Па не го гласај другар. Во случајот за урнисување на македонската национална држава, Заев е тој кој за тоа се залагаше уште од поодамна, одеше во Швајцарија при албанци иселеници, на ТВ... тој е тој што го бара мандатот за да го направи тоа. Не е Груевски. Затоа не е тој важниот за ова.Како бе не е битен Груевски?? Па јас сум го гласал 2006 и 2008-ма кога ветуваше економски напредок стоп за етнички прашања и сл. Јас не го гласав за да амнестира хашки случаи, знамиња албански да гласа, да ја проширува употребата на албанскиот и во влада и уште многу други работи. Албанците си бараат. Ама нашиве цело време им попуштаат и цело време се прават тензии. Чекаш Албанците да речат стоп?? Зошто би рекле ако им се дава се што ќе побараат. Абе Груевски преговараше со Ахмети 20 дена за платформата. Ти да не ги преспа тие 20 дена??? И ете можеби стварно СЈО бил проблемот. Ако прифатил албанско знаме на 1/3 од Мк да се вее зошто да не прифати албански јазик на цела територија.
Ние смите си ја губиме државава затоа што сеуште не се родил политичар Македонец што си ја сака државата и има муда да им рече не на Албанците.