Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Карлинг репрезентацијата се придодаде за Чиста Македонија.
Подршка и од шахофската федерација, од сега ќе играат на табли со црвено жолти полиња.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Видеќемо ако воопшто дојде тоа за гласање, дали нема да се изгласа....
Nevozmozno da se izglasa,bidejki nema da ima vlada
I samoit ahmeti na intervju kaza deka situacijata moze da trae i cetiri godini

Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
И самиот Ахмети е лајнар кој сака да ја забрза работата, зарем не гледате... првпат вака албанците сами да си бараат вакви нешта, сакаат што побрзо да го реализираат..

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Mnogu albanci ne go sakaat i vilaat deka cela rabota mu e farsa i deka pomilo mu e so drpmne da bide vo tender koalicija

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Еј, амбург, се прешалта ти, а?
Ne su se presaltal,vsusnost odamna go imam kazano mojot stav deka drpmne ne gi obozavam po preteruvanjata sk 2014 a sdsm otsekogas sum go mrazel i deka sekogas za drpmne ke glasam

Momentalno sum da se povlecat ili da se dokaze deka ima kriminalci vo dpmne i da se zatvorat da se prestruktuira vo sprotivno dokolku povtorno se odrzat izbori nema ni 30 pratenici da dobie

Последно уредено:

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567
Abe gnidi, ne vi e malku cudno kako VMRO vo nieden PR nastap i na nieden nivni kurton portal ednas ne pluknaa na DUI i ali ahmeti?
Dui i ahmeti se najzasluznite "vinovnici" za platformata, samata platforma e tvorba na ahmeti za da si go ispere obrazot itn.
Arno ama VMROvcite ednas ne pluknaa po nego tuku celo vreme bdeat nad Zaev.
Sto, Ahmeti ne e makedonski politicar, dui ne e makedonska partija?

Sto ke kazete be gnidi? Objasnuvanje?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ne su se presaltal,vsusnost odamna go imam kazano mojot stav deka drpmne ne gi obozavam po preteruvanjata sk 2014 a sdsm otsekogas sum go mrazel i deka sekogas za drpmne ke glasam

Momentalno sum da se povlecat ili da se dokaze deka ima kriminalci vo dpmne i da se zatvorat da se prestruktuira vo sprotivno dokolku povtorno se odrzat izbori nema ni 30 pratenici da dobie
А, ок. Јас имав друг впечаток порано.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.960
Поени од реакции
45.183
Овој има фаца дека прв ќе се нагоди. Велат дека сллучајот против него е slam dunk за обвинителството.
i kamcev garant so tek na vreme, posle prvite bombi grebese kaj zaev pred kabinet, da se vidi so nego, nisto cudno sto sea mpm ( dnevnik, utrinski i vest ) se raspagaat.
tonat ...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Како може да се гласа за нешто за кое не знаеме што содржи!? Тоа ти е исто како да се постави анкета за некој филм кој ќе излезе во 2019 г. и треба сега да се изјасниме дали тој ни се допаѓа или не! Документот не е пуштен во јавноста, албанските партии неколку пати ги променија барањата, што значи дека можно е дел од тие барања да се нови и воопшто за нив да не се дискутирало со врмо, а дел да се старите, за што и сите страни молчат за што се преговарало, што се прифатило и што не се прифатило. Тоа се битни детали. Затоа кога јавноста ќе се запознае со платформата, (запознавање не е праќање багра по врати и ширење лаги од шител, туку реална основа преку можноста да се прочита/слушне владината програма/договорот и за сето она кое ќе се гласа и дискутира во новиот парламент) тогаш ќе може да се протестира, па и да соберате потписи за референдум. И тоа ви е отворена можност?

Сега за сега може да се дискутира што би можело да имаа во таа платформа и што од тие претпоставки би ни се допаднале или не (само јазикот е потврден од сите страни, друго ништо). Се’ започна со менувањето на уставот, знамето, парите и химната, за заврши со геноцидот на србите, бугатите и партизаните! Што е следно? Дополнително ширење параноја за некаква федерализација односно продолжување на црната пропаганда на вмро! Тоа нема да ви сметаше, ако вмро го прифатеше, под изговор “Мајскиот договор“, и во духот на човековите права се’ се изгласаше, а сега ви смета нешто за кое не знаете воопшто што содржи, и пред се’ не знаете зошто ви смета!

Повторно вмро прави дополнителна криза и повторно ја турка државата во ендек. Причината е јасна. Изгубија во многу градови, власта некаде не им е стабилна и удираат со стари и глупави приказни на национална основа се’ со една цел- народот ќе биде оној кој ќе пресуди (или вештачка криза и се знае кој е крив)! Дај те молам, прво види кој и од каде дошол оној што ја оформи оваа партија во 90-тите. Потоа види го екс лидерот, кој да останеше на власт, икони ќе почнавте да цртате со неговиот лик, а на крајот се виде дека е бугар до коска. Денес имате смешка од лидер. Бега од политичка дебата цели 11 г.! Тоа е срамота. Ја намалува невработеноста на државен трошок, странските инвеститори не користат само како тоалетна хартија и потоа дел бегаат назад, а дел ролната уште ја користат и се додека не се потроши ќе бидат тука. Многумина останаа без социјална помош затоа што примаат пари од странство!, а убаво им е кога тие пари да ги одданочуваат. Ги одданочуваат и оние пари кои се собираат за хуманитарни цели, тоа е дополнтелна мизерија. Го уништуваат Скопје со овие депонии, пловно-непловни објекти, скапани споменици, сечи, инспекции секој ден....И сега ќе ми кажеш дека албанците се проблемот?! Абе, луѓе не можат субвенци да земат поради вашиот идиотизам. Протестирате за ништо....Но во оној момент (ако) кога ќе чукне саатот за вистинската федерализација (повторно “ако“тоа се случи), и јас ќе излезам на улица и јас ќе протестирам заедно со вас.

Сега се воочува зошто Македонија не може да мрдне од мртвата точка, гледај како може да се манипулира со народната маса (ништо ново). Тоа е нешто помеѓу страшно и смешно, но повеќе влече накај страшно затоа што не знаеш што утре ќе им текне да кажат! :unsure:

Нови избори нема да има. Вмро е новата опозиција и на Македонија и треба силна опозиција, затоа нека ја сфатат работата сериозно и нека седнат во тој парламент затоа што лапаат плата иако не одат на работа. :)
Бујар Османи неколку пати има објаснато шо има во платформата.Зијадин Села потенцира дека не може да ја свари македонската химна.Немој да ги релативизираш работите,на сите ни е јасно дека таа фамозна тиранска платформа не му носи ништо добро на Македонецот.Ако албанската платформа не е штетна за Македонија зоште не излезат јавно Ахмети, Села и Заев заедно , па заеднички да ја промовираат во јавноста?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Дали сакаме да се преброиме колку реално не има во Република Македонија?

Над 150.000 лица се отселиле од Република Македонија во периодот од осамостојувањето до сега, што упатува на тоа дека во државата не може да се очекува дека има повеќе од 1.900.000 лица. Голем дел од отселените лица биле на возраст од 20 до 34 години. Интересот за отселување е приближно постојан, но се менуваат дестинациите каде што се прифаќаат нашите граѓани. Сепак, за добивање реални податоци е потребен попис, а неопходните услови тој да се реализира ќе бидат создадени најрано во 2020 година.

За значењето на пописот на населението, домаќинствата и становите се свесни сите граѓани на оваа земја, но за тоа каков ѝ треба на Република Македонија се чини има повеќе дилеми и различни мотиви отколку за која било друга витална потреба на земјата. Оттаму, одговорот на прашањето не е едноставен. Сложеноста произлегува од реалноста, а таа сѐ почесто потврдува дека не е доволно само да сакаме да се попишеме, туку треба да сме подготвени и да се соочиме со реалноста и да ги преброиме оние кои се дел од неа. Поедноставен e одговорoт дека во блиска иднина не сме спремни за спроведување на оваа највитална и најмасовна статистичка активност.
http://respublica.edu.mk/blog/2017-03-09-10-32-23

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
i kamcev garant so tek na vreme, posle prvite bombi grebese kaj zaev pred kabinet, da se vidi so nego, nisto cudno sto sea mpm ( dnevnik, utrinski i vest ) se raspagaat.
tonat ...
Штета само што не го притворија и тој Авировиќ, маме им ебам лоповско. А онаа гнасата во Собранието лаеше ли лаеше по Јанева. Мака си имала, затоа лаела.

Инаку, почна пиштењето, ама нема каде, овој мора во притвор.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/sdsm-pochna-presmetka-so-mediumite-koi-ne-im-se-pod-kontrola-poraneshnata-sopruga-na-ministerot-na-sdsm-vlado-dimov-odluchila-da-go-pritvori-sead-kochan/

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom