Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Како си се хранат едниот со другиот национализам буткајќи ги едните и другите во камповите на Дуи и Дпмне, права магија.

10 години веќе им раѓа пари бавчава што ја работат Грујо и Али.
Си најдоа и начин како и да ја искешираат таа бавча.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н.

Ти вака како човек кој го разбира уставот и правото :) :) :)

Латас има нешто да ти каже во врска со тоа колку пратеници се потребни за влада и кој прави влада.

http://www.youtubecutter.com/watch/8e7a4cb2/
Не знам што е целта? Знаеме како се изгласува влада. Над 50% од вкупниот број на пратеници.

A

Avenger99

Гостин
Епа само види доброволците во 2001 година по политичко убедување што се ??? Ако не знаеш одзив во Скопје, односно Центар 1% одзив. Лидерот на LSDM ја избегнал мобилизацијата. Затоа не ме чуди што си поставуваш вакво прашање
:pos: Ти веројатно, сите доброволци ги знаеш од 2001 ? И шо мислиш, тие доброволци, колку пати досеа сменале партија за гласање?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не знам што е целта? Знаеме како се изгласува влада. Над 50% од вкупниот број на пратеници.
Што имаш да кажеш ти за договорот меѓу Грујо и Дуи пред да почне пуштањето на бомбите?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ти вака како човек кој го разбира уставот
Сеа нели од администрацијата на форумов ти го хакирале профилот и ти пишале "уставник"? А кога ти бараат совет во врска со уставот, главен консултант си.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Истото го правеше филип шупакот петровски и влатко ѓорчев во 90-ти години. Ги собираа учениците од средните школи за после они да влезат у парламент. Ене онаа бугарско-фашистичка кичевска овца антони, кариера напраи со лажење средношколци.
istoto go napravija pavle i ivana. zboruvaj mi kolku ne se isti i ednite i drugite.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
И ти вака при свест ја споредуваш некоја си ивана од спукм со филип шупакот кој смени 10 директорски места?
ti vaka pri svest ocekuvas deka kje bide poinakva?
sto rekovme za dobivanje 99 ist rezultat i ocekuvanje 100tiot pat poinakuv rezultat?

gragjanskoto dvizenje na koe se pomocaa filip i drugarite vo 90ti edvaj malce zakrepna so nekoja nadez...wait for it...
pavle i ivana go dosraa so nivnite `gragjanski` kandidaturi od sdsm.
idi sea kazi ajde da se sobereme gragjanski da protestirame i vidi sto kje dobies za odgovor.
ako izgleda kako sdsm,zvuci kako sdsm,mirisa kako sdsm, se odnesuva kako sdsm, kandidran e od sdsm. najverojatno e sdsm.

btw
studentski plenum ODMA se ogradija od ivana, ne im treba fleka na dosieto.
znaes sto znaci ODMA? zaev lazese narod deka ima kandidati od studentski i sharenata.
studentski O DMA se ogradija od ivana i izjavija deka ne gi zastapuva nivnite stavovi.

W

wicked_1

Гостин
ti vaka pri svest ocekuvas deka kje bide poinakva?
sto rekovme za dobivanje 99 ist rezultat i ocekuvanje 100tiot pat poinakuv rezultat?

gragjanskoto dvizenje na koe se pomocaa filip i drugarite vo 90ti edvaj malce zakrepna so nekoja nadez...wait for it...
pavle i ivana go dosraa so nivnite `gragjanski` kandidaturi od sdsm.
idi sea kazi ajde da se sobereme gragjanski da protestirame i vidi sto kje dobies za odgovor.
ako izgleda kako sdsm,zvuci kako sdsm,mirisa kako sdsm, se odnesuva kako sdsm, kandidran e od sdsm. najverojatno e sdsm.
Не ја ни знам искрено, ама ти веќе како да и имаш испланирано , колку ќе биде коруптивна, како ќе манипулира, колку нема капацитет итн итн заради тоа што отишла од граѓански протест во партија?

Со кој памет некој на вас во Левица ќе ви даде доверба ако вие вака цените луѓе?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не ја ни знам искрено, ама ти веќе како да и имаш испланирано , колку ќе биде коруптивна, како ќе манипулира, колку нема капацитет итн итн заради тоа што отишла од граѓански протест во партија?

Со кој памет некој на вас во Левица ќе ви даде доверба ако вие вака цените луѓе?
a ivana vleze vo parlament vrz osnova na nejzin minat trud ili poso sdsm resija da ja stavat vo parlament?
zboruvaj mi sto da cenam vo nejziniot izbor? nea ili toj sto odbral ona da bide vo parlament(sdsm)
znaes kolku glasa dobi ivana vo studentski plenum na glasanjeto ona da bide pretstavnik vo parlament?
nieden, poso nemase glasanje. zaev si odluci deka ona kje bide `pretstavnik` na studentski.

V

viktora

Гостин
Сега му се префрла на Заев дека сакал двојазичност да воведе и да дебатира за знамето. Еве гледаме дека од вмро потпишале договор со кој договор ќе отворат дебата за знамето. Зошто да дебатираат? Зошто во договорот стои дека треба да се воведе двојазичност на цела територија? Затоа што тоа ќе било ставено на дебата и да не беше кризата и бомбите тоа и ќе станеше законско.

Имаш коментар за договорот кој твојот идол го направил?
Кога е потпишан овој договор?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
istoto go napravija pavle i ivana. zboruvaj mi kolku ne se isti i ednite i drugite.
Имам чувство дека не можеш да препознаеш дека во моите постови нема грам глорифицирање на кадарот и листите на сдс, така да туфка си ја стаи по своја волја во контекстот.
Да, иста ќе биде ко шмоклето петровски, ќе праи некролози на странски амбасадори за некоја година.
Исто така и имам чувство дека немаш претстава колку им вршиш услуга на режимските бубашваби на форумов, па ќе престанам да те хранам со теми за релативизирање.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Имам чувство дека не можеш да препознаеш дека во моите постови нема грам глорифицирање на кадарот и листите на сдс, така да туфка си ја стаи по своја волја во контекстот.
Да, иста ќе биде ко шмоклето петровски, ќе праи некролози на странски амбасадори за некоја година.
Исто така и имам чувство дека немаш претстава колку им вршиш услуга на режимските бубашваби на форумов, па ќе престанам да те хранам со теми за релативизирање.
taka ide rabotava, radi rezimot ne smees ni da prasas za kfalifikacii ili prethodno iskustvo na lugjeto sto kje go smenat rezimot.
ako diskutiranje za kvalitetite bez da se zbori`ama i dpmne pravea taka` e relativiziranje,ondak neka ti bide.
ja samo ovaa volnost da se prima sve od sdsm bez prigovor ne ja razbiram.
dali e svesno ili nesvesno.kako i da e,ne vodi kon kvalitet nego kon nov rezim

Член од
16 април 2014
Мислења
7.307
Поени од реакции
11.660
@Zarniwoop
Гледам цело време се контраш дека вмро сакале двојазичност да воведат и договори ќе потпишувале со шипаците,па сакам да те прашам нешто:
Дали со тие твои претпоставки (кои можеби ете биле и вистина) сакаш да го оправдаш ова што го прифаќа сдсм ? Демек ете сдсм ќе го направи тоа, ама нема гајле секако и вмро ќе го направеше?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
taka ide rabotava, radi rezimot ne smees ni da prasas za kfalifikacii ili prethodno iskustvo na lugjeto sto kje go smenat rezimot.
ako diskutiranje za kvalitetite bez da se zbori`ama i dpmne pravea taka` e relativiziranje,ondak neka ti bide.
ja samo ovaa volnost da se prima sve od sdsm bez prigovor ne ja razbiram.
dali e svesno ili nesvesno.kako i da e,ne vodi kon kvalitet nego kon nov rezim
Ок, еве ќе земам како референтно дека е cv-то на амди бајрам и фалсификуваната диплома на силбо, а гаранција ќе ми бидат нивните потпишани меници за верност и бланко оставките депонирани во централен штаб.
Кој може да е бољи од нив!? Да им дадеме доживотна почесна функција...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom