Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Момче остави си ги фрустрациите дома, ако имаш нешто корисно да споделуваш на форумот ок, а не само да негираш. Дали е златна, права или крива повеќето луѓе тука знаат што значи тоа и заслужуваат да знаат за тоа важи и за тебе да ти помогне во процедурата ако некогаш ти затреба. И ако толку знаеш споделивај, а не само да негираш и прашуваш. Ти посакувам да добиеш што побрзо гражданство
Ај не се инаети, кажа нешто што имаше потреба од корекција, не беше напад врз твоето битие, лик и дело. Инаку фала, истата среќа ти ја посакувам и тебе.

Прати маил на ДВИА. Државен воено историски музеј од Велико Трново.

Imam druga koji se ozenio bugarkom u fr ,dobio je odma licnu kartu (bez pravo na rad ) ,I sad je podneo za BG drzavljanstvo posle 2 godine braka (tako mu rekli vo ambasada ) ,e da li ke dobije to ne znam

Fala Marija, ke probam se sto moze, mora da uspeeme :semolam::)

само копија даваат и тоа е тоа, ептен делува разочарувачки, ама битно врши работа :)

Ако сакаат и на два листа средина од тетратка нека напишат "лицето XX има бугарско државјанство", со потпис и печат и сето тоа, не менува ништо. Освен чувството дека конечно си добил слобода. :)

Уште од сега, фала Бугарија (за другите де, кај и да и за мене :)).
Македонијо, немам коментари повеќе.

Да замолам за одговор, дали има рок за подигнување на Бугарско државјанство?
Благодарам

Да замолам за одговор, дали има рок за подигнување на Бугарско државјанство?
Благодарам
Дефинитивно не. Пред година-две на темава имаше случај со брачен пар, од кои жената требало допрва да аплицира или нешто слично, а мажот наводно бил одбиен години претходно, па кога отишле заедно во МП случајно дознал дека државјанството му било одобрено уште од 2009.

Уште еднаш благодарам :)
Дефинитивно не. Пред година-две на темава имаше случај со брачен пар, од кои жената требало допрва да аплицира или нешто слично, а мажот наводно бил одбиен години претходно, па кога отишле заедно во МП случајно дознал дека државјанството му било одобрено уште од 2009.

A veke potpisan ukaz mislis ima moznost da bide otkazano drzavjanstvo na nekoj nacin?Po sto veke se iznacitavme za onie kriminalci po interpol barani a potpisani ukazi i drugi nebugari koi dobile.

A veke potpisan ukaz mislis ima moznost da bide otkazano drzavjanstvo na nekoj nacin?Po sto veke se iznacitavme za onie kriminalci po interpol barani a potpisani ukazi i drugi nebugari koi dobile.
Никој не би прелистувал папки од веќе решени предмети и потпишани укази чисто за разонода. Ако веќе решат да направат некаква ревизија и од некоја причина одлучат да ти го одземат веќе добиеното државјанство, ќе ти го одземат независно дали си го подигнал указот или не. Во таков случај, дури и со веќе изваден пасош не се спасуваш, ќе ти го прогласат за неважечки и на првата гранична проверка компјутерот ќе си го каже тоа.

Никој не би прелистувал папки од веќе решени предмети и потпишани укази чисто за разонода. Ако веќе решат да направат некаква ревизија и од некоја причина одлучат да ти го одземат веќе добиеното државјанство, ќе ти го одземат независно дали си го подигнал указот или не. Во таков случај, дури и со веќе изваден пасош не се спасуваш, ќе ти го прогласат за неважечки и на првата гранична проверка компјутерот ќе си го каже тоа.

Но откога ќе поминат 10 години тогаш веќе и да сакаат неможат да го одземат :) а инаку и самото одземање е долг долг процес кој треба да помине низ врховниот суд. Но одземање на гражданство е сериозна работа и само може да се одземе ако си направил тежок криминал против републиката, и ако имаш второ државјанство да не останеш без држава, но после 10 години законски неможат.

Поздрав до сите на темава
Има ли некој со интервју во амбасада крај на септември 2016 ,..до каде сте што статус имате, ние сме со поминато интервју 28 09 2016 , бројче во МП добиено 05 12 а образ. преписка 21 12 2016 после едно10 дена поминато на задолжително согласување. И денеска на едната преписка пишува во очекување на финален експертски преглед,чудно ми е некако да не е некаква грешка некако рано ми е ,? Ваше мислење?
Инаку процедурата ни е преку амбасада ,и на интервјуто НЕ Сакаше службеничката да ни ги земе документите за потекло -- оригиналното сведителство и изводи за поврзување наводно немало потреба,само нов происход ни задржа,рече дека таму пишувало се што треба,неможевме со сила да ги оставиме,
Е сега читам заострување на критериумите Ваше мислење дали да ги носиме во Софија во МП ,ке ги примаат ли или да чекаме ако ги бараат на дополнителна,.. и ако некој знае совет како да постапиме имаме еден стар документ од дедо ,а две преписки ,за двете внуки сштевремено

Има ли некој со интервју во амбасада крај на септември 2016 ,..до каде сте што статус имате, ние сме со поминато интервју 28 09 2016 , бројче во МП добиено 05 12 а образ. преписка 21 12 2016 после едно10 дена поминато на задолжително согласување. И денеска на едната преписка пишува во очекување на финален експертски преглед,чудно ми е некако да не е некаква грешка некако рано ми е ,? Ваше мислење?
Инаку процедурата ни е преку амбасада ,и на интервјуто НЕ Сакаше службеничката да ни ги земе документите за потекло -- оригиналното сведителство и изводи за поврзување наводно немало потреба,само нов происход ни задржа,рече дека таму пишувало се што треба,неможевме со сила да ги оставиме,
Е сега читам заострување на критериумите Ваше мислење дали да ги носиме во Софија во МП ,ке ги примаат ли или да чекаме ако ги бараат на дополнителна,.. и ако некој знае совет како да постапиме имаме еден стар документ од дедо ,а две преписки ,за двете внуки сштевремено

Имаше случај некој спомна тука кога бил на интервју во софија понудил да гу остави оригинал документи но го одбиле и рекле дека доставил се што требало, ептен се контрадикторни бугариве, некогаш бараат оригинал документи некогаш само произходот е доволен.....А за тоа што толку брзо незнам зошто е тоа така, чим службеничката ти кажа се е во ред ја би чекал па ако треба достави документи во дополнителна, некој друг совет ако има на форумов?

NE E MOZNO ZNACI MISLEV SE ZAEBAVAS I SEA SI GLEDAM SUM NA FINALNA I JAS!!!!!!!! isto vo sistem od 21/12/2016 a intervju kraj na septemvri 2016

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom