Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Бугарите без проблем разбираат македонски, ама албанците во Македонија не разбираат македонски и затоа бараат да имаат преведувачи во сите државни институции.

Уставот на Поранешната ЈУ Република Македонија и идната Поранешна Република Македонија.

Еј гледаш какво ново име ми текна, Идна Поранешна Република Македонија-Илирида, кажете им да се додаде во платформата одма улаваме у ЕУ и НАТО.
Цитирај го тој член.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
:pos:
abe ja za talat te prasuvam, za KOMANDANT na UCK, postaven za minister za odbrana na Republika Makedonija, od strana na vladata na Nikola Gruevski. Sto tuka tebe ti e nejasno ? Za tie hashki slucaji se glasase vo sobranie, ja ne vidov deka nekoj od tie sto glasale, imale pistol na til postaven, i morale da glasaat Za, patriotski vo sekoj slucaj :)

Ali toa vo slucajov ne e tema na muabet ... abe decko, kazi deka vrska si nemas od zivotot, nemas sto da odgovoris, na penal se namesti i toa e toa, se sjeba, jebiga, bidna, deal with it, NIKADE vo ohridskiot dogovor ne bilo propishano deka MORA da se postavi bivsi clen na UCK, covek koj ja napadnal makedonija i potencijalen ubiec na MAKEDONCI, da bide postaven za minister na odbrana na istata taa zemja, pazi ova kakov apsurd e i kolku debilno, glupo, zalno zvuci, kako samo se ispluka edno kilo shlajm vrz Makedonija i vrz site onie koi nekogas zastanale vo odbrana na ovaa zemja, niz cela nasa istorija, ne samo 2001.
Тој продавај им демагогију на амебе.

Кој прв почна...

Ако треба да те подсетам кој беше на власт у тоа време кажи...

2004 – 2006 - Заменик на Министерот за Одбрана на Македонија

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Абе кумановац не си научил дека на прашање не се одговара со контра прашање, прво одговори па после постави и ти прашање... Нели су те училе у Куманово кд ти го пучиле гзот?
Ми у Куманово немамо афинитети за шупак ако не веруеш доведи некоју женску....

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Го глеав ова:

то ест дел од ова, за жал. :tapp:

Каков дебилитет од гостување/интервју/дебата, што и да се нарече. Прво дрндаат дека ова е сериозна тема, дека сме дојдени на дереџе до распад, федерализација, кантонизација... за 3 секунди откакако ќе го кажат тоа се скинат од смеење фациве. И тоа 15 пати кажаа „Да не се шегуваме, сериозна е работата“, за после пак да почнат да се смеат ко напушени (можда и биле) :facepalm:

Бетменов па не го рецкаат овие двајца, особено овој од Еднооки, мене така некој да ме заебава у сред емисија а е „од моја страна“, да ми се смее дур зборам и да ме прекинува константно, ќе пропаднам у земја од срам прво после ќе го отерам упм и ќе заминам.

Но битно кога Јанко рече дека Кајгана е соросоиден портал, Бетмечно не одбрани и рече дека „не се соросоиди, они се кул дечки...“ :love:

ти може си бил во пелени или си одел во градинка, а секој вечер на Табановци одеа луѓе на сдсм и ги броеја грчките цистерни со гориво кој одеа за Србија, а се водеше дека Македонија го крши ембаргото... многу луѓе се обогатија од тоа ( на пример Реган од железара) а и самата партија
Ireal, човек кој бил секаде, со секого, секогаш кога се случувале битни настани... :icon_lol:

Fake news, не? :гик:

D

Darko_ufo

Гостин

Кој прв почна...

Абе Кумановска АМЕБО ако СДСМ се предавници и први почнале нели ДПНЕ како ПАТРИОТИ треба да пресечат се? Амебо една педрска Кумановска

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Грешка во овој период која што ја направи СДСМ а истото и Лупевска го забележа е што не реагираа доволно брзо и јасно на лагите и спиновите на ДПМНЕ.

Им дозволија да мафтаат со двојазични свидетелства, со грбот со двоглав орел или пари со Адем Јашари на нив, да плашат народ дека полицајци ќе шетаат по улица и ќе казнуваат луѓе што не знаат албански или дуќани што немаат натписи на албански и разно разни говнарии за плашење и дигање тензија кај народот.

Мораше за тоа појасно и поцврсто да одговорат а не да се кријат.

Заев вечер ќе има интервју во топ тема кај што ќе одговара на прашања, и мислам дека тоа требаше да се случи многу порано.

Требаше да излезе на прес и да каже ова ова и ова не се менува не се чепка бидете спокојни, јасно и гласно.
Зајко лаже, Фрчко не лаже
Фрчковски барем не се срами, кажува отворено се, од секогаш бил таков, гајле си нема...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Мене па овој Бетменов ми има фаца ко за Шарен.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Го глеав ова:

Каков дебилитет од гостување/интервју/дебата, што и да се нарече. Прво дрндаат дека ова е сериозна тема, дека сме дојдени на дереџе до распад, федерализација, кантонизација... за 3 секунди откакако ќе го кажат тоа се скинат од смеење фациве. И тоа 15 пати кажаа „Да не се шегуваме, сериозна е работата“, за после пак да почнат да се смеат ко напушени (можда и биле) :facepalm:

Бетменов па не го рецкаат овие двајца, особено овој од Еднооки, мене така некој да ме заебава у сред емисија а е „од моја страна“, да ми се смее дур зборам и да ме прекинува константно, ќе пропаднам у земја од срам прво после ќе го отерам упм и ќе заминам.

Но битно кога Јанко рече дека Кајгана е соросоиден портал, Бетмечно не одбрани и рече дека „не се соросоиди, они се кул дечки...“ :love:

Ireal, човек кој бил секаде, со секого, секогаш кога се случувале битни настани... :icon_lol:

Јанко нели не направи вмровци кога беше акцијата за Смилковско, сега соросоиди :cuc:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Вака сега Заев ризикува да изгуби онаму каде доби многу, каде скрши долгогодишни бастиони како Битола, Скопје, Штип, Кавадарци и други места.
по кој основ ова? Скопје дпне не го добива уште милион години. Битола исто имам впечаток дека посебно со клептоманон градоначалник си се самоубија за долго време, посебно и што негираа и со контрапротести.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Абе Кумановска АМЕБО ако СДСМ се предавници и први почнале нели ДПНЕ како ПАТРИОТИ треба да пресечат се? Амебо една педрска Кумановска
Сг и овој ти смета?

Еве па да ти напишу знам дека тешко ти улаза..
Кој прифати платформу и од ВМРО и од СДСМ на клоце и бесење...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Кога тргна Заев во кампања по албански гласови пред изборите, мислев дека е очаен потег и ќе му се врати контра, напротив му донесе силен резултат, но сега повторно влече глупи потези, нетранспарентноста во преговорите со ДУИ им даде време на овие да се соземат малце и да тргнат во нова националистичка кампања (паузираа дури преговараше Грујо со Али, тогаш Грујо беше поголем албанец од Скендербег).

Овие работи што ги кажа вечерва требаше порано да ги каже и да не им даде толку повод и сила, а и овие малце го оправија ПР-от, се повлекова во задинина, освен еден фејсбук статус и интервју, ја предадоа борбата на искомпромитирани ликови и дежурни нивни апологети како Бетмен и Дамовски као демек да прикажат дека има народен, спонтан излив на незадоволство.

Вака сега Заев ризикува да изгуби онаму каде доби многу, каде скрши долгогодишни бастиони како Битола, Скопје, Штип, Кавадарци и други места.
За недела дена да има избори, Сдсм ќе победи со 2-3 мандати разлика.
Тргна возот надолу за Груевски, веќе и негови луѓе не го гледаат како иден премиер. Веќе компромитираноста е преголема. Се обиде да се исчисти од тоа со што ги тргна Мијалков, Гордана Јанкуловска, Јанакиески и сличните, но не е доволно. Со последните резултати и скептиците видоа дека тоа може да биде реалност.

Од амнестијата наваму се во константен пад, а враќање од тоа нема се додека не си оди.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.937
Поени од реакции
45.072

Кој прв почна...

Да де, и ? Што ти е поентава со ова ? Нели истиот аршин го имаше за сите ? Што е проблемот ... :kafence:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Го глеав ова:

Дамовски беше у притвор како дел од процесот "шпион". Гарант со бомба на даљинско у чмарот ги води протестите, за ако му текне да прекине да го скинат. Брат му беше директор на една од фирмите на Велија и тој лежеше некое време ќорка. Од "сув патриотизам" го праат ова, македончишта се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom