Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Кај беше да го прашуваш ова кога ДПМНЕ го имаше мандатот и преговараше за влада ?

Значи едниве имаа мандат и преговараа за влада а немаше ни т од транспарентност и тогаш се ви беше во ред
Јас бев наречен Соросоид кога побарав да видиме што договорило ВМРО.
Сега кога Заев само има разговори за да видат дали се блиску со ставовите за да добие потписи и добие мандат, со цел да започне преговори шлапате разни глупости
А од Албанците Заев ќе добие барем дупло повеќе гласови од последниве избори
Сега кога Заев има само разговори?
Сега е 2 Март 2017

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Немора да плукате, ете тврдокорните одете до чаир и рушете го орелот, покажете муда, ве немаше нигде кога го поставија а сега прдите. Ако е за Борјан да го тепате или новинарите лесно е, и дедо ми на 85 може тоа..... ама не е пичка како вас.
Како да одат кога пола Македонци влажнат на орелот почнаа и албански знамиња на профил да ставаат.
Нож ке удрат во грб...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Утре може да увидат дека единствениот начин да се среди оваа територија ако е на парчиња.
Тоа со парчињата после Косово кое е дебакл од секој можен аспект, никој одговорен во Европа повеќе нема да го каже. Посебно што и многу европски држави можат многу бргу да завршат на парчиња.

V

viktora

Гостин
Некој арап да и го закачи на мајкати курвинска. Како можеш да посакаш некому да закачат куршум? Бедо од човек, за сендвич и сестрати ке ја продадеш да услужува мафијаши.....
А ти да и го закачиш на мајкати бедотио една па да се потсмириш?
Што Борјан ќе вреѓа цел народ и така ќе помине?Кој му е крив што не знае до каде да тера.Што го бута газот меѓу курови па после се чуди зошто некој му го бапнал.Кој кур е он да си игра со чувствата на милјон и кусур народ?И КАКО МОЖЕ ДА МЕША ДЕЧИЊА ВО ПОЛИТИКА?Е затоа му посакувам куршум,нека си мисли за своите деца за другите има кој да мисли.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.353
Поени од реакции
4.149
Како да одат кога пола Македонци влажнат на орелот почнаа и албански знамиња на профил да ставаат.
Нож ке удрат во грб...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Србите имаат изрека ,,рѓавом курцу и длаке сметају,,

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Немора да плукате, ете тврдокорните одете до чаир и рушете го орелот, покажете муда, ве немаше нигде кога го поставија а сега прдите. Ако е за Борјан да го тепате или новинарите лесно е, и дедо ми на 85 може тоа..... ама не е пичка како вас.
Па ние не плукаме, немаме никаква врска со Борјан, ниту пак било какво насилство.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.353
Поени од реакции
4.149
Па ние не плукаме, немаме никаква врска со Борјан, ниту пак било какво насилство.
Ооо, значи вие се ништо, вие не сте против ништо и не сте за ништо.... па за што сте?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Тоа со парчињата после Косово кое е дебакл од секој можен аспект, никој одговорен во Европа повеќе нема да го каже. Посебно што и многу европски држави можат многу бргу да завршат на парчиња.
Да се надеваме. Оти секое разгорување на тоа поле нас скапо ќе не чини. А прво Ахмети па сега Груевски директно тргнаа да го потпалуваат тој оган.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ооо, значи вие се ништо, вие не сте против ништо и не сте за ништо.... па за што сте?
Па види ја официјалната страна на Тврдокорни.
Јас лично можам да ти кажам за себе, дека со плукање не се постигнува ништо.
Нема да го предомисли тоа, ниту пак ќе му дојде памет ако некој го плукне.

Работава повеќе е за чалам, него ли за некаква цел.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Кога реков нападите од таков вид ќе се секојдневие, некој рече деца биле.Сега само ќе плукат, во соодветно време и удари ќе даваат, строго се следат партиските директиви од ЦК, како војска им се посторени членовите.А мириса дека собранието ќе гори, но за тоа ќе пишам во друга прилика.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Не, сакам таму каде што сите европски земји се тргнати, во европско единство, дали како ЕУ или некој друг модел не ми е важно, а не уште еднаш да паѓама на истата финта и пак со србите да делиме заедништво и комплекси под покровителство на бедните руси од кои освен скапано железо и лажна подршка ништо друго нема да добиеме.
A be ti so cel pamet zboruvash za Evropsko Edinstvo....Nie postarite dobro znaeme, Bratstvo Edinstvo "Does not work" and it never did. Comprehende???? Ti si toj shto pagjash na istata stara finta da prifakjash iluzii so stari imperijalistichki maheri i da mislish deka ti e dobro. Evropskite zemji( nacii, oligarski, knezovi, kralevi,) ne se trgnati nikade vo neko edinstvo... toj niven imperijalistichki nagon ti sirot go lapash i goltash i go konzumirash i ne si svesen deka si nishto poveke od "Kalemena Sliva".
A da ti kazham pravo Rusite ich ne gi boli za Makedonija...Si imaat oni svoi problemi, cel svet se nakostreshi protiv niv, I Crna Gora "on top of everything" :popce: ama zatoa pak nevrabotenosta vo Rusija e pod EU prosekot duri i po USA prosekot za nekoj point, a ti dali znaesh deka Rusija nudi imot za onie shto sakaat da rabotat a ne da bidat na socijalna pomosh, da dojdat vo Rusija i da bidat gazdi, se razbira ako se sposobni a ne da lomotat za chovechki prava i slichni serotini. Bednite Rusi velish, a ne mozhesh da svatish kakva glupst tresesh.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да се надеваме. Оти секое разгорување на тоа поле нас скапо ќе не чини. А прво Ахмети па сега Груевски директно тргнаа да го потпалуваат тој оган.
Ахмети не знам колку примети, но е најумерен во изјавите. Него му е јасно дека ова не е времето кога можеше да глуми командант по македонските шуми, па сега ја смирува ситуацијата.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Не е проблем орелот во чаир ниту пак орлите во Демиркаписка клисура.Проблем е албанската платформа која постои и која е од антимакедонски карактер.Од страна на премиерот на албанија е испратен ултиматум до македонците да се одкажат од себе си!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom