Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
100 000 денес на улица низ градови расне бројка секојдневно. Денес и СДСМ симпатизери приметив...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
I Zaev bil, chitam na Kurir. 200-300 iljadi bile...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Но што е последицата од сето тоа, тие остануваат на власт, ситуацијата во лимбо, времето мине, локални се ближат, така да они се и те како спремни и на повеќе од ова.
Они одамна се имаат простено со последиците. Целта е Груевски да не оди во затвор. Последиците се небитни па макар и да се распадне Македонија.

Се додека они ќе излезат како победници над руините, се е за нив е прифатливо

D

deli

Гостин
Борјан работи за интересите на Косово и Албанија и зима пари за тоа.
Што не е јасно?
Не е јасно зошто сте толкави пички,ако проблем се албанците идете во некоја кафана во чаир,север,серава,сарај плукни албанец во лице и кажи му ова е Македонија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
A be vidi vaka... sme se naviknale na edno zlo...dosta e... i sega sakash da se sviknuvame na neshto drugo...ke trba da pocheme sunet da pravime, da se otkazheme od chvarki i slanina, pa da gotvime so ovchja loj :boksix: i sega treba da legnam so zhenata mi i ke mi smrdi na ovca ...trudno, obache trudno...
Na vremeto koga rovarevme niz Bugarskoto Cherno More, nie na odmor a gazdata dechko nashi godini, pa si praime muabet i gi spomnavme Ciganite i vika vaka"
"Cigainte??? A be shte izgonem v'f Romania i njama obratno ...OK ova e :oftopik: i sam ne znam sh'o otvaram vakvi rasistichki muabeti.
еди рама е христијанин.
Со него можеш и џимиринки и вино да пиеш а и не се плаши не е сунетисан

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Прво се чисти во својот двор..
Заради саботажи и петоколонаши...

У главата пробај да зачистиш прво, после "дворот". Пи**и сте и на чело ви пишува.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.353
Поени од реакции
4.150
Ај бе не ти смета албански дијалект ти смета...

Друже, не продавај кафански финти од Куманово оти и самиот си знаеш дека прв пат си влегол во кафана во вториот мандат на Груевски..... Ајде ти како Македонец, онака чист, зборувај македонски... не си смешен со дијалектот, патетичен си.... другарски ти кажувам.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Абе и симпатизери на дуи ја приметив и околу 500 000 беа, накај милион идат.
И од Косово имаа 10 автобуси, разочарани Албанци. Јас и Могерини ја видов со знаме развејано.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Причината е тоа што Груевски и дел од државниот врв не сака да оди во затвор за направен криминал. Тоа е друже, нема друго. Се што се случува, судии разместување во суд, вадење протести, притисоци. Тоа е. По секоја цена, макар и војна и Македонија да стане Јужна Осетија.
Tuka si greska...ne de nema i takvi ama poveketo se zaradi drugoto....Ima pricina zosto zaev nesaka javno da ja kaze platformata. Vojna so koj? Koj e protivinkot?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Они одамна се имаат простено со последиците. Целта е Груевски да не оди во затвор. Последиците се небитни па макар и да се распадне Македонија.

Се додека они ќе излезат како победници над руините, се е за нив е прифатливо
Шипо, џабе ти се спиновите, се е јасно ко бел ден.
Барем не се брукај.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
У главата пробај да зачистиш прво, после "дворот". Пи**и сте и на чело ви пишува.
Како бе еве не на улица браниме свое ти сереш по ингернет против свое уствари не е твое ти не си Македонец туку амеба...

B

Borg_Drone

Гостин
Nikoj nisto ne prodal, sve e posledica na predavnickiot ramkoven nacukan i nametnat od nadvor pred ocigledna pobeda vo vojnata.
Ama eden brz referendum i se moze da se smeni. Ljockite si igraat so ogan, i toa so go dobile na kraj ke go izgubat.
Ama pazi shto zboruvash, ova e mec so dve ostrici, vaka davash opravduvanje i za SDSM dokolku se reshat da ja prodadat drzavava.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не е јасно зошто сте толкави пички,ако проблем се албанците идете во некоја кафана во чаир,север,серава,сарај плукни албанец во лице и кажи му ова е Македонија.
Погрешен човек прашуваш.
Плукањето за мене нема никакво значење.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom