Мистичен
Човек
Повод да ја отворам темава ми се луѓето кои велат "Не верувам во Господ, но верувам во некоја виша сила". Која е таа виша сила? Како си ја замислувате? Што, како, од каде, или воопшто не сте размислувале за тоа?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
IGI напиша:Па Господ е вишата сила. Тие го замислуваат Господ како човек и гордоста не им дозволува да веруваат во тој човек. Затоа веруваат во виша сила, а уствари индиректно веруваат во Господ.
IGI напиша:Па Господ е вишата сила. Тие го замислуваат Господ како човек и гордоста не им дозволува да веруваат во тој човек. Затоа веруваат во виша сила, а уствари индиректно веруваат во Господ.
Shorty напиша:JAs veruvam deka ima visa sila a toa e majkata priroda.... Nikogas prirodata ne ve podzamislila malku... kolku e samo mocna.. da saka ni frla cunami u makedonija.. i gotovo e so nas
VIRTUAL напиша:Jas sum vernik i predpocitam teisti, zamislete samo ako nekoj ne veruva vo nesto sto e nad nego sto e visa sila, na sto se e sposoben toj covek i dali toj covek ima strav, sovest.... ili nesto od sto moze da najde nadez koga ke mu e najtesko ili nekoja uteha za podobro utre...
CITAJ MEGU REDOVI
Toa i sakav da go istaknam vo mojot post prethodno ... iako ne sum pravnikСтрумикс напиша:Мене професионално „вишата сила” ми е правен поим, кој се однесува за настани и дејствија врз кои ние луѓето воопшто немаме, ниту можеме да имаме некое влијание.