Состанувањето на Собранието нема врска со доделувањето на мандатот.Дали може да се состане собранието сега?
Состанувањето на Собранието нема врска со доделувањето на мандатот.Дали може да се состане собранието сега?
Касно е не се будали ноќеска да работат.Дали може да се состане собранието сега?
Ниту замислувам таква држава, ниту имам илузија дека вмро ќе ја направи македонија побогата држава а сдсм посиромашна. Јас сум лут затоа што ова сега што го добиваат албанците, ниту пред пет шест месеци го бараа, ниту имаа илузија дека ќе им се оствари. За далеку помалку пред 15 години се фатија за пушка, а сега го добија без да си го мрдне газот али од речица. Па дури и заев му дојде на нога да го моли. Ете тоа ме нетвира страшно.И ајде да претпоставиме завршил конфликтот и дека сме победници на тепачката, албанците поразени, ВМРО повторно на власт, што после? Ке се укинат законите за двојазичност што уствари вмро ги усвои, пардон, попушти за време на нивното владеење? Нема да има двојазичност во институциите, сообраќајните знаци, парламент и тн? Демек, до сега попуштавме, е БАШ СЕГА веќе не попуштаме кога почна да се стеснува обрачот за криминалците? И сега е време да се врати еднојазичноста нели, не дека на некој му е страв да одговара за криминалот, пошто криминал нема, све е легално, него дека е доста попуштање нели? И сега следно е федерализација ,и доста е веќе, така си викаш сега сам на себе, и си сигурен во тоа, нели?
И после конфликтот, сите земји ке не гледаат како победници и сите врати ке ни бидат отворени, секој ке сака да соработува со нас, да инвестира кај нас, да дојде на гости кај нас нели? Така ова го замислуваш? Па и да не не сака никој битно ние сами ке си живуркаме во нашата унитарна држава РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА така, пошто сме економски многу јаки, нели?
Груевски преговараше со Аљи како да се влезе во Солун...Која патетикаГрешка си!Заев игра во корист на Груески.Со самото тоа шо прифати преговори за некоја си албанската платформа си даде еден убав автогол!
Објасни како со размислување левел вмровец ќе ја стигнеме Канада или Финска?Објасни како преку продавање на домати ќе стасаме до Канада ниво и колку време ќе треба за тоа.
Дали сметаш дека не постои албанска платформа инспирирана од Еди Рама или ќе глумиме патетика,тоа сакаше да ме прашаш?Груевски преговараше со Аљи како да се влезе во Солун...Која патетика
Груевски дали преговараше со Ахмети, а?Грешка си!Заев игра во корист на Груевски.Со самото тоа шо прифати преговори за некоја си албанската платформа си даде еден убав автогол!
Кој е левел вмровец, а кој е левел сдсмовец, и молам ако некој е повисок образложи го тоа со некој пример.Објасни како со размислување левел вмровец ќе ја стигнеме Канада или Финска?
Да и не се договорија,а?Груевски дали преговараше со Ахмети, а?
Може да се собере и да ја продолжи конститутивната седница. Може и да избере и Претседател на Собранието.Дали може да се состане собранието сега?
Што значи дека Иванов не е против платформата штом Грујо преговарал за тоа и не се договорил.Да и не се договорија,а?