Moze da e tehnicka greska a moze da stvarno ti fali izvodot prevedSite izvodi gi dadov prevedeni i legalizirani[DOUBLEPOST=1488819781][/DOUBLEPOST]
april 2016 a na finqlna sum od 20.02.2017
Moze da e tehnicka greska a moze da stvarno ti fali izvodot prevedSite izvodi gi dadov prevedeni i legalizirani[DOUBLEPOST=1488819781][/DOUBLEPOST]
april 2016 a na finqlna sum od 20.02.2017
Убаво ти пишува друже, треба да доставиш дополнителен документ врз чија база аплицираш за државјанство. Значи документ од дедо/прадедо,баба/прабаба, чичко, петко трајко ... врз чие бараш да добиеш државјанство. Претходниот документ не е прифатен како валиден за да ти издадат државјанство.zdravo decki. Dali ima nekoj so vakvo iskustvo sto znaci ova: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. veke 8-9 meseci vaka mi pisi
Убаво ти пишува друже, треба да доставиш дополнителен документ врз чија база аплицираш за државјанство. Значи документ од дедо/прадедо,баба/прабаба, чичко, петко трајко ... врз чие бараш да добиеш државјанство. Претходниот документ не е прифатен како валиден за да ти издадат државјанство.
Mi bese vo dopolnitelna postapka ko se smena vaka dadov voena kniska od dedo mi original bugarska uste nema odgovor[DOUBLEPOST=1488823158][/DOUBLEPOST]Убаво ти пишува друже, треба да доставиш дополнителен документ врз чија база аплицираш за државјанство. Значи документ од дедо/прадедо,баба/прабаба, чичко, петко трајко ... врз чие бараш да добиеш државјанство. Претходниот документ не е прифатен како валиден за да ти издадат државјанство.
Убаво ти пишува друже, треба да доставиш дополнителен документ врз чија база аплицираш за државјанство. Значи документ од дедо/прадедо,баба/прабаба, чичко, петко трајко ... врз чие бараш да добиеш државјанство. Претходниот документ не е прифатен како валиден за да ти издадат државјанство.
ФАКТ е дека од декември ќе се укинуваат визите за во Канада за бугарски државјани и официјално е потврдено, не е само народски муабет. Прочитај пред да коментираш и не шири дезинформации.грешка си ама сепак видиси сам,горко ке се разочараш.....среќно
odnesi dokument od rodnina so ima bugarski pasos ama treba da bide od prvo koleno ako ne biva taka ke treba od novo da apleciras istoto go pisuvase I kaj moj poznanik ama on ne bese informiran dovolno I morase od novo da podnasaIma li nekoj info sto ke se slucuva so tie sto se Prekrateni od 2012 - 2013 god a sto nemaat dop dokument za da odnesat?
Sto znači ova sega i dali e za novite sto ke apliciraat ili i za tie vo procedura sto se ?
Ќе почекаш додека стасаш на ред за разгледување не очекувај одговор, многумина сме со таков статус.Mi bese vo dopolnitelna postapka ko se smena vaka dadov voena kniska od dedo mi original bugarska uste nema odgovor[DOUBLEPOST=1488823158][/DOUBLEPOST]
Планираат законски амандмани оригинал документите (старите мислам или било кој) да бидат доставени до министерството, не само во ДАБЧ, и во интервјуто воведување на постриктно прашување и одговарање што ако не одговориш се бележи оценува и ако не се совпадне во критериумите ти ги враќаат документите, Е сега прашањето е дали ќе чекаат ова да го прават после донесувањето на амандманите или во пракса веднаш да почнат да го применуваат (зошто знаеме како оди оваа политика....) изгледа пак си имаат проблеми со ДАБЧ и сеуште не им веруваат на потврдите, само се надевам прифаќаат нотариално заверена копија од стариот документ зошто таков приложив оригиналниот ми беше подигнат после неколку месеци откога беше доставен за разгледување.....пак ли ќе треба да го враќам, ќе видиме дали сега ќе применуваат непројдени амандмани или ќе чекаат да бидат официјално изгласани.[DOUBLEPOST=1488863133][/DOUBLEPOST]http://sofiaglobe.com/2017/03/06/bulgarian-justice-ministry-proposes-changes-to-rules-on-applying-for-bulgarian-citizenship/[DOUBLEPOST=1488842944][/DOUBLEPOST]
Sto znači ova sega i dali e za novite sto ke apliciraat ili i za tie vo procedura sto se ?
Од кога ќе добиеш потпис од вицепрезидентотdecki od koga ke se smeni statusot vo rezerviranje na termin za podignuvanje na drzavjanstvo i slikanje za pasos kolku cini postapkata do krajno zemanje na pasos???
E sega nie sto imavme od novite proshodi kade pisuva vrz osnova na sto ni e daden proishodot-star dokument povrzan so izvodi po zlatna linija, ke treba da gi dostavuvame vo MP? Na intervju vo MP jas i ponudiv da i gi dadam site dokumenti, devojkata sto mi pravese intervju rece "ti vsicko si imas dadeno sto treba, ne treba nosto poveke" . Posto na proishodov pisuvase vrz osnova na sto e daden. Toa im bese poentata, toj del da e st=raboten vo DAPC. I sega ? Pak li e pu pu nevazi?Планираат законски амандмани оригинал документите (старите мислам или било кој) да бидат доставени до министерството, не само во ДАБЧ, и во интервјуто воведување на постриктно прашување и одговарање што ако не одговориш се бележи оценува и ако не се совпадне во критериумите ти ги враќаат документите, Е сега прашањето е дали ќе чекаат ова да го прават после донесувањето на амандманите или во пракса веднаш да почнат да го применуваат (зошто знаеме како оди оваа политика....) изгледа пак си имаат проблеми со ДАБЧ и сеуште не им веруваат на потврдите, само се надевам прифаќаат нотариално заверена копија од стариот документ зошто таков приложив оригиналниот ми беше подигнат после неколку месеци откога беше доставен за разгледување.....пак ли ќе треба да го враќам, ќе видиме дали сега ќе применуваат непројдени амандмани или ќе чекаат да бидат официјално изгласани.[DOUBLEPOST=1488863133][/DOUBLEPOST]
Ако ги усвојат новите амандмани изгледа и оригиналите ќе треба да бидат доставени заедно со произходот....само дали ова ќе важи за сите или од кога ќе бидат усвоени промените од тогаш да важат за тие што поднедуваат не знам....секогаш кога има промена на министер или вицепрезидент се бара нешто ново ова не е нормално веќе....E sega nie sto imavme od novite proshodi kade pisuva vrz osnova na sto ni e daden proishodot-star dokument povrzan so izvodi po zlatna linija, ke treba da gi dostavuvame vo MP? Na intervju vo MP jas i ponudiv da i gi dadam site dokumenti, devojkata sto mi pravese intervju rece "ti vsicko si imas dadeno sto treba, ne treba nosto poveke" . Posto na proishodov pisuvase vrz osnova na sto e daden. Toa im bese poentata, toj del da e st=raboten vo DAPC. I sega ? Pak li e pu pu nevazi?
Sega zborev so pravosudie i kazaa deka ima merki za pretpazlivo razgleduvanje na dokumentite zaradi kriminalci sto gi bara interpol ili imaat praceno problemi niz EU inace dokumentite se orginal i so zakon vazat od pradedo ili dedo pred 1918 bidejki togas sme bile bugarska egzarhija i vazat toa e izglasano so zakon vo bugarski parlament zatoa ne se sekirajte site ke zememe pasosi i samo zamoletegi sote vasi prijateli so bugarsko drzavjanstvo da izlezat da glasaat za bojko borisov i za karacakanov !!!E sega nie sto imavme od novite proshodi kade pisuva vrz osnova na sto ni e daden proishodot-star dokument povrzan so izvodi po zlatna linija, ke treba da gi dostavuvame vo MP? Na intervju vo MP jas i ponudiv da i gi dadam site dokumenti, devojkata sto mi pravese intervju rece "ti vsicko si imas dadeno sto treba, ne treba nosto poveke" . Posto na proishodov pisuvase vrz osnova na sto e daden. Toa im bese poentata, toj del da e st=raboten vo DAPC. I sega ? Pak li e pu pu nevazi?