Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Па во Македонија е битно да има единна национална партија и на македонци, албанци и т.н., која е независна од бившата номенклатура и од комунистическите служби, односно УДБА. Во посткомунистическите држави има преход на икономическата власт и често става дума за преход во раце на љуѓето, кои се били во комунистическата влада. Од таму има монополизиране и липса на икономическа свобода. Осмислувањето на комунистическото минало е многу, многу битно за развитието на државата.

Член од
1 март 2017
Мислења
14
Поени од реакции
4
Хорхе со очајниот потег ќе ги утепа ДПМНЕ за век и векови, оти СДСМ на наредни избори и сами ќе освојат 60+ пратеници.
Да бе со таа пропаганда и медиумите, ке ги наплаши лугето дека СДСМ ке продаде државата и ке спечели Груjо.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Ejjj... Prc..prc...vidi go ti Xorxe! Aferim!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Подобро ќе беше да си даде оставка, барем немаше затвор да му виси над глава, и немаше да го гледаме веќе.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Така се продава тоа, фати читај што значи да се менува закон, што значи да се менува устав, која е разликата, кое мнозинство може да менува закон, а кое мнозинство може да менува устав.. Дали законот е продавање на државата, која е последицата од носење лоши закони, која е последицата од менување на уставот..
Фати разграничи ги тие работи, па после посоветувај се со мозокот дали некој те продава или не..
Патетики...
Шо да фатам, шо да читам, еве ти си простудирал а пск трескаш глупости. Де молим те просветли ме за двотретинското мнозинство, тоа ли е тоа што сдсм го спречува да ја дотепа државата.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.870
Na koja osnova zatvor?
Го прекршува Уставот. Нема право да оценува програми и платформи.

Дури и да беше платформа со спроведување на федерализација, он нема право да ја оценува.

Оценката ја дале граѓаните на избори и нивната волја треба да се спроведе.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Шо да фатам, шо да читам, еве ти си простудирал а пск трескаш глупости. Де молим те просветли ме за двотретинското мнозинство, тоа ли е тоа што сдсм го спречува да ја дотепа државата.
После се што видов последниве денови и луѓето што ја лапаат пропагандата на телевизииве и што се се изнапиша на форумов, јасно ми станува колку е саатот во земјава, малку надеж имав после изборите, ама и таа згасна.

Таман ќе помислам дека сум ја прочитал најголемата глупост, наредниот пост ми кажува дека сум у голема заблуда..

За вас лек на форумот е само CAPTCHA верификација со некоја интензивно логичка задача, стварно форум не е за секој.

B

Borg_Drone

Гостин
Иванов по се изгледа не е свесен дека само уште полошо прави. Не само што ќе ги закопа со овој чекор ВМРО-ДПМНЕ туку оди и против ставовите на самата ЕУ која се залага за тоа да му се додели на Зоран Заев мандатот.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Се работи за ПОСТизборна платформа.[DOUBLEPOST=1488386702][/DOUBLEPOST]
После се што видов последниве денови и луѓето што ја лапаат пропагандата на телевизииве и што се се изнапиша на форумов, јасно ми станува колку е саатот во земјава, малку надеж имав после изборите, ама и таа згасна.

Таман ќе помислам дека сум ја прочитал најголемата глупост, наредниот пост ми кажува дека сум у голема заблуда..

За вас лек на форумот е само CAPTCHA верификација со некоја интензивно логичка задача, стварно форум не е за секој.
Немој таква верификација, форумот би бил досаден без тебе.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Го прекршува Уставот. Нема право да оценува програми и платформи.

Дури и да беше платформа со спроведување на федерализација, он нема право да ја оценува.

Платформа не беше дел од избори дојде после избори...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.835
Поени од реакции
36.870
Според уставот на РМ треба ли да се даде задолжително мандат на втората по големина партија или не ?
Се дава на тој што има мнозинство во Парламент. Тоа го има Заев.[DOUBLEPOST=1488386826][/DOUBLEPOST]

Кога сака нека дошла, нема никакво право да ја оценува.

G

Goldie

Гостин

Ок и зошто фикусот не го кажа ова одма после избори “дека нема да го даде мандатот на оние што преговараат за платформата“ туку го даде мандатот на ДПМНЕ

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ок и зошто фикусот не го кажа ова одма после избори “дека нема да го даде мандатот на оние што преговараат за платформата“ туку го даде мандатот на ДПМНЕ
51>49>10>5>3>2

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom