Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Кога @Pepibe - aka Пеки ќе се пожали дека другите ја расипале темата - Клик

И кога не ја разбира сопствената улога во тоа - Клик
gledam administracijava ne reagira,izgleda zafateni se so protestive,,sta radi kes,,svaka cast...kako ne ti e macno da se zanimavas so mene,obisno takvite ko tebe gi mrazam NO VO TVOJOV SLUCAJ ZAL MI E ZA TEBE,TI SI LICNOST BEZ PERSPEKTIVA,PROMASENA INVESTICIJA.....[DOUBLEPOST=1489619616][/DOUBLEPOST]
Е како го протолкува така, жити сѐ? Отстранета била Катја Матева, која била пречка за давањето државјанства на Македонци. Од каде тоа лошо за нас?
АМАН не се мачи сонего 3грама мозок нема зарем негледаш............

Последно уредено:
Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
gledam administracijava ne reagira,izgleda zafateni se so protestive,,sta radi kes,,svaka cast...kako ne ti e macno da se zanimavas so mene,obisno takvite ko tebe gi mrazam NO VO TVOJOV SLUCAJ ZAL MI E ZA TEBE,TI SI LICNOST BEZ PERSPEKTIVA,PROMASENA INVESTICIJA.....[DOUBLEPOST=1489619616][/DOUBLEPOST]
АМАН не се мачи сонего 3грама мозок нема зарем негледаш............
Заедно идеме на протести Пеки, со администравијава, затоа не реагира, се знаеме. :cool:
Тоа е, нема правда.

Другото не вреди да се коментира. Прво описмени се, почни граматички точно да пишуваш после ќе си коментираме.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Благодарам за честитките сите да си дочекате што побрзо и со помалку нервоза. За време на интервјуто обавезно поднесете ги старите оригинални бг. документи (ова е најново) зошто има најави дека без нив тешко ќе оди(ако останат БСП на власт) и откако ќе добиете указ побарајте ги назад зошто малку фалеше да не ми ги вратат. После интервју се чека околу година до две за указ. Редовно пратете ја преписката да видите кој ви е статусот за да реагирате на време ако нешто ви побараат. По добивање на указ закажувате електронски за подигнување во софија. Носете копија од пасош и слика. Ако немате адреса во бг се пријавувате на службената адреса леге 6.општина средец. Со указот одите во општината и подавате документи за матичен број. Ќе ви треба оригинал указ, извод ваш од родени преведен и легализиран, пасош, копија таму ќе замолите да ви направат. Општината се наоѓа позади коста кафе лесно се наоѓа. Се чека две недели за матичен број. Кога ќе подигнете потврда одите за сликање за пасош и лична карта. Јас бев во општината слатина со такси 7-10лева. Таму ќе земете образец и ќе пополните ваши податоци уплаќате и се сликате за лична карта и пасош. И готово..... Е сега колку чини целиот процес од почеток. Релативно е дали сами ќе бркате или посредник. Само ако давате оригинални документи давајте ги сами зошто има посредници преваранти и нема да ви ги достават па ќе се чудите што ве снашло.
Ќе ви дадам еден оквир колку чини ако ја бркате процедрата преку амбасада.
За происход во амбасада е 50еу + превод околу 15еу+ трошоци за изводи.
За интервју превод околу 20 еу, 110еу во амбасада + изводи
За подигање на указ 30 еу, 15еу за матичен број во општината.
За пасош и лична карта по нормална процедура за 30 дена е 30 еу.
Е сега треба 3 пати да одите во софија, ако сте преку амбасада. Ако поднесувате директно 5 пати ќе одите. Прв пат за подигање на указ и поднесување за матичен број, вториот пат за сликање и третиот за подигање на пасош и лична карта. Ако процедури ја терате во министерството ќе треба уште плус два пати да одите прво во Дабч за происход и интервју. Значи преку амбасада и одење во софија три пати вкупно ќе ве чини отприлика 400евра од почетокот до крајот . Али секогаш има непредвидливи работи па бидете спремни и малку повеќе. Можеби нешто заборавив али во главно тоа е се. Поздрав до сите бидете упорни и ќе ви се оствари желбата до подобро утре. Не е лесно кој поминале знаат каков е пекол стално менуваат процедура стално си на штрек до крај али другари вреди. Јас се одјавувам од форумот со натамошни постови ви посакувам успех и чувајте го здравјето. Ако имате прашања може на пп да ми пишете. Поздрав

Член од
14 октомври 2015
Мислења
43
Поени од реакции
24
Еве едно орентационо и од мене. Бев на интервју 24 август 2016 во ск амбасада. Тогаш ми дадоа тел број да ги барам на почеток на март да ми кажат бројче на преписката. Според бројчето што ми го дадоа влезена сум во процедура на 28.11.2016. Сега останува да се чека..............

Член од
2 март 2017
Мислења
28
Поени од реакции
27
Еве едно орентационо и од мене. Бев на интервју 24 август 2016 во ск амбасада. Тогаш ми дадоа тел број да ги барам на почеток на март да ми кажат бројче на преписката. Според бројчето што ми го дадоа влезена сум во процедура на 28.11.2016. Сега останува да се чека..............
Uste si na zadolzitelna?

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Член од
19 ноември 2014
Мислења
22
Поени од реакции
6
52 дена на финална, ги бројам ко во затвор да сум:pos: Ајде нека пројдат овие избори веќе...
А има ли начин на кој што можам и јас да видам колку точно денови сум на финална?
Ми се чини дека е вечност,а сакам да си знам прецизно...

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ajdeee airlija rabota
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Denes mi se smeni, ajde site da si docekate na vasi glavi

Член од
28 февруари 2017
Мислења
33
Поени од реакции
39
Ajdeee airlija rabota
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Cestito.No te molam proveri uste ednas da ne ste greska.London ve ceka.Ako moze brojce mislam deka bevte januari na intervju so voena kniska br.333/2016

D

Drexel

Гостин
Ajdeee airlija rabota

!!!! Бреј зар има промена! Со среќа нека ти е барб :D мене сеуште на финална пак проверив[DOUBLEPOST=1489690440][/DOUBLEPOST]
А има ли начин на кој што можам и јас да видам колку точно денови сум на финална?
Ми се чини дека е вечност,а сакам да си знам прецизно...
Па јас дека секој ден проверувам и го знам точниот датум кога ми се смени и од тогаш одбројувам :D

Член од
19 ноември 2014
Мислења
22
Поени од реакции
6
Ве молам кажувајте шо е ова?
Загрижувачки ли е!?
Имал ли некој сличен статус?
Благодарам

Attachments

Статус