Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кој ги пратил?
Од каде знаеш дека се пратени?
Некој доказ?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Па не, види, за помалце од 24 часа со исто прашање имаме два различни случаи со исти пристап на двајца неистомисленици на режимот. Знам дека за вработени на паркинг, на шалтер на ПИОМ, ФЗОМ ова е тешко за поврзување ама тука сме да помогнеме.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не квичи знаеме дека тебе ти се помили орките..
А најмили ми се Македонците (ама без оние 450000 лоботомирани небањати неандерталци у кои си ти)

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Па не, види, за помалце од 24 часа со исто прашање имаме два различни случаи со исти пристап на двајца неистомисленици на режимот. Знам дека за вработени на паркинг, на шалтер на ПИОМ, ФЗОМ ова е тешко за поврзување ама тука сме да помогнеме.
Некои прашања заслужуваат одговор..

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
И ти ли си бе од факинг Острелија? Шо не отиде у Русија да идеш за бољи живот ако мислиш дека треба да општиме со руската ороспија путин? Малку да те излупаат руски ретардирани скинхедси, пошо им личиш ко да си од северна Африка? Ама не се тие пи**и ко вашиве ќосевци, јако ќе те раздрмаат.

Кај беа "браќата" во 2001-ва да застанат на наша страна? Кај беа во 1999-та да застанат позади србите? "словенските браќа"? Словенска пе**раана...
Глупандер Almeida.." браќата" се ко Господ, а Путин е неговиот пророк. Господ не помага никогаш, тој кога бараш помош од него само ти се јавуе у сон од Синајската Гора и ти вика КУПИ ЛОЗ БУДАЛО!!!!.... Инаку ако се замеша ќе ве мавне молња од ведро небо и такви малокуревчиња како тебе од одма пикавци бидуете... :) :) :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Уште една сорос шарена амеба..

ги има бе не престанува сорос со организирања на протести не жали пари, само да се марширало и протестирало

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Некои прашања заслужуваат одговор..

Ае, одмори малце од темава, прегреа овие два дена, можеби кога ќе се вратиш ќе научиш како да враќаш на пост со аргументи ;)

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Еве,јас од надвор гледам дека Иванов не дава мандат на СДСМ само и единствено да се не пикне Груевски и компанија во затвор.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Se palam na dochekot na toa orospijata evropska, i ich ne mi e vazhno koj go priredil...alal da im e.
A be vie vo 2017 ushte gi slushate EU serotinite. Tie veke samite sebe ne se slushaat. Vie kako posledniot Mohikanec.
Predsedatelot ne dade mandat za vlada na izrodi koi imaat namera da ja REDEFINIRAAT drzhavata. Klasichen primer kako se brani ustavot, a ovie od Brisel do Bihachka mozhat da piskaat kolku sakaat.
Уставноста ја штити Собранието, така е одредно во Уставот.
Собранието е таа институција што е директен претставник на волјата на граѓаните и носи закони, менува Устав и ако сака може да го укине истиот и да донесе нов Устав.

Толку разбирате со тоа тиквите скапани што е Устав, што е улога на Претседател што е улога на Собранието.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Грешиш.
Имам релевантни информации и пристап до терен.
немаше никаква машинерија, а од друга страна,
1. сдс по списоци извадени од агенција за вработување одеше по куќите и ги лажеше луѓето дека ќе ги вработи.
2. знам цели семејства кои за 100 EUR гласаа за сдс.
3. и уште неколку работи кои ги правеше сдс, ама не се за овде.
Де, пиши ги слободно работите што не се за овде, баш ме интересира.

Тоа дека не правевте притисоци, меѓусебе само можете да си се лажете.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Еве,јас од надвор гледам дека Иванов не дава мандат на СДСМ само и единствено да се не пикне Груевски и компанија во затвор.
....остани таму , ќути и покриј се да не се гледаш, попаметен си таков..уште ти фалиш овде јеботе благи бог... :)

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
И ти ли си бе од факинг Острелија? Шо не отиде у Русија да идеш за бољи живот ако мислиш дека треба да општиме со руската ороспија путин? Малку да те излупаат руски ретардирани скинхедси, пошо им личиш ко да си од северна Африка? Ама не се тие пи**и ко вашиве ќосевци, јако ќе те раздрмаат.

Кај беа "браќата" во 2001-ва да застанат на наша страна? Кај беа во 1999-та да застанат позади србите? "словенските браќа"? Словенска пе**раана...
Is this the best you can do???
A sho vidovme od tvojata Jevropa i USA.... ekonomski blokadi, iscenirani begalski krizi, direktno meshanje i nametnuvanje gragjanska vojna, trchaa da gi spasuvaat vo Arachinovo, kako svinji gi nafrlaa vo toa avtobusite, i najnovoto toa moronot Bejli ushte kade ne go pina toa nost valkan cvikkerashki...ama kako shto rekov duri lajnata od imperijata ubavo i prijatno vi mirisaat. Jas Rusija ne ja spomnav ama koga veke ja spomnuvash, Rusija ne pomogna ama i ne odmogna kako shto toa go napravija tvoite Jevropejci, orospii vavilonski, ama kako shto rekov, duri i lajnata od imperijata ubavo i prijatno vi mirisaat.

W

wicked_1

Гостин
A kako ne narekuvaat toa Evro gnidite... ama toa ti e toa, lajnata na imperijata ubavo vi mirisaat, dishite dlaboko i uzhivajte.
Ние треба да се оградиме од вас сендвич - орките кои моментално прават огромна штета на целото население внатре и си го приватизираат и злоупотребуваат поимот македонец еден ден како гдомци, втор ден преку некакви алијанси, трет ден како тврдокорни.

Под една или друга наметка вие сте препрека за процесуирање на очигледен криминал, сте препрека за формирање на влада кога има обезбедено мнозинство, сте против европски интеграции и директно го нарушувате тој процес за кој има консензус меѓу целиот народ и е нешто кое е од државен интерес.

Вие одите против национален консензус кој трае 20 години, и стагнирате цела држава заради личен интерес.

Потребна е под итно некаква платформа со која ќе се оградиме од вас, пораката што ја испраќате надвор е крајно деструктивна.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Глупандер Almeida.." браќата" се ко Господ, а Путин е неговиот пророк. Господ не помага никогаш, тој кога бараш помош од него само ти се јавуе у сон од Синајската Гора и ти вика КУПИ ЛОЗ БУДАЛО!!!!.... Инаку ако се замеша ќе ве мавне молња од ведро небо и такви малокуревчиња како тебе од одма пикавци бидуете... :) :) :)
За луѓе како тебе е измислен зборот "поданик". Самосвест, интегритет, чест се непознати поими за тебе. Се восхитуваш на крмак што цел свет му се смее, а тебе не те есапи за жив и те омаловажува. Можеш у приватен живот да бидеш нечија кучка, ама не и да ми одлучуваш за политички одлуки по тој принцип во мое име. Србија стаи онолкави табли БЈРМ, шатката им го призна Косово - ко селски баби си играте со тоа четниците. Не знаеш кој изгледа како поголем идиот.
Дркајте си го на скотов, а бришете македонски колоси од историјата: Рацин, Коневски, Јаневски...багро проста. Оние кај мтв имаат повеќе чест од тебе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom