Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
..како кога се гласаше амнестијата за учкарите...
Дали сметаш дека амнестијата во 2011 не требаше да се случи? Тоа беа случаи вратени од Хаг, но според амнестијата од Охридскиот Договор, се амнестираат сите случаи (учесници во нив) поврзани со воениот судир во 2001 г. Исклучок се случаите во Хаг.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Тој дел од народот што не размислува рационално и не ги сфаќа приоритетите во животот. 500 000 евра има за палми што се исушија за една година, а нема за персонал во операционен блок во Градска. Не е дека немам време, ама излишно е понатаму да се елаборира. Уште има луѓе на кои палмите им се помили.[DOUBLEPOST=1490617977][/DOUBLEPOST]Паторот фатил штикла у Турција, а сите „потписници на меници“ (читај талибански пратеници) се јавиле за дискусија на седницава. До кога бе со тие селски трикови? Па уште без медиумско покривање на истата.
Тоа е таа фамозна тактика „нисам ја одавде“, како кога се гласаше амнестијата за учкарите со таа разлика што тогаш паторот на Халкидики кидна.
На Собраниски оди седницата уште откако почнаа. Сега пауза имаат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дали сметаш дека амнестијата во 2011 не требаше да се случи? Тоа беа случаи вратени од Хаг, но според амнестијата од Охридскиот Договор, се амнестираат сите случаи (учесници во нив) поврзани со воениот судир во 2001 г. Исклучок се случаите во Хаг.
А ти што мислиш?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
партали :
https://www.facebook.com/palevski/posts/1438918179462668
Доста јаки моменти открива поготово за идниот кандидат за градоначалник на општина Центар, селанецот на сликава со завршено средно семкарско :

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
Тврдокорниве удриле по комуњарски радија...тек сеа нае**ме.

Прегледај го приврзокот 167473
за ваков скриншот ќе ми бидат потребни цели 1 минута и 15 секунди во фотошоп, плус ќе го кликнам вака од страна со камерче за да изгледа поуверливо а не фејк.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Сега ќе кажите што планираат со автобусите што идат во Скопје?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А ти што мислиш?
До скоро го немав прочитано законот за амнестија од 2001/2 г. Го прочитав пред 3-4 недели и го видов она што ти го напишав. Према тој закон и овие случаи би требало да се амнестираат, барем така согледувам. Не се „хашки“ случаи.
Да оставиме емоции и слично, да зборуваме законски.

Штом ми одговараш со прашање, значи ли тоа дека (сем емотивен) немаш друг став?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мене ништо посебно не би ми значела дебатата така да и не се замарам премногу околу тоа. Повеќе како занимација за широки народни маси кои веќе однапред одбрале страна и само ке навиваат во стилот :
Виде виде како му го спушти, го закопа. Низ ногавици течеше, низ ногавици.
Е сега ако толку би ви се направило ќеиф тогаш зошто пак да не, нека направат една да се посмејме, само да не ви се отвори многу работа на форумот на вас админите.
Повторно не се согласувам зошто дебата покрај делот со мерење курови ќе можат и да се соочат двете страни и да се спротивстават на лагите кои што едната ги кажува за другата. Ако есдеес вика дека грујо е криминалец и дека перел закон овој ќе каже, нема врска, тоа е лага, еве докази и ако зз нема контра аргумент на тоа туку само паламуди у празно, ќе видиш дека се пењавел 2 години за џабе. Од друга страна ако грујо дооел нема аргумент на дебата за „вистината“ дека ќе ни ја снема државата, ќе видиш дека за џабе се пењави и поттикнува етнички тензии. Сфаќаш зошто треба да има дебата?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мојот не-емотивен одговор е дека не може по ниедна религиска, космичка, атеистичка (каква сакаш, по твој избор) правда, некој да се нарекува дека е патриот (и не само тоа, туку сите други околу него да се предавници) и да донесува ваква практично едногласна одлука во име на цел народ. Мораше да излезе дпне, кој во 2011-та имаше тотална власт и да објасни кого тоа ќе помилува и ЗОШТО. Не заради моето емоционално размислување, туку заради емоциите на цел народ (со кои на пример денеска си играат со закани за федерализации исл.) Тогаш и при признавањето на Косово не цвилеше хорхе дека никој не не есапел, не цвилеше паторот дека вечно кривиот Сорос ги тера во пропаст.
А пошо си мераклија по право, ќе ти кажам и следново. За да не настануваат вакви ситуации (ова сум го зборел и претходно), барем во европските земји, а го има тоа и по други земји во светот - воените водачи се едно, а политичките се друго. Така Ира го има Шин фејн, така баскиската Ета си има свое политичко крило, има такви по разноразни банана-земји, само овде директни нарачатели на убиства и воени акции се дел од извршна и законодавна власт - тоа е безобразлук кој не смееше да се прифати. Меѓу другото, за меѓуетничко помирување работите така ќе идеа поглатко. Ама не се најде јунак од „македонски“ политичар да разговара на таа тема и затоа доаѓаме до овие принципелни разлики длабоки колку океанот. Од патриотски лидер, како што се очекуваше да биде паторот (а де факто не бидна, дури и напротив) се очекуваше да биде покрут и помудар во односите со нив, а не на мала врата да ни пикосува го**а, а во кулоарите со истите тие да функционира перфектно. Како може да реагирам неемотивно кога го гледам аљи кого го препознавам од војната - ми иде да го запалам.
Ти глеај правно, мене ме интересира принципиелно и дали е од интерес на народов и државава. Правото во оваа земја не функционира.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
До скоро го немав прочитано законот за амнестија од 2001/2 г. Го прочитав пред 3-4 недели и го видов она што ти го напишав. Према тој закон и овие случаи би требало да се амнестираат, барем така согледувам. Не се „хашки“ случаи.
Да оставиме емоции и слично, да зборуваме законски.

Сакаш да кажеш дека случајот за Мавровските работници не беше вратен од Хаг и во 2011 не беше направено автентично толкување на законот за амнестија од 2002, со кое толкување вратените случаи 4 на број беа опфатени во амнестијата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom