Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2017
Мислења
5
Поени од реакции
0
Може некој да ми ја посочи интернет страната за проверка на постапката?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
Ne e tocno.sestra mi e vo london so mazot i.on ima bg pasos a ona e so mkd pasos.prvo ke ti treba insurance number i smetka e posle ima edna zena od skopje so posreduva za vizi se vika buba.ako ste zeneni ke i dadat viza za 6 meseca pa posle vo home office vo london ja prodolzuva na 5 godini(resident card) i posle 5 godini i davaat indefinity

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Ne e tocno.sestra mi e vo london so mazot i.on ima bg pasos a ona e so mkd pasos.prvo ke ti treba insurance number i smetka e posle ima edna zena od skopje so posreduva za vizi se vika buba.ako ste zeneni ke i dadat viza za 6 meseca pa posle vo home office vo london ja prodolzuva na 5 godini(resident card) i posle 5 godini i davaat indefinity
A dali taa zena od posreduva i za so makedonski pasos ?

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Интервју бев 24-ти јануари 2016 ... број 82**/2015 , на финална сум од октомври(значи веќе 6ти месец)...некој тука во близина со временскиот период со мене да му е излегол или ќе чекаме после изборите да огрее сонце :D
Јас 4 и пол месеци, интервју амбасада ск ноември 2015

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Да прашам повторно...може ќе се најде некој да одговори - бил некој или познава некој што бил во Правда и закажал интервју деновиве или месецов?

За кога ги закажуваат?

Член од
27 февруари 2017
Мислења
45
Поени од реакции
16
Интервју бев 24-ти јануари 2016 ... број 82**/2015 , на финална сум од октомври(значи веќе 6ти месец)...некој тука во близина со временскиот период со мене да му е излегол или ќе чекаме после изборите да огрее сонце :D
Јас бев на интервју 26-ти јануари 2016, број 83**/2015 многу одамна чекам на финална. Во иста ситуација сме, ќе чекаме да огрее сонце по изборите веројатно!

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Дома имам оригинални Удостоверенија за блгарски произход. И случајно гледајќи ги приметив дека не се исти, односно дека на едната пишува - Да послужи пред: Разрешаване на продолжително пребиваване СДВР, Додека на вториот произход пишува Да пролужи пред: Разрешаване на постојано пребиваване СДВР. Дали Освен овие 2 даваат и трет оригинал произход на кој пишува „ Министерство на правос'дието за придобиване на б'лгарско гражданство“ или не? Фала ви :)

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Dobro a sto rabotava site za Britanija??? Pa Germanija, Avstrija i eden kup drugi zemji ima? Ili mozebi jazikot e teskotijata? Site znaeme English ama retko koj Deutsch?
Ete licno mene ne mi e tolku za jazikot (znam i francuski i germanski) povise mi e za kontaktite so gi imam tamu, i ke mi bide polesno da zaminam normalno, otkolku vo dr zemja kaj so nemam nikoj :).

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Да прашам повторно...може ќе се најде некој да одговори - бил некој или познава некој што бил во Правда и закажал интервју деновиве или месецов?

За кога ги закажуваат?
Пријател треба да закаже интервју оваа или следна недела, ќе споделам инфо за датум тогаш кога ќе го имам.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Te molam ako sakas daj mi kontakt od zenata sto ja spomnuvas Buba pisi vo privatna poraka ako ti smeta vaka otvoreno da pises.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Уште 1 недела и ќе правам 6 месеци на финална, дал има некој од 2016 што има променет статус од финална?

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Дечки, шо се тие муабети шо ги слушам дека наводно ќе имало застои за издавање на пасоши?
Јас сум во финална од пред месец ипол и уште ми стои во финална.
Што се случува?
Демек нова влада итн... какви се овие шпекулации знае некој?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom