Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Никогаш не уживам меѓу туѓи херои, ниту се сликам со нив ниту ги гледам. Грабежот на векот е овој проект.
За нас македонците е национален херој.Е сега ако ти не се чувствуваш како македонец нормално ти испаѓа туѓ херој.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Прашање до патриотиве имам?
Зошто вмро не направио попис 10 години и се запна токму сеа да се направи?? или ги болело тогаш за пописот уба била фотељата?
Затоа што кога ги имаат видено резултатите на 2 недели пред крајот, сфатиле дека пропагандата Македонија е рајот на земјата е многу тешко остварлива. Или со други зборови, тоа што ниту Турците, Србите, Грците и Бугарите не можеа да го направат, самите македонци си го направија т.е масовен егзодус.
После таков попис, не можеш да продаваш приказни

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ма ништо не е убаво ни знаме ни химна ни име ни споменици се ке искршиме и ке смениме..

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дури ни тоа не го пишува никаде, а и ѕвездите се со различен број на краци, ко со фелер.
Паторот проба на Грција да и ували споменик со фелер, ко кинески фејк Nikee или Recbook - многу мудро и многу патриотски.[DOUBLEPOST=1491161633][/DOUBLEPOST]
Иам фрлано ср**а по тоа гипсовите, ако баш те интересира, а и лично би ги срушил. Би почнал со оној бугарскион џелат у Кисела Вода на чаталот, што го стававте доцна во ноќта (заради голем интерес на граѓанството).
Koga pisav vo temana SK 2014 zosto nikade oficijalno ne e navedeno deka e toa Aleksandar i deka statuata neli ja pretstavija kako Voin na konj, dobiv replika od poddrzuvacite na vlasta "Ee dee be pa ti, ko demek ne znaes koj e, zar mora da pisuva?" Da, mora.
Sosema druga rabota e sto voinot poveke lici na Fernando Llorente fudbaleron otkolku na Aleksandar, spored ilustraciite.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прво,во старт се лажиш со "вас".
Второ,проблемот кај таквите како тебе е што не ја гледаат реалноста,него гледаат онака како нив им се допаѓа.
И трето,членови со слични коментари како твоиве ми одбиваа да ми одговорат што се по нацијоналност.Да не претерам но 80% од нив.Така да јасно е дека туѓото не болело.
Под ,,вас" се подразбира секој што безусловно ги брани оние што очигледно се спремни да предизвикаат граѓанска војна, само да си го спасат сопствениот газ!
Дека второво се однесува на тебе, најдобро укажуваат предходните примери каде се обиде да подметнеш лага монтирана на фотошоп и кога селективно се повикуваше на изјави од дуи кога истите ти одгивараат но затоа ги дискредитираше истите кога не ти одеа во прилог. Класичен пример за двојни стандарди.
Последново стварно не гледам на кој начин е релевантно?! Еве еским сум по националност! И сега што? Во заедничка Македонија за која се протестира моментално нема место за одедени националности или...?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Никогаш не уживам меѓу туѓи херои, ниту се сликам со нив ниту ги гледам. Грабежот на векот е овој проект.
..кои тоа туѓи истрориски личности..????( ти веројатно импресионирано сељаче од тунгузија, па ти се гледа херој секој кој догурал до споменик:))[DOUBLEPOST=1491162709][/DOUBLEPOST]
Под ,,вас" се подразбира секој што безусловно ги брани оние што очигледно се спремни да предизвикаат граѓанска војна, само да си го спасат сопствениот газ!
Дека второво се однесува на тебе, најдобро укажуваат предходните примери каде се обиде да подметнеш лага монтирана на фотошоп и кога селективно се повикуваше на изјави од дуи кога истите ти одгивараат но затоа ги дискредитираше истите кога не ти одеа во прилог. Класичен пример за двојни стандарди.
Последново стварно не гледам на кој начин е релевантно?! Еве еским сум по националност! И сега што? Во заедничка Македонија за која се протестира моментално нема место за одедени националности или...?
..еским....??? да ти пратиме некој од пубертетлииве на гости .., ми кажуат ги позајмуете жените заради мешање на гени...,, па да не се трошат децата. Инаку за граѓанска војна прво треба граѓани , со туљани такво нешто не се прави, а второ треба и многу соросови пари..И за нив слушаме секнале.. :)

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Намерно ти го потенцирав тоа "вас" од причина што не сум за ВМРО,но голем противник сум на СДСМ.Сакав и да гласам за СДСМ но зајакот кога правеше селфи во куманово кога гинеа наши полицајци,кога од Прилеп сереше и не убедуваше дака ако научам албански ќе биде за мое добро,во Швајцарија пред албанската дијаспора обеќа кантонизација,кога сдсм ги вреѓаше полицајците да дадел господ да им се случи поново диво насеље.....е богами тој филм нема да го гледа.Макар и војна да избие.
А тоа дали прифаќам што дуи зборат мање више.Ме интересира кој од нашиве партии прифаќа кој одбива.Преку курот дека ВМРО крадел,па и СДСМ крадел,дури и ДУИ се утепа крадеќи но вие црпнатите немате никаков проблем да они бидат во влада.
И да,нацијоналноста е многу битна.И во платформата на шипциве стои дека мора и они да се приклучат во преговори за името и со бугарите за нацијата.И ти како интелегент невиден чиви интереси би бранеле шипциве нивните или нашите?Копилето рама што рече?Ако не се постигне договор за името нема напредок во еу и нато,а со тоа значи и опасност од редефинирање на границите.Или по селски да ти објаснам,ако не смените име ќе има промена на границите на Македонија.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
na tie 200 evra dodaj uste 2-3ca so po 200-300 evra prihodi regularni vo edno semejstvio pa koga ke presmetas ima pari za smetki,nova garderoba,avtomobil 7-8 godini star
Izvrsitelite potocno predlog zakonot podocna zakonot e kreacija od 2004/5 i sds go izglasa a dpmne do 2008/10 kolku mozese ja odlozuvase negovata implementacija.

I nema uste 100k,ne gi preuvelicuvajte podatocite,maltene dojdeno e do nekoi 20-25k bugarski pasosi
200E x 3 = 600E / 6 = 100E по човек на месец
100Е е вечерно излегување у Германија од човек
или вечера за двајца x 2 дена за да можеш да ја побараш за жена девојка ти кога си во грчка на викенд
Не ги знам цените за сточни производи, ама сигурен сум дека да одгледаш крава ќе ти треба повеќе пари отколку човек у Македонија на месечно ниво.
А ти мисли уште дека 600Е приходи за едно семејство се сосема доволни и може да обезбедат добар живот.
А за бугарските пасоши, 20-25к x 4 пошто ако еден у фамилија добие многу е полесно за другите.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Koga pisav vo temana SK 2014 zosto nikade oficijalno ne e navedeno deka e toa Aleksandar i deka statuata neli ja pretstavija kako Voin na konj, dobiv replika od poddrzuvacite na vlasta "Ee dee be pa ti, ko demek ne znaes koj e, zar mora da pisuva?" Da, mora.
Sosema druga rabota e sto voinot poveke lici na Fernando Llorente fudbaleron otkolku na Aleksandar, spored ilustraciite.
Целиот центар личи како на некој повратник од дијаспора кој цел живот чмаел у некое предградие, еднаш отишол до Вегас и решил да си напраи свој Вегас дома. Со тоа што државна милијарда отиде во тој куп од г***а, а не нечии приватни пари.
Тоа се случува кога фрик со економска наобразба од вечерен факултет во Прилеп е и главен естет, скулптор, архитект, доктор, земјоделец. И уште небањативе доживуваат оргазми на таа гнасотија :facepalm: сме љубомореле.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Омразената дијаспора даде подршка и од Канада за Македонија..
Како не им е срам...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Омразената дијаспора даде подршка и од Канада за Македонија..
Како не им е срам...

Па човече, цели три милиони се собрале во Канада, браво!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom