Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Дечки, колку и да е затегнато, ако имате оригинал документ и доказ, никој не може да ви прави проблеми и да ве врати :) Не знам што џабе се коментира, тоа се само шпекулации дека ќе било потешко или полесно. Тоа е процедурата и тоа се потребните документи. А тоа што на црниот пазар се плаќаат државјанства и пасоши би требало да го затегнат зашто тоа само на Балканов во волкава мера постои. Битно вие си имате оригинал документи и никој не може да ве спречи.
Еве ви ја од мене добрата вест и уживајте хехе :)

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Дечки, колку и да е затегнато, ако имате оригинал документ и доказ, никој не може да ви прави проблеми и да ве врати :) Не знам што џабе се коментира, тоа се само шпекулации дека ќе било потешко или полесно. Тоа е процедурата и тоа се потребните документи. А тоа што на црниот пазар се плаќаат државјанства и пасоши би требало да го затегнат зашто тоа само на Балканов во волкава мера постои. Битно вие си имате оригинал документи и никој не може да ве спречи.
Еве ви ја од мене добрата вест и уживајте хехе :)
најголем број немаат стари документи, туку се со потврди од здруженија или со роднинска врска ид братучеди, вујковци и слично. Тие се загрижени.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
најголем број немаат стари документи, туку се со потврди од здруженија или со роднинска врска ид братучеди, вујковци и слично. Тие се загрижени.
Епа веројатно оние со роднинска врска не би требало да имаат проблеми, но тие со потврди од здруженијата, за нив не знам како.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Епа веројатно оние со роднинска врска не би требало да имаат проблеми, но тие со потврди од здруженијата, за нив не знам како.
Tie sto imaat potvrdi of zdruzenia e zakonski da dobiat drzavjanstvo, ako go procitate zakonot ke vidite deka na niv I'm sleduva drzavjanstvo,vo zakonot toa e navedeno, no problemot I stravot e sto koga VMRO ne e vo vladata tamu ,procesot se blokira I nedavaat drzavjanstva samo so potvrdi iako stoi vo zakonot I baraat dopolnitelni dokazi.Zosto toa e taka ne znam, pretpostavuvam deka tie pravat koalicia so turskite partii a niv ne I'm odgovara da ima novi Bugari, a mozebi I za inaet znaejki deka nie sto ke dobieme drzavjanstvo na izbori glasame za VMRO odnosno protiv niv.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Извинете да ве прашам, не знам за ова, ама како се добива потврда за блгарски произход преку здружение на Бугари доколку лицето нема оригинал документ или роднини со бугарско државјанство?

На која основа, како, што?

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Извинете да ве прашам, не знам за ова, ама како се добива потврда за блгарски произход преку здружение на Бугари доколку лицето нема оригинал документ или роднини со бугарско државјанство?

На која основа, како, што?
Ти бараат предок роден пред 1920, во зависност во кој дел од Македонија е роден, ако во тоа време тој реон бил под бг вадат од статистика колку население се прогласиле за бугари и сичко наредено во кратки црти. Од каде имаат потекло твоите баби дедовци? Провери си во која каза спааѓаат твоите и колку се изјасниле од тоа место за б'лгари.

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Ти бараат предок роден пред 1920, во зависност во кој дел од Македонија е роден, ако во тоа време тој реон бил под бг вадат од статистика колку население се прогласиле за бугари и сичко наредено во кратки црти. Од каде имаат потекло твоите баби дедовци? Провери си во која каза спааѓаат твоите и колку се изјасниле од тоа место за б'лгари.
Аха, значи повеќе е формално, дека предците живееле во бугарско и дека автоматски се бугари, така нешто колку што разбрав.. Јас имам документи, но прашувам за други луѓе да им помогнам ако може така да се снајдат..

D

Drexel

Гостин
Аха, значи повеќе е формално, дека предците живееле во бугарско и дека автоматски се бугари, така нешто колку што разбрав.. Јас имам документи, но прашувам за други луѓе да им помогнам ако може така да се снајдат..
Можеш да им предложиш во воени архиви да бараат потврда ако имале пра дедо кој се борел во бг армија, ако му го знаат името презимето дата на раѓање и кај бил стациониран :) ако го најдат во нивниот регистар ти издаваат потврда и ова ти е документ за државјанство.

D

Drexel

Гостин
Mozi link od toj arhivot i kako da prasam dali dedomi sluzel vojska?
Не сум запознаен во детал со таа процедура но можеш во Search на форумот да напишеш "Велико Трново архив" и ќе ти излезат страните во овој форум каде некои членови имаат убаво објаснето.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Не, статистиката е за периодот од крајот на 19ти / почеток на 20ти век, кога целиот регион е дел од Отоманската империја. Таму се описани каде се албанските селишта и т.н.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Ama cekaj tvoite deca ako nemaat drzavjanstvo bugarsko nema kako odma da im dadat pasos. Da vadis pasos treba prvo da si drzavjanin znaci ako decata nemaat drzavjanstvo ? pa ako im dadat drzavjanstvo posle gi nosis da se slikaat za pasos. Ako se pod 14 godini mislam deka postapkata e pokratka za dobivanje drzavjanstvo
Jas imam bg drzavjanstvo i sakam da izvadam i na decata pasos mali se edniot e 4 god drugiot e 7 godini samo ne znam koi dokumenti ce mi trebaat za toa ...
Znam za toa deka e pokratka procedurata za deca pod 14 god ama so koi dokumenti se pocnuva koi dokumenti ce mi trebaat za ova da pripremam toa go prasuvam dali nekoj od vas znae

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Jas imam bg drzavjanstvo i sakam da izvadam i na decata pasos mali se edniot e 4 god drugiot e 7 godini samo ne znam koi dokumenti ce mi trebaat za toa ...
Znam za toa deka e pokratka procedurata za deca pod 14 god ama so koi dokumenti se pocnuva koi dokumenti ce mi trebaat za ova da pripremam toa go prasuvam dali nekoj od vas znae
Tvojot pasos odnosno tvoeto drzavjanstvo i izvodi na decata za da dokazes deka ti si im tatko. Toa.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
ama pravi razlika megu pasos koj e samo dokument za patuvanje i drzvajanstvo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom