Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Шупак освен увреди друго и не знајш така да разговор со тебе нема никаква смисла!
А пак со тебе Гнидо сенвичарска смисол има? Оди лапај тоа сендвичите и трај си.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Шупак освен увреди друго и не знајш така да разговор со тебе нема никаква смисла!
Ти пишуваш дека Косово се наоружува. Кои се тогаш нашите инвестиции во армијата? Колкави се армиските буџети последниве години и зошто војската иде у скинати униформи и нема нафта за извршување на тековни работи. Еве, сте биле свесни дека албанците ви работат како антидржавен елемент, иридента - зошто паторот не земаше кредити за оружје? Зошто не формираше силна контраразузнавачка служба со професионалци што ќе работи на внатрешна безбедност, наместо да прислушкува опозицијата? Зошто ја раскурца граничната полиција и касарните од ЈНА кон Албанија ги даде на ловечки друштва и локални пајташи да крадат врати и прозори од нив? Зошто внатрешна безбедност не се бави со антидржавните структури, па и во политиката како Села, Тачи и слични екстремни ликови, како и регрутанти на џихадисти за во Сирија по македонските џамии? Зошто владата на паторот дозволуваше активност и на вахабистичката и салафистичката секта и не ги прислушкуваше нив, туку како Рада и Бобо се договараат што да пазарат во Веро? Зошто не одите "тврдокорни" да протестирате пред штабот на дуи во Мала Речица и зошто нема протести во Тетово и Гостивар?
Јас, роден во Скопје, живеам тука цел живот уште во СФРЈ, секојдневно сум во допир со албанскиот иридентизам, свесен сум за опасноста од нив иако живеам во средина во која не се многу присутни, ама не и воопшто. Не приметив дека во дпне постои посебна развиена свест дека главниот проблем (освен криминалот и корупцијата) се нивните екстремистички барања и дека во овие 10 години власт напраи било што да се спротистави на тоа, дури и напротив - многу, премногу им даде. Зошто сега да верувам во "чесните, патриотски" намери на дпне?

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Зошто овие од Дпмне пишуваат со голем фонт? #ЗаДругарПрашувам

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
А пак со тебе Гнидо сенвичарска смисол има? Оди лапај тоа сендвичите и трај си.
Абе папагал те пуштаат да полеташ малце од кафезот или само фкавез те чуваат да колваш брбушки?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Химната,знамето името....?
Абе не зафркавај сега. Кое знаме кај химна и име ќе мењаат.

Па сто пати кажа човекот дека тоа никогаш не било ни предмет на разговор. А нема ни мнозинство за тие работи.

Ова е параноичен муабет што Грујо го шири.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе папагал те пуштаат да полеташ малце од кафезот или само фкавез те чуваат да колваш брбушки?
Абе јас до папагл сум стигнал, ти ни до амеба не си, гнидо сендвичарска поданичка.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.306
Поени од реакции
11.643
Комуњариве се едно 3 левели поглупи суштества од сендвичарите.Чист пример е темава.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Кажи ми што содржат де. Објасни ми ајде. И кажи ми дали ти знаеше за што ги гласаш вмро?
Накратко ништо посебно не содржат и се однесуваат општо кон сите граѓани, никаде не се споменуваат албанците.

Или споредено со барањата на платформата тие закони се пичкин дим![DOUBLEPOST=1490894404][/DOUBLEPOST]
Комуњариве се едно 3 левели поглупи суштества од сендвичарите.Чист пример е темава.
Камо самите да си знаеа...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Накратко ништо посебно не содржат и се однесуваат општо кон сите граѓани, никаде не се споменуваат албанците.

Или споредено со барањата на платформата тие закони се пичкин дим![DOUBLEPOST=1490894404][/DOUBLEPOST]
Камо самите да си знаеа...
Дали знаеше зошто ги гласаш вмро? Беше запознаен со договорот на вмро и дуи за толкувањето?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако не знаеш по кој основ ги амнестирале зошто кажуваш дека тоа е законски? Треба да престанеш да фрлаш онака колку да пишеш информации. Ако некој се договорил тоа да го направи требало во кампањата да го каже, да знаат зошто гласаат гласачите, така? Сега вие тоа го викате, постизборна платформа. А тогаш не ви сметаше постизборна амнестија.
Не знам по кој основ е донесена амнестијата, ама и ти да си бил, ќе си морал да си ги амнестирал вратените хашки случаи, освен да го кршиш законот за амнестија. А законот не е донесен постизборно, туку во 2002 г.
Дали знаеше зошто ги гласаш вмро? Беше запознаен со договорот на вмро и дуи за толкувањето?
Постоел закон за амнестија веќе. Еве, ти објасни врз база на што не би ги амнестирал? Законот вели дека треба, денесен 10 г. порано.[DOUBLEPOST=1490895621][/DOUBLEPOST]Груевски постизборно доби 2 ќерки, воопшто не ги вети на избори.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom