Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.871
Се е ова убаво што пишувате, и јазици и платформи него кажете ми една работа.

Ова со Сеад Кочан е капка во морето а станува збор за 17 милиони евра. Кај се парите? Ќе ги вратат ли?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Јас неам кого да бранам, освен себе и своите ставови. Признавање на геноцид некаков ќе доведе до остро нарушување на дипломатски односи со Србија. Што е непотребно.
Ќе најдат начин да ти инсталираат „твои“ ставови....

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Среќа па не сум безрбетник. :)
Ок, тогаш ставовите ти се доста штетни по Македонскиот народ. Ако ја немаш таа намера се надевам дека нема касно да дојде моментот кога ќе се освестиш што се случува....

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Ок, тогаш ставовите ти се доста штетни по Македонскиот народ. Ако ја немаш таа намера се надевам дека нема касно да дојде моментот кога ќе се освестиш што се случува....
Кои мои ставови се штетни за македонскиот народ? (мислиш ко јас да сум некој фактор у државава)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Јас неам кого да бранам, освен себе и своите ставови. Признавање на геноцид некаков ќе доведе до остро нарушување на дипломатски односи со Србија. Што е непотребно.
ako mislis deka nekakov si 'genocid' ne treba da se priznae radi diplomatski odnosi so srbija,si ja utnal bajagi rabotata

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
ako mislis deka nekakov si 'genocid' ne treba da se priznae radi diplomatski odnosi so srbija,si ja utnal bajagi rabotata
А не би довело кон тоа? Таа точка од албанската платформа е одраз на wannabe националистичката кауза на тие партии. Идиотско е.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.438
Поени од реакции
17.829
А не би довело кон тоа? Таа точка од албанската платформа е одраз на wannabe националистичката кауза на тие партии. Идиотско е.
Таа точка јасно и недвосмислено го негира македонскиот идентитет и постоењето на македонската нација. Затоа е и таа платформа напишана, да го дефинира просторов, како еден вид на заедничка земја во која после втората светска војна се нашле да живеат Албанците и одреден словенски народ за кој не се знае точно на која одредена нација и припаѓа - дали како дел од Бугарите или како дел од Србите. Моментално се наоѓаме во најтешката фаза од своето постоење кога веќе имаме јавно и отворено непријателство одвнатре од самите Албанци кои симболично се собрани под плаштот на Еди Рама како дел од албанската традиција и кауза на негирање на оваа држава и присвојување на територијата на Западна Македонија.

Нема потреба да го потенцирам фактот дека имаме проблем со сите соседи, од кои до сега единствено Бугарија е нешто воздржана, додека на Албанија и Србија им течат лигите.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
kakov crn genocid?
znaes li sto e genocid prvo i najosnovno?
samata diskusija za 'genocidot' implicira deka ima nesto,a realno ne postoi takvo nesto kako albanski genocid za nie da go priznavame.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Кои мои ставови се штетни за македонскиот народ? (мислиш ко јас да сум некој фактор у државава)
Кога ќе речам ти, тогаш мислам на сите оние кои сеуште не ја гледаат опасноста која не надвиснува.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
kakov crn genocid?
znaes li sto e genocid prvo i najosnovno?
samata diskusija za 'genocidot' implicira deka ima nesto,a realno ne postoi takvo nesto kako albanski genocid za nie da go priznavame.
Не, не знам што е геноцид, молим те објасни ми.
И се фаќаш за глупости, ок "геноцид" ќе го викаме со наводници.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Поентата што сака да ти ја каже е што Твојот став е дека, „доколку тоа не би ги расипало односите со Србија и не е страшно да признаеме некаков си „геноцид“ кој не сме го направиле....

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Поентата што сака да ти ја каже е што Твојот став е дека, „доколку тоа не би ги расипало односите со Србија и не е страшно да го признаеме некаков си „геноцид“ кој не сме го направиле....
Ако ми ги извртувсте зборовите може и тоа да значи, може да значи и нешто трето...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Јас по автоматизам не верувам никому, се додека човекот не докаже спротивно е виноен.
Ако е се замка тогаш може да излезе и да побара од Меџити јавно да објави таков документ, доколку документот не постои тогаш нема што да се објави, меџити ќе се избламира, а гвујо е чист. Истото беше и со бомбите, али ете милошевски си призна дека се реални и сеа шу прајме, вмло кажа дека се фејк, изгубивме многу време во тумачење и уште повеќе пари дали се фејк или не, а сите си знеја дека не се фејк.
Возрасна личност треба да одговара и да стои зад тоа што го прави. без разлика дали е Грујо или Зајко, тоа што го грешеле треба да си го платат, а и двајцата имаат бааги глупости напраено.
..прво бомбите се приказна сама за себе и школски пример на манипулација, .....она за што со еден пациент овде пробаме да се едуцираме, а тоа дека најголемата лага се состои од 95% вистина. Башка и вистината секој рашамонски ја доживува. Не е зборот за тоа.
Ако се гледа комплексно , со ладна глава и од пристојно растојание, кога неважните детали и дречавите пицопевци не ти ја замаглуваат сликата , од одма се гледа фината уметничка рака на ЦИА мајсторите. Како и кај секој уметник, потезот-отисокот може да се следи без шанса за утка. А моментално нема такви кои можат да го имитираат.
Грујо, ВМРО се само случајни жртви. Со мали игри на случајноста станизиран можеше да биде било кој кој би ја имал среќата во дадениот момент да биде на местото и да е доволно угоен за отстрел. Да беше и Исус исто ќе поминеше. Ако добро се сеќавам и тој заврши на крст.
Но глуп народ никогаш не недостасувал, па игранката ќе си тече... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom