
Чим дошло време нашите партии да се ослонуваат на будали и што е најтажно во случајот со сдсм, будали да ги водат.... тогаш тури му пепел. Време е за format и reinstall.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Чим дошло време нашите партии да се ослонуваат на будали и што е најтажно во случајот со сдсм, будали да ги водат.... тогаш тури му пепел. Време е за format и reinstall.
apsolutno
angaziraj se vo taa nasoka.

okolu drzenjeto tenzija
zarem zaboravite kako se blokiraa mostovi so 20 dushi
i se odbrojuvase od 10 do 1 so 15 dushi pa so bakjli pa sve toa bese protretirano kako `celiot makedonski slobodoumen narod`

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Како што ти се ангажираше, играјќи по нотите на будалата и направи све за да будалата дојде на власт?
gleam tebe super ti ide od tastaturata vo tvojata borba za reinstall
jedino nesto sto kje reinstaliras taka e tvojot PC

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
gleam tebe super ti ide od tastaturata vo tvojata borba za reinstall
jedino nesto sto kje reinstaliras taka e tvojot PC
Види, јас се борам за реинстал од 2001 па навака. И мило ми е што ете во вакви денови на екстремна поларизација ќе начекам и некој од спротивната страна на идеологијата што (конечно) го сваќа тоа.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Види, јас се борам за реинстал од 2001 па навака. И мило ми е што ете во вакви денови на екстремна поларизација ќе начекам и некој од другата страна на идеологијаташто (конечно) го сваќа тоа.
isto mu rekov i na VOLK
organizirajte se i manete ja fejk desnicata od scena.politickata scena, na izbori.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Според тебе секој своја историја треба да учи.Ние за комитите и толку.Јапонците сигурно го изучувале зошто стигнал скоро до нивно соседство.
Споменикот официјално беше наречен Александар Македонски.Но господ како што не создал така немоќни мора за све да си ќутиме.Под присила на ЕУ и УСА мораа да го наречат воин на коњ и да скратат еден зрак од штитовите за да не личело на шеснаесет кратното сонце.Нешто слично како денес со платформата,или прифаќаш или газот има да ти прозбори од ебење.Покрај сето ова ако тебе уште ти е смешно само би констатирал дека си купил многу добра роба.
Ти си смешен, работата со Аце е тажна. Ми доаѓа да го погалам за глава и да го гушнам тој што ја смислил работата и со краците со непоставувањето на плоча со име, пошто тешка ментална состојба е да си мерак а да не сакаш да ти влезе. Поставување на споменик на баш тој еден историски лик кој е најголем проблем за нас, на централно место во главниот град од чист инает и притоа негово неименување со цел да се избегнат притисоците од надвор, а во истовреме продавање на приказна дека си знаеме ние кој е, не мора да пишуваме и очекување дека тоа ќе пројде е баш таква дијагноза.

Па сега повели ти аргументирај понатаму или едноставно посочи ми еден неименуван споменик во странство, па да ти се тргнам од глава :icon_lol:.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
isto mu rekov i na VOLK
organizirajte se i manete ja fejk desnicata od scena.politickata scena, na izbori.
Види, ти си новороденче... си се испилил пред поамлце од 1 година, па ти до вчера беше убеден дека зајо е патот што ќе ја осветли Македонија..... Јас сум малце повозрасен, 16 години имам... и ќе ти кажам, без да се случат сериозни потреси, бипартизмот нема да се искорени. Кога ќе створи десница на твојата левица, тие набргу ќе станат сдсм и дпмне, со истите оние луѓе кои и до сега ги гледаме или нивните деца/внуци.

Можеби единствен излез од поделбата на народот, како единствено орудие на власт во бипартизмот е да се наметне само едната опција или крајно лева или крајно десна, па да си живееме присилно сложни под диктат. :)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Види, ти си новороденче... си се испилил пред поамлце од 1 година, па ти до вчера беше убеден дека зајо е патот што ќе ја осветли Македонија..... Јас сум малце повозрасен, 16 години имам... и ќе ти кажам, без да се случат сериозни потреси, бипартизмот нема да се искорени. Кога ќе створи десница на твојата левица, тие набргу ќе станат сдсм и дпмне, со истите оние луѓе кои и до сега ги гледаме или нивните деца/внуци.

Можеби единствен излез од поделбата на народот, како единствено орудие на власт во бипартизмот е да се наметне само едната опција или крајно лева или крајно десна, па да си живееме присилно сложни под диктат. :)
shta reci...
ja pa budala,vikam da ima silna desnica kako korektiv na zabeguvanjeto na levicata i vice versa
a ono skorz da sum utnal poentata

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
shta reci...
ja pa budala,vikam da ima silna desnica kako korektiv na zabeguvanjeto na levicata i vice versa
a ono skorz da sum utnal poentata
А што, бипартизмот наш или било каде во светот се практицира како коректив меѓу левицата и десницата?
Сите, ама баш сите предизборни кампањи се полни со долни лаги, шпекулации, омаловажувања, дискредитации и како епилог, ретко некој одговара ниту за лажните ниту за вистинските обвинувања. Па сега имаше избори во лулката на демократијата, и видовме како тоа изгледа таму.

Јас сум тотално разочаран од бипартизмот, како начин на владеење, што ете го викаат плурализам или демократија, а не е тоа. А е всушност социјален инжинеринг од масовни размери. Сега ќе речеш во западниот свет тоа функционира некако. Да функционира, поради експлоатацијата на третиот свет, социјалната и економската сигурност на луѓето е на многу високо ниво, а не ради тоа што луѓето се на повисоко ниво на развој.

Ти навистина веруваш дека доколку твојот сон се оствари, нема набргу да се претвори во истото ова што ни се случува денеска ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom