Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Ajdeee airlija rabota
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Denes mi se smeni, ajde site da si docekate na vasi glavi
Честиткиии! Сите те бомбардиравме малку, ама ако може да ми кажеш претходно колку време беше на задолжителна?

D

Drexel

Гостин
Ве молам кажувајте шо е ова?
Загрижувачки ли е!?
Имал ли некој сличен статус?
Благодарам
Само што проверив ова НИКК е

Научноизследователскијат институт по криминалистика и криминологија - МВР е член на Eвропејската мрежа на криминалистическите институти

Незнам дали е ова нов канал низ кој што ќе ги праќаат преписките кои тие ги селектираат или сите ќе поминеме низ овој канал, ја мислам најверојатно сите зошто нели пред некоја недела најдоа им се дале гражданства на 100 и нешто криминалци.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211

Научноизследователскијат институт по криминалистика и криминологија - МВР е член на Eвропејската мрежа на криминалистическите институти

Незнам дали е ова нов канал низ кој што ќе ги праќаат преписките кои тие ги селектираат или сите ќе поминеме низ овој канал, ја мислам најверојатно сите зошто нели пред некоја недела најдоа им се дале гражданства на 100 и нешто криминалци.
Ако ова не е уникатен случај, тогаш би сакал да ги прашам шо мајка бараат МВР/ДАНС (нивно УБК) во Советот кога претходно се разгледувани и поминати досиеајава низ нивни раце/луѓе?

Ах...после Вицепрезидентот како статус, евеј го и овој. Уште нешто ново Бугарија или да се крстиме сите во ВМРО (уште ова не си верував себеси дека ќе го напишам :pos:)?

Член од
19 ноември 2014
Мислења
22
Поени од реакции
6

Јаооо,ај со лесно нека ми е...

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ajdeee airlija rabota
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

So sreka da ti e i so kakvi dokumenti?

D

Drexel

Гостин
Ако ова не е уникатен случај, тогаш би сакал да ги прашам шо мајка бараат МВР/ДАНС (нивно УБК) во Советот кога претходно се разгледувани и поминати досиеајава низ нивни раце/луѓе?

Ах...после Вицепрезидентот како статус, евеј го и овој. Уште нешто ново Бугарија или да се крстиме сите во ВМРО (уште ова не си верував себеси дека ќе го напишам :pos:)?
Само еднаш овој пат ќе се крстам во вмро, во бугарија очи ни вадат социјалистите наша верзија на сдсм :pos: тибам парадоксот

C

CrazyCounter

Гостин
Ajdeee airlija rabota

bidna rabota ajde ;) ;)

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Значи работава ја утепаја и утупија, и сето тоа заради нивна грешка што дале пасоши на 100 и нешто криминалци. Нивните грешки ние ќе ги плаќаме сеа, додека криминалците си ги имаат пасошите!!!

Малку ни беше чекање, па сеа уште 2 нови статуси низ кои треба да поминуваме.:neetaka:
Ќе видиме што ќе се случи по изборите.Се надевам нема да ги има овие глупости. :facepalm:

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Само еднаш овој пат ќе се крстам во вмро, во бугарија очи ни вадат социјалистите наша верзија на сдсм :pos: тибам парадоксот
Баш. Најточно кажано.

Од политичка перспектива, да пробам да влеам надеж кај сите на форумов (иако ова е моја претпоставка)...моментално, вака е рејтингот во Бугарија:

Capture.PNG

Владата што ја предводеше Бојко Борисов (ГЕРБ) и падна (односно тој си даде оставка) имаше поддршка од Обединени патриоти (ВМРО и др. - но не беа дел од Владата), Реформаторски блок и АБВ-Д21 (беа дел и двете).

ДПС (#4 погоре) е партија на Турците. ВМРО не се мириса со нив. :)

ГЕРБ (Бојко), се "мириса" со Обединени патриоти, АБВ-Д21 & Реформаторски блок. Тука, додајте ја и Волја (#5 погоре) и имате нова Влада (Волја е популистичка партија, исто како ГЕРБ/ВМРО/Реформаторски блок + Марешки, лидерот, е бизнисмен и повеќе си го сака Бојко него ли БСП).

Така да >>>>>

Како ќе се делат пасоши за Македонците ако Каракачанов го земе Министерството за Правда плус ДАБЧ - Клик :vozbud:

Јас сум спремен за на интервју во Софија. Хахахахах...

D

Drexel

Гостин
Баш. Најточно кажано.

Од политичка перспектива, да пробам да влеам надеж кај сите на форумов (иако ова е моја претпоставка)...моментално, вака е рејтингот во Бугарија:

Прегледај го приврзокот 166856

Владата што ја предводеше Бојко Борисов (ГЕРБ) и падна (односно тој си даде оставка) имаше поддршка од Обединени патриоти (ВМРО и др. - но не беа дел од Владата), Реформаторски блок и АБВ-Д21 (беа дел и двете).

ДПС (#4 погоре) е партија на Турците. ВМРО не се мириса со нив. :)

ГЕРБ (Бојко), се "мириса" со Обединени патриоти, АБВ-Д21 & Реформаторски блок. Тука, додајте ја и Волја (#5 погоре) и имате нова Влада (Волја е популистичка партија, исто како ГЕРБ/ВМРО/Реформаторски блок + Марешки, лидерот, е бизнисмен и повеќе си го сака Бојко него ли БСП).

Така да >>>>>

Јас сум спремен за на интервју во Софија. Хахахахах...
Ќе чекаме и ќе видиме што ќе направат бугарите, инаку во други вести пред ден во холандија имаше избори и изгуби анти-еу кандидатот Герт Вилдерс, сега само преостанува германија и франција да изгласаат про-еу кандидати и да се стабилизира пост брегзит ситуацијава..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom