Како да не знаеш дека за сендвич со растителна салама.Дали знаеше зошто ги гласаш вмро? Беше запознаен со договорот на вмро и дуи за толкувањето?
Да не се сомневаш дали се негови???Некој доби две ќерки, кој? Никој не знае, па ни Груле.
Нееееее, воопшто не се омневам. Знам дека не се.Да не се сомневаш дали се негови???
Само неколку де.Искрено кажано во равенката има неколку непознати.
Законот за амнестија од 2002 не вика дека се ослободуваат сите за кои Хаг почнал или ќе почне процес. Хаг ги врати кај нас и вмро како патриоти требаше да им речат не, еве ви ги назад и судете ги. Ама тие направија едно патриотско толкување каде вика дека законот од 2002 треба да се толкува така што се ослободуваат и оние за кои Хаг ќе почне или почнал процес. Класично плукање во фаца на семејствата на мавровските работници, Липково и Непроштено. Патриоти пичка им матер.Не знам по кој основ е донесена амнестијата, ама и ти да си бил, ќе си морал да си ги амнестирал вратените хашки случаи, освен да го кршиш законот за амнестија. А законот не е донесен постизборно, туку во 2002 г.
Постоел закон за амнестија веќе. Еве, ти објасни врз база на што не би ги амнестирал? Законот вели дека треба, денесен 10 г. порано.[DOUBLEPOST=1490895621][/DOUBLEPOST]Груевски постизборно доби 2 ќерки, воопшто не ги вети на избори.
Ако вмро биле патриоти ќе ги врателе назад во Хаг а не да толкуваат округло па на ќоше. Маму ви ебам лажна патриотска, додека некој гинел за да ти ја спаси државата ти се заебаваш и бараш изговор како да ги одбраниш.Како да не знаеш дека за сендвич со растителна салама.
Не бев запознаен, ама Ѓорѓи убаво ти објаснил, ако Хаг сакал да ги суди ќе ги започнел процесите, а не да ги враќа на Македонија, сигурно се сеќаваш дека протестираа за монструм, убедени се дека се невини за Диво Насеље иако пукаа како луди, можеш само да претпоставиш под каков притисок ќе беше државата ако се отвореа предметите, сигурно ќе се повикуваа на амнестијата, па ќе се дискутираше дали се Хашки или не и сл. (нешто слично со уставот сега, секој си го чита како сака).
п.с. не слушнав дека Зајко ќе ги реамнестира, оти не се законски![DOUBLEPOST=1490898401][/DOUBLEPOST]
Да не се сомневаш дали се негови???
Искрено кажано во равенката има неколку непознати.
Многу е јако што сите сВе знаете на темава.Нееееее, воопшто не се омневам. Знам дека не се.
Само неколку де.
ne be nema platforma,zatoa sto e vmetnata vo programata na sdsА ти вака невино и наивно им поверува.Да се знае кој што ветил и кој што лаже за да дојде на власт.
Адеми: Барањата на Села и ДУИ се цената која што СДСМ ја плати за да дојде на власт (ВИДЕО)
http://republika.mk/753801
Те жалам, поддржувач на демонохристијани....Многу е јако што сите сВе знаете на темава.
Многу !
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ne se ne se bidejki ako izleze crpko na izbori drpmne ima da go pregaziЕдно е сигурно, под вакви околности, избори, локални и/или парламентарни дефинитивно не се решение.
migovite,helikopterite,tenkovite,............ne se unisteni tuku se premesteni vo sosedna drzava a skipot so bese minister ne go znae toaТи пишуваш дека Косово се наоружува. Кои се тогаш нашите инвестиции во армијата? Колкави се армиските буџети последниве години и зошто војската иде у скинати униформи и нема нафта за извршување на тековни работи. Еве, сте биле свесни дека албанците ви работат како антидржавен елемент, иридента - зошто паторот не земаше кредити за оружје? Зошто не формираше силна контраразузнавачка служба со професионалци што ќе работи на внатрешна безбедност, наместо да прислушкува опозицијата? Зошто ја раскурца граничната полиција и касарните од ЈНА кон Албанија ги даде на ловечки друштва и локални пајташи да крадат врати и прозори од нив? Зошто внатрешна безбедност не се бави со антидржавните структури, па и во политиката како Села, Тачи и слични екстремни ликови, како и регрутанти на џихадисти за во Сирија по македонските џамии? Зошто владата на паторот дозволуваше активност и на вахабистичката и салафистичката секта и не ги прислушкуваше нив, туку како Рада и Бобо се договараат што да пазарат во Веро? Зошто не одите "тврдокорни" да протестирате пред штабот на дуи во Мала Речица и зошто нема протести во Тетово и Гостивар?
Јас, роден во Скопје, живеам тука цел живот уште во СФРЈ, секојдневно сум во допир со албанскиот иридентизам, свесен сум за опасноста од нив иако живеам во средина во која не се многу присутни, ама не и воопшто. Не приметив дека во дпне постои посебна развиена свест дека главниот проблем (освен криминалот и корупцијата) се нивните екстремистички барања и дека во овие 10 години власт напраи било што да се спротистави на тоа, дури и напротив - многу, премногу им даде. Зошто сега да верувам во "чесните, патриотски" намери на дпне?
lans gi stavi parite, kitchmata i nozete kaj sto mu e ustata. bujrum pridruzi se, kandidraj se, trcaj, aktiviraj indiferentni glasaci, osvoi glasovi na minatite izbori, pa na slednite povekje glasovi i taka kje smenis nesto.А добро еве, не знам што си ти, ако другите се револуционери, не знам како се декларираш, мене ме интересира како ти го гледаш излезот од кризава. Еве има и еден ланс што пишува овде „треба ова, треба она“. Сите знаеме што треба, него како замишљате дека тоа ќе се институционализира, како ќе се спроведе во пракса? Еве требало да биде цела држава една изборна единица - кажете во моментов тоа какво решение на кризава е? Или требала трета опција да победи - требаше, ехеее колку луѓе го зборат тоа - ама тоа не се случи. И сега е дојдено до ситуација ден или ноќ, црно или бело, а уште има ликови што бараат нешто сиво - нема таква работа. Не можам да сфатам како не ви е јасно.
Ако не е премиер од сдс? Кој? Пак паторот да го вратиме од мртви? Да ја дое*е државава, пошо до сега малку му беше? Не ја сфаќам рационалноста и користа од вакви постови како твојот. И кој рече дека заев е бог и дека не треба да одговара - апсолутно, мора! Ама да останеме приватна држава на фамилијата, пашалук?
Еве јас иам идено на протести, кога по не повеќе од 50 луѓе биле. Сеа, ако си бил у тие, извини! Ама немало критична маса за системски промени, го изедовме к***т на таа тема и сега идеме даље. Тој е народов, тој му е капацитетот.
i milion pati rekoa deka sekoj albanec kje moze da se obrati na instituciite na R.M. na svoj jazik i da mu bide vrateno na negoviot majcin jazik.Па милион пати кажаа дека банкнотите нема да се менуваат.
ili zaradi prethodno loso iskustvo? sekoj sto ne bese sdsm vo 90ti, ostana na ulica, a `familijata` pred deneshava familija piese viski i kupuvase umetnicki sliki i lipicaneri radi kurtashak.Жими куроФ. Излегува заради клиентелизам. Каква иднина какви бакрачи. Заведен народ (90% заведен, што директно, што индиректо). Играта на паторот дека наводно Македонија била загрозена, а всушност е потребата да си го спаси г'зот дерпеовски од Идриз бег.
http://www.slobodnaevropa.mk/a/1479013.html еве ти натпис во јануари 2006гАко вмро биле патриоти ќе ги врателе назад во Хаг а не да толкуваат округло па на ќоше. Маму ви ебам лажна патриотска, додека некој гинел за да ти ја спаси државата ти се заебаваш и бараш изговор како да ги одбраниш.
За Диво Насеље допрва ќе видиме, а шлагот ќе биде Монструм и тоа убиство. Мајката ќе ви се ебе предавничка.
Ниту си знаел што гласаш, си гласал, не си излегол да протестираш никогаш, лажен патриоту.
Во стилот на З.З., кој признава суд и обвенители кој нема да го осудатЛидерот на ДУИ Али Ахмети неодмна истакна дека тој за вакви случаи го признава само мегународниот суд. Рафиз Алити од ДУИ вели ако се вратат овие случаи ке треба да се отворат и други
„Во Република Македонија треба јасно да одлучиме дали ќе го почитуваме законот за амнестија или не. Ние и кога сме биле под униформа и после тоа сме рекле дека сме спремни да одговараме пред Хашкиот трибунал, ако има дела против човештвото. Но, ако не се почитува законот за амнестија треба да се отворат и други процеси.“
Од ДУИ и ДПА укажуваат дека ако се вратат четирите случаи ке треба во земјава да се отвори посериозна расправа за тоа зошто дојде до конфликтот во 2001, што се случувало во тој период, кој носи одговорност од двете страни и слично.
Не, сега зборуваме за криминалот. За знамето и химната во штаб зборете си.http://www.slobodnaevropa.mk/a/1479013.html еве ти натпис во јануари 2006г
http://www.slobodnaevropa.mk/a/1481977.html јануари 2007г
најинтересното
Во стилот на З.З., кој признава суд и обвенители кој нема да го осудат
а Хашкиот трибунал многу се утепа од осудување на албанци!
И престани да зборуваш за Хашките случаи кога немаат сличност со сегашната ситуација,
да зборуваме за јазиците, знамето и што добиле толку многу тогаш, па сега не им треба платформата.
Ти го знаеш затоа а?migovite,helikopterite,tenkovite,............ne se unisteni tuku se premesteni vo sosedna drzava a skipot so bese minister ne go znae toa
lans gi stavi parite, kitchmata i nozete kaj sto mu e ustata. bujrum pridruzi se, kandidraj se, trcaj, aktiviraj indiferentni glasaci, osvoi glasovi na minatite izbori, pa na slednite povekje glasovi i taka kje smenis nesto.
a se dodeka cekate ednoto krilo od sdsm-dpmne da go smeni drugoto krilo, nisto ne praite.
ako bide cela drzava edna izborna edinica i ima otvoreni listi, niti gruevski niti shekerinska kje vlezat use ednas vo parlament. niti kje bide bitno dali lileto izdudlala da bide pogore na listata(posiguren vlez)
nego, ako znaes deka toj i toj e kopile, nema da glasas za nego, kje glasas za drug kandidat od `tvojata` lista.
so momentalniot metod, se favorirzira dudlanjeto i pushenjeto kurovi po stabovi,namesto rabotenjeto i odgovornosta kon glasacite.
tretata opcija kje pobedi koga dovolno napizdeni glasaci kje go mrdnat gzot od pred tastatura i se aktiviraat politicki,ne samo na vilica i na forumi. se do togas, dudlachi kako pavle i ivana kje ja pretstavuvaat `gragjanskata opcija` vo parlamentot.
Могуче, али не мора да значи, инаку прилично индикативно е што само Заев се напаѓа и никој друг, сите закани одат лично кон него а не СДСМ генерално Инаку Џеват Адеми изјави дека ДПМНЕ прифатиле секој сегмент од т.н Тиранска платформата, барем оние против кои се протестира од нивните членови, е сега проблем биле едиснтвенто тетките, има и видео изјава, арно ама исто така изјави дека претходно споменатата платформа е прифатeна од СДСМ и тоа била цената за власт, така да суровата вистина е таа, џабе пењавење на двете страни, борба за власт под различни превези.ne se ne se bidejki ako izleze crpko na izbori drpmne ima da go pregazi
Тоа е цена која мора да се плати-Џеват Адеми