Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
togas ne baraja za koreni[DOUBLEPOST=1489365101][/DOUBLEPOST]PRASVAM DALI IMA NA NEKOJ DA MU JA VRATIJA POSTAPKATA KAKO STO BARAT NEKOJ POSREDNICI 200EVRA ILI SE E LAGA
јависе кај лазар младенов тој има решение за таквите ко насс јас бројот негов го изгубив.поз.серчно

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Неможе тој да ти ја врати преписката назад што ти е прекината. Сака да ти каже да се јавиш кај Лазар Младенов за да ги издаде потврда со која ке бараш произход во дабч наново.

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
пак никој не ме разбрал,МИСЛАМ ДЕКА БЕВ ДОВОЛНО ЈАСЕН во наведеното,прашав за вадење на пасош по легален пат не ФАЛШ фалш ги има и овде на пазар на тезга не ми е потребен таков,сретнав турчин от германија кој ми рече дека во гер..има адвокати кој по легален пат ти вадат пасош германски за сума от 20 000 евра,без проблем,него поентата ми беше ако на тој проклет црн интернет пазар може човек да нарача оружје убиство или други глупости сигурно би требало да има и нешто вакво,само кој има капацитет да ме разбере.....
Може Пеки, оружје, пасоши, кинези, курви све то се наоѓа тамо. Можеш и у пакет да земеш , поефтино ќе те фати :pos: Ја пример од ЦРНИОТ ИНТЕРНЕТ си купив половен МИГ - 29 за упола цена, плус гратис церада за истиот. Сеа сум главен фраер у село, сегде стигам за МИГ, плус жени како се палат...
Ако најдеш негде у пакет со пасош ич да не му ја мислиш одма зимај. :ojeaa:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
SO ZAVRSENA POSTOJANA LICNA KARTA DALI MOZI POSREDNIK DA ZAVRSI RABOTA DA JA PRODOLZI I KOLKU BI KOSTALO SO SE ADRESNA REGISTRACIJA
Веќе истечена ти е? Си го ебал ежот, за продолжување се аплицира 3 месеци пред истекот на личната карта. Сега ќе мораш цела процедура од почеток. Јас сум таков случај.[DOUBLEPOST=1489391581][/DOUBLEPOST]
Неможе тој да ти ја врати преписката назад што ти е прекината. Сака да ти каже да се јавиш кај Лазар Младенов за да ги издаде потврда со која ке бараш произход во дабч наново.
Па и тој произход се вика дупликат, не го наведувајте човекот на погрешен заклучок дека треба одново да ги поднесува сите документи.

Член од
6 февруари 2015
Мислења
23
Поени од реакции
24
Prasanje
Na 30 idam da go zemam pasosot i na 15.04 sakam da zaminam za london. Dokolku se zemam so devojkami kolku vreme ke treba dodeka da zeme ona rabotna viza ili bilo kakov dokument za da moze da raboti i zivee so mene za da moze da dojde i ona a ima mk pasos

D

Drexel

Гостин
Prasanje
Na 30 idam da go zemam pasosot i na 15.04 sakam da zaminam za london. Dokolku se zemam so devojkami kolku vreme ke treba dodeka da zeme ona rabotna viza ili bilo kakov dokument za da moze da raboti i zivee so mene za da moze da dojde i ona a ima mk pasos
Изгледа сеуште не си во тек со времето за Брегзит, можеш да го заборавиш лондон а камо ли уште некого нон-ЕУ да повлечеш таму, уште неколку недели пред да почнат со тој проклет артикл 50 за излез од ЕУ

пак никој не ме разбрал,МИСЛАМ ДЕКА БЕВ ДОВОЛНО ЈАСЕН во наведеното,прашав за вадење на пасош по легален пат не ФАЛШ фалш ги има и овде на пазар на тезга не ми е потребен таков,сретнав турчин от германија кој ми рече дека во гер..има адвокати кој по легален пат ти вадат пасош германски за сума от 20 000 евра,без проблем,него поентата ми беше ако на тој проклет цр интернет пазар може човек да нарача оружје убиство или други глупости сигурно би требало да има и нешто вакво,само кој има капацитет да ме разбере.....
Директен одговор на ова прашање, Неможеш. Освен ако не инвестираш 1 милион евра и создадеш 10 работни места во Германија преку инвестициска програма, ова е генерален принцип за сите држави кои ја имаат оваа програма но барањата и правилата не се исти и никаде не е под 250.000 инвестиција

Последно уредено од модератор:

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Изгледа сеуште не си во тек со времето за Брегзит, можеш да го заборавиш лондон а камо ли уште некого нон-ЕУ да повлечеш таму, уште неколку недели пред да почнат со тој проклет артикл 50 за излез од ЕУ

Директен одговор на ова прашање, Неможеш. Освен ако не инвестираш 1 милион евра и создадеш 10 работни места во Германија преку инвестициска програма, ова е генерален принцип за сите држави кои ја имаат оваа програма но барањата и правилата не се исти и никаде не е под 250.000 инвестиција
Не мора да ја заборава ВБ, среќно натаму и комотно нека иде. ВБ ќе излезе од ЕУ штом конечно ќе го потпише тој договор некаде 2019-та, ако воопшто го потпише. До тогаш, секој што сака од ЕУ може да оди без проблем на работа таму.[DOUBLEPOST=1489396390][/DOUBLEPOST]
Prasanje
Среќно! :)

А, за прашањето, обрати се директ во амбасада, одговараат без проблем.

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин.
DALI IMAM NEKAKVI SANSI DA SE PONOVI I ZOSTO MIE PREKRATENA ?
Koga podnese i so sto dokumenti bese ?

D

Drexel

Гостин
Не мора да ја заборава ВБ, среќно натаму и комотно нека иде. ВБ ќе излезе од ЕУ штом конечно ќе го потпише тој договор некаде 2019-та, ако воопшто го потпише. До тогаш, секој што сака од ЕУ може да оди без проблем на работа таму.[DOUBLEPOST=1489396390][/DOUBLEPOST]

Среќно! :)

А, за прашањето, обрати се директ во амбасада, одговараат без проблем.
Откога ќе го започнат артикл 50 ќе има и датум одреден каде што било кој од ЕУ да дојде после тој датум, нема да му важат правата за работа и престој и ќе биде сметан како турист, само тие кои успеале да докажат дека биле таму 5 или повеќе години имаат право да останат. Несакам никого да обесхрабрам ама тие се законски нормативи кои моментално неофицијално дур сега се применуваат, а откога ќе излезат ќе биде официјално и ќе важат рестрикциите.

Член од
27 февруари 2017
Мислења
14
Поени од реакции
20
Интервју бев 24-ти јануари 2016 ... број 82**/2015 , на финална сум од октомври(значи веќе 6ти месец)...некој тука во близина со временскиот период со мене да му е излегол или ќе чекаме после изборите да огрее сонце :D

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Откога ќе го започнат артикл 50 ќе има и датум одреден каде што било кој од ЕУ да дојде после тој датум, нема да му важат правата за работа и престој и ќе биде сметан како турист, само тие кои успеале да докажат дека биле таму 5 или повеќе години имаат право да останат. Несакам никого да обесхрабрам ама тие се законски нормативи кои моментално неофицијално дур сега се применуваат, а откога ќе излезат ќе биде официјално и ќе важат рестрикциите.
No “cut-off date” for EU nationals to register their right to live in Britain is expected to be announced until negotiations on reciprocal rights of Britons living in other EU countries are concluded, government sources have indicated.

Downing Street rejected taking unilateral action before a deal on residency rights is secured – meaning it is highly unlikely that the day Theresa May formally triggers Brexit – expected on or around 15 March – will be used as the key cut-off date.

No 10 underlined on Monday that the cut-off date for EU nationals in Britain would instead be a key part of the negotiations over residency rights with the EU27.

*

Освен ако не сака уште непочната со излегување, ВБ да плаќа казни. :)

И пак ќе речам, ненормални се овие во ВБ што воопшто имаат Brexit, ама ќе им се врати ко бумеранг лудилото. Штета.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Dobro a sto rabotava site za Britanija??? Pa Germanija, Avstrija i eden kup drugi zemji ima? Ili mozebi jazikot e teskotijata? Site znaeme English ama retko koj Deutsch?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom