Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.747
Поени од реакции
12.205
па вас тоа не ви ни интересира, битно е грујо да оди затвор, ова и да не е вистина вас не ве интересира што договорил зајакот, само повторувате ГРУЈО ГРУЈО......
вие не знаете човекот што договорил, ниту пак ве интересира.
Ама добро, ете "ние" не знаеме, тебе те интересира. Кога веќе се стави во улога на адвокат на Ристета, можеби одиш на протестиве, можеби не. Битно си убеден дека државата не претходно, а токму сега е продадена. Врз основа на што, каква информација имаш што е се договорено. Ама не измислена информација во медиумите туку релевантна, од она што е потпишано од изјава од потписниците или од документите.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.369
Поени од реакции
8.986
ааааааааа, не може така. Кога паторот им поклонуе држава на индијанциве не е битно, а? Од кај знаеш дека не им понудил повеќе?
не разбираш или се правиш дека не разбираш, не реков не е битно што поклонува паторот, реков кој ќе поклони а не кој правел муабет, во случајов Зајко поклонува, Грујо може се нудел да понуди ама не успеал, а ако Зајко успее да поклони тогаш ќе знаеме дека тој поклонил а не кој правел муабет, како што спомнав за амнестијата, иако сите знаеме дека СДСШ истото ќе го направеше, гревот му стои на Грујо а не на Зајко.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
тоа што го договорил треба тој да го каже а не да се крие ко пичка под кошула, тој е најрелевантен да каже ама крие, а паторот е минато, воопшто не е важно што договорил. Може ние до 100 и назад да се препуцаваме за паторот ама не е тој сега актуелен. Тоа ти испаѓа како она за амнестијата дека сите се свесни дека и СДСШ ќе ја изгласаше ама без разлика на тоа сега тој грев му стои на ГРУЈО.
И сега исто вие може да се дерите колку сакате дека Грујо ова она тоа прифатил, работата е што зајаков ке изреализира ( ако оди до крај каде што тргнал), се памти кој што официјално направил а не рекла казала муабети.
Ова СДСШ е гарант од талентите од кај Јанко. Само дали се албанци сите тие +380/390.000 македонци и останатите малцинства, без албанското, кои гласаа за СДСМ на изборите!?

А Груевски демек немаше да го изреализира!? Патем сеуште не знаеме што ќе се реализира и колку од тоа протеченото е вистина.
Така да сам рече дека нема потреба да се протестира за нешто со кое веќе си се сложил и си бил подготвен да го направиш и спроведеш. Но и имаш и разговор Бонева- Груевски каде разговараат за албанскиот јазик, слушај. ;)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Уф колку си само во право, ни самиот не си свесен. Закони се гласале.. Имаат мнозинство, можат, каков сакаат закон да си донесат? И ние сеа треба тој закон да го подржаваме? Затоа што го изгласале пар неписмени квазипатриоти?
Секој закон кој е изгласан в Собрание мора да се почитува додека е на сила. Не те разбирам што ти е поентава. Одговорот не ти е согласно моево пишување. Закон го гласаат пратеници и никој друг.

A

Avenger99

Гостин
Секој закон кој е изгласан в Собрание мора да се почитува додека е на сила. Не те разбирам што ти е поентава. Одговорот не ти е согласно моево пишување. Закон го гласаат пратеници и никој друг.
И? Што не ти е јасно? Се собрале пратеницни, партиски послушници дека треба да изгласаат закон кој му одговара на Грујо. Мене не ми смета власт, ми смета апсолутна власт.. Они мислат дека ако имаат мнозинство во парламент можат да изгласаат закон и мене и тебе да не прогласат за женски лица.. И? Тоа е закон? Закони си се носат и си се гласаат согласно потребите на ВМРО.[DOUBLEPOST=1488283058][/DOUBLEPOST]http://a1on.mk/archives/709198

Битно Груески не прифатил двојазичност.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.369
Поени од реакции
8.986
Ама добро, ете "ние" не знаеме, тебе те интересира. Кога веќе се стави во улога на адвокат на Ристета, можеби одиш на протестиве, можеби не. Битно си убеден дека државата не претходно, а токму сега е продадена. Врз основа на што, каква информација имаш што е се договорено. Ама не измислена информација во медиумите туку релевантна, од она што е потпишано од изјава од потписниците или од документите.
врз основа на Тиранската платформа, албанците се изјаснија дека ке прават влада со кој ќе им ја прифати платформата, зајко ниту се изјасна против ниту кажа јавно што договорил, се додека не излезе јавно што договорил за мене релевантна информација е платформата од тирана.
И да нема забуна, истото го реков и за Грујо и Зајко, уште кога почнаа да се пазарат реков да сум во состојба и едниот и другиот би ги убил без око да ми мрдне ( да не го барам сега постот), едноставно не смееше да се влегува во пазар со шипциве после објавената платформа.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.306
Поени од реакции
4.068
ѕинго со кочан лапале 17 милиони евра у РЕК Битола - п****н дим.
Заев ќе не тера у Делчево на албански да збориме :mad:
А тенковски делови, а Санадер у хрватска......... Нема шански Ѕинго нешто да украл, он е социјалист...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.369
Поени од реакции
8.986
Ова СДСШ е гарант од талентите од кај Јанко. Само дали се албанци сите тие +380/390.000 македонци и останатите малцинства, без албанското, кои гласаа за СДСМ на изборите!?

А Груевски демек немаше да го изреализира!? Патем сеуште не знаеме што ќе се реализира и колку од тоа протеченото е вистина.
Така да сам рече дека нема потреба да се протестира за нешто со кое веќе си се сложил и си бил подготвен да го направиш и спроведеш. Но и имаш и разговор Бонева- Груевски каде разговараат за албанскиот јазик, слушај. ;)
овј пак со ситиот муабет, абе битно кој ке реализира, кој ке ебе а не кој го дрвел.

B

Bafra

Гостин
и сето оваа слабост на дпмне е причина зајко да ја крчми МКД , да се пазари со шипциве тоа што ќе му текне на курот.
Не е тоа слабост туку нивна стратегија додека КРАДАТ, и затоа заслужува да не се на власт. Нема ни да бидат казнети најверојатно, не ги жали.
А ако не спојат со Албанија или Бугарија што ви мења ... и така имате бугарски пасоши,на море излез ќе имаме, коноп ќе садиме слободно :D а и Рама е типче ипол :cool:
Ти сигурно си во тие 200.000 паразити па ти е гајле за економија. Живеј си со национализам и клати врата

concrete Резиденцијата на Папата во Скопје изгледа завршена е, па сигурно треба жртва да се принесе. Македонската крв квалитетна е а богами доста доброволци има по улициве после 17ч

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И? Што не ти е јасно? Се собрале пратеницни, партиски послушници дека треба да изгласаат закон кој му одговара на Грујо. Мене не ми смета власт, ми смета апсолутна власт.. Они мислат дека ако имаат мнозинство во парламент можат да изгласаат закон и мене и тебе да не прогласат за женски лица.. И? Тоа е закон? Закони си се носат и си се гласаат согласно потребите на ВМРО.[DOUBLEPOST=1488283058][/DOUBLEPOST]http://a1on.mk/archives/709198

Битно Груески не прифатил двојазичност.
Изгледа ти си нов кадар што го пуштиле СДСМ на форумов, ама ептен изгледа си слаб капацитет. Мене ме прашуваш „Што не ти е јасно“? Ти треба баеги да научиш, па јави се тогаш.
Прво правило, закон не може да се изгласа ако е спротивно на устав. Може, ама ќе се прогласи за невалиден.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Тоа е - се посеруеш од крадење у сектор енергетика, преку кочани, зинговци и п***е материне и пушти им на народ нека се забавља со турски серии, звезде гранда и васко ефтов шоу. У меѓувреме латасот нека ги меси и тормози со двојазичност, а силекс и трансмет нека црпат од бунарот без дно.
http://www.dw.com/mk/сјо-труст-од-рек-битола-пумпал-пари-во-приватни-џебови/a-37745477?maca=maz-rss-maz-pol_makedonija_timemk-4727-xml-mrss

СЈО: Труст од РЕК Битола пумпал пари во приватни џебови

Според базата на податоци на порталот Призма/Бирн, јавните набавки во РЕК Битола за петгодишниот период од 2009 до 2014 година се наоѓаат на првите четири места според сумата и вкупно чинеле речиси 250 милиони евра. Во истиот период, АД Елем склучил договори за јавни набавки во вредност од 384 милиони евра. Фирмата Трансмет во тој период добила три тендери во вредност од 61 милиони евра.

A

Avenger99

Гостин
Изгледа ти си нов кадар што го пуштиле СДСМ на форумов, ама ептен изгледа си слаб капацитет. Мене ме прашуваш „Што не ти е јасно“? Ти треба баеги да научиш, па јави се тогаш.
Нов кадар од СДСМ :pos: Што се не ќе прочиташ на форумов.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.369
Поени од реакции
8.986
Не е тоа слабост туку нивна стратегија додека КРАДАТ, и затоа заслужува да не се на власт. Нема ни да бидат казнети најверојатно, не ги жали.
А ако не спојат со Албанија или Бугарија што ви мења ... и така имате бугарски пасоши,на море излез ќе имаме, коноп ќе садиме слободно :D а и Рама е типче ипол :cool:
Ти сигурно си во тие 200.000 паразити па ти е гајле за економија. Живеј си со национализам и клати врата
мене ме боли курот дали тие ќе се на власт, зајаков слободно нека ја зема власта, ич кур не ме боли за тоа, јас сум против пазарење со шипциве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom