Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да ти кажам колку луѓе бевМЕ на протест за поставувањето на дезертеров за министер на одбрана? Тогаш според „патриотите“ поставувањето беше мачкина кашлица пропратено со канцероген хумор налик „абе ионака неаме војска hhhhhhhhhhhh“, „на кој му е министер на книговодителите у министерство hhhhhhhhhhhhhh“ и слични очајни доскочици.

Се разбира, канцерогени доскочици кажани од оние кои што беа запознаенеи со ситуацијата а имаше доста кои што нит знаеја, нит сакаа да знаат, нит па се оптеретуваа пошто „чиста, чиста, чиста Македонија“.

kje gi sotre shkiptarite,,,,,,,,,,,samo im dava ministerski mesta poshto mora inache mame im ebam gotovi se,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Не ми текнува што наслов имаше таа тема за протестите против Талат, да ги побарам мислењата, чисто ме интересира тогаш кој што зборел. Му текнува на некого, да не барам со саати?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не ми текнува што наслов имаше таа тема за протестите против Талат, да ги побарам мислењата, чисто ме интересира тогаш кој што зборел. Му текнува на некого, да не барам со саати?
najverojatno zavrzila vo kanta poradi prepukuvanjata

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во канта биле само двете теми кои биле вест за назначувањето на Талат, мене ми треба таа генералната, кај што ги дискутиравме протестите и се договаравме за нив. Имаше доста страни таа ама одредени модератори на форумов имаа тешка фиксација кон спојување теми и правење една генерална па затоа е тешко да ја најдам. Ако памти некој слободно нека ми пише ПП.

Бајдвеј, додека најдам, еве што мислење имаше Гаро за Талат Џафери, истиот Гаро кој сега пишува по фејсбуци на Шарена револуција, либертас, кај најде речиси, кај се да испаднат на протести за Талат итн.

E arno de, bile UCK. Jak kurac,
Tuka del od narod saka BC da go vrati, nie se opteretueme so nekoj UCKa.

Site se tie manje vise ucki.
Samo nekoj bile kumandanti na site trojca od selo, a nekoi bile del od tie trojca sto gi komandale.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.170
Поени од реакции
3.413
Не можеш да знаеш дали ќе се независни стварно или нема да се. Можеби од Сдсм ја научиле лекцијата и конечно им дошло памет и нема да си играат со народот како порано. Ти видовит ли си па знаеш што ќе биде? Јас не сум и секогаш се надевам на најдобро. Така се надевав и 2006 дека конечно ќе е подобро, за неколку години подоцна да бидам сведок на најголемото предавство, а уште неколку години подоцна да бидам и лично жртва на партијата за национално единство. Уф колку тоа добро звучи а? Национално единство, а уствари се случува национална поделба.
Така и сега се надевам дека има нешто добро во Сдсм, и во реизборот на судии. А како што кажав, вмровците ќе плачат бидејќи тие се во криминал до гуша, нормално е да викаат дека партиски се судиите. Мене ми е почудно што викаат дека се невини, а се однесуваат ко виновни. Лудило.
Дали си ти сељак или не си не ми е гајле, ти нас ни викаш сме немале култура, а бидејќи и ти истото го правиш значи и ти немаш.
И СЈО требаше да биде независно, ама не е, очекуваш да биде подобро со истите луѓе на СДСМ како и пред 2006, понатаму ги имаш општините на СДСМ и како што гледаш и таму си работеле за вујче, чичо, тетка.

На нас ни се потребни реформи, а не замена на актерите (поточно на дел од актерите, ДУИ е истиот партнер), ти доколку сакаше промени ќе гласаше за Левица, вие барем имавте некој избор меѓу криминална опозиција и нова некриминална опозиција,
јас иако сум про-ВМРО има многу работи со кој не се согласувам и сум против, исто така кажав и сега уште стојам на тоа што го кажав, а тоа е дека Грујо треба да си даде оставка и од партиската функција,
но Зајко ја заеба работата со платформата (кој ја нарачал, платил ние не знаеме само нагаѓаме), всушност и на него тоа му единствениот спас за правење влада, на следни избори може да ги сонува тие 430к гласови.

Прво треба да се исчисти опозицијата од срањето што го има собрано, па потоа без проблем би победила на избори,
ако некој се сеќава јас имам напишано дека Зајко му е потребен на Грујо за лидер на опозицијата, за да има за што да се напаѓа, во спротивно за што ќе ја нападнеш Левица (на пример освен фрлањето куртони друго незнам),
поради тоа се залагам за промени и во ВМРО, кога ќе го нема оваа раководство, се што ќе остане ќе биде ништо во споредба со оваа сега.

И сега пак доаѓаме до тоа дека Зајко со прифаќањето на платформата му го продолжи животот на Грујо, да ја отфрлеше, ќе изгубеше пак на изборите и него дефинитивно ќе го снемаше, ама довербата во ВМРО ќе паѓаше со растот на новата реформирана опозиција, сега ВМРО остана единствената партија која се бори за Македонија, тоа колку навистина се борат лидерите (народот искрено се бори), само ќе ти кажам дека исто толку колку и вие се боревте Талат да не биде министер.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Taa e taa tender koalicija, site botovi sto gi branat imaat nesto zemeno, ne e mozno covek da e do tolku glup.

Ili se stranstvo, banirjte gi.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Уапсен главниот опозициски лидер во Русија

Така функционираат демократските држави, вклучувајќи ја и Македонија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И СЈО требаше да биде независно, ама не е, очекуваш да биде подобро со истите луѓе на СДСМ како и пред 2006, понатаму ги имаш општините на СДСМ и како што гледаш и таму си работеле за вујче, чичо, тетка.

На нас ни се потребни реформи, а не замена на актерите (поточно на дел од актерите, ДУИ е истиот партнер), ти доколку сакаше промени ќе гласаше за Левица, вие барем имавте некој избор меѓу криминална опозиција и нова некриминална опозиција,
јас иако сум про-ВМРО има многу работи со кој не се согласувам и сум против, исто така кажав и сега уште стојам на тоа што го кажав, а тоа е дека Грујо треба да си даде оставка и од партиската функција,
но Зајко ја заеба работата со платформата (кој ја нарачал, платил ние не знаеме само нагаѓаме), всушност и на него тоа му единствениот спас за правење влада, на следни избори може да ги сонува тие 430к гласови.

Прво треба да се исчисти опозицијата од срањето што го има собрано, па потоа без проблем би победила на избори,
ако некој се сеќава јас имам напишано дека Зајко му е потребен на Грујо за лидер на опозицијата, за да има за што да се напаѓа, во спротивно за што ќе ја нападнеш Левица (на пример освен фрлањето куртони друго незнам),
поради тоа се залагам за промени и во ВМРО, кога ќе го нема оваа раководство, се што ќе остане ќе биде ништо во споредба со оваа сега.

И сега пак доаѓаме до тоа дека Зајко со прифаќањето на платформата му го продолжи животот на Грујо, да ја отфрлеше, ќе изгубеше пак на изборите и него дефинитивно ќе го снемаше, ама довербата во ВМРО ќе паѓаше со растот на новата реформирана опозиција, сега ВМРО остана единствената партија која се бори за Македонија, тоа колку навистина се борат лидерите (народот искрено се бори), само ќе ти кажам дека исто толку колку и вие се боревте Талат да не биде министер.
Зошто СЈО не е независно? Дека ги открива криминалите на вмро? Тоа е многу глупо размислување.
Друго, кои избори? Нови избори ќе има?
Сдсм на следните избори за неколку години ќе има исто олку гласови, сакаш верувај сакаш не. Криминалите во министерствата се толку големи, што Сдсм би изгубила гласови само ако врвот на вмро е во затвор.
За Талат и протестите викаш "вие". Кои ние? Ти не си Македонец? Или индиректно си кажуваш дека си имал забрана да протестираш тогаш?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
не е демократски да ги банираш тие што не мислат како тебе
Тие што се во странство немаат вистинска слика за Македонија. Зборуваат на невидено и според мене тие немаат право на ништо поврзано со Македонија. Да им било убаво ќе останеле.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.170
Поени од реакции
3.413
Уапсен главниот опозициски лидер во Русија

Така функционираат демократските држави, вклучувајќи ја и Македонија.
Прво со поголеми букви пиши зошто!
Зошто СЈО не е независно? Дека ги открива криминалите на вмро? Тоа е многу глупо размислување.
Друго, кои избори? Нови избори ќе има?
Сдсм на следните избори за неколку години ќе има исто олку гласови, сакаш верувај сакаш не. Криминалите во министерствата се толку големи, што Сдсм би изгубила гласови само ако врвот на вмро е во затвор.
За Талат и протестите викаш "вие". Кои ние? Ти не си Македонец? Или индиректно си кажуваш дека си имал забрана да протестираш тогаш?
СЈО било независно, да беше досега Зајко ќе беше во затвор, а не да се пазари за платформата
локални избори мора да има и освен што може да се надева на албанските до 100к, ВМРО ќе отиде до 500к,
за затвор не сум убеден дека ќе одат, ама ај ќе видеме
немав забрана, ама не протестирав.[DOUBLEPOST=1490547124][/DOUBLEPOST]
Тие што се во странство немаат вистинска слика за Македонија. Зборуваат на невидено и според мене тие немаат право на ништо поврзано со Македонија. Да им било убаво ќе останеле.
И Кичевчани така мислеа, ама крадоначалник е албанец, пред да пишеш зошто сети се на 2004г.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom