Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ебати власта предавничка што дозволува странци да и штитат криминалци. Нели ке се гинело за Македонија, нели се бацува библија кама и кубур секое сабајле, нели ќосето, нели долгата рака?

Абе кого фолираш другар?:) Сам не си веруваш на глупостиве не па некој друг.
Problemot kaj vas ispranite e so ne veruvate deka sve so momentalno se desava e dirigirano od nadvor. Sto mislis ova so go naprai ZZ pred izborite to est prakticno uste vo start ja prodade drzavata deka e plod na negoviot *crpnat* mozok? Tie hordi od nevladini so plati po 2-3000 evra za kogo rabotat? Za narodot ili za toj so gi dava parite?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Problemot kaj vas ispranite e so ne veruvate deka sve so momentalno se desava e dirigirano od nadvor. Sto mislis ova so go naprai ZZ pred izborite to est prakticno uste vo start ja prodade drzavata deka e plod na negoviot *crpnat* mozok? Tie hordi od nevladini so plati po 2-3000 evra za kogo rabotat? Za narodot ili za toj so gi dava parite?
kaj mozat nevladinite 10 000 max
sto 450 000 tvrdokorni pravi makedonci?
od mocka li se praveni vmrovcite sto nemozat da smackaat 10 000 zalizani hipsteri?

S

silmarillion

Гостин
Види на сите им е јасно дека Заев нема капацитет ни па умрената СДС сами да направат пресврт каков што се деси. Стапнал братучедот на нечиј жуљ надвор од држаава, а кога си прљав и знаеш дека те следат можеш гадно да го наебеш. И сеа, благодарение на нивниот криминал за кој веќе цел свет знае, и поради партизирано судство кое ако си ја вршеше независно својата работа немаше да имаме ни шарени ни небањати, сега ќе гледаме театар. Мислам ок е, тебе ти требаа снимките да знаеш што се дешава? Веројатно ако живееш надвор од СК или МК па мислиш дека тука еден поштен народ владее, да се чудиш. Ама сите знаевме уште пред снимките да искочат што се дешава.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
kaj mozat nevladinite 10 000 max
sto 450 000 tvrdokorni pravi makedonci?
od mocka li se praveni vmrovcite sto nemozat da smackaat 10 000 zalizani hipsteri?
Kako mislis da gi smackaat, vo kameno vreme li ti zivees druze ili kade. A ako vaka prodolzat rabotite i ke dojde do toa, samo tie glavnite zalizani prvi ke fatat fitilj ke go jadat stapot sitnite ribi i obicniot gragjanin to est tie 450.000 pa i onie plavite od drugata strana.

S

silmarillion

Гостин
И уште една работа никад не сфатив. Од кај ви толкав порив на сите вмровци да праите фејк женски профили со курави на профилни? Па се некоја Марија, Весна, Ана...могуче е до толку сите да сте латентни?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Види на сите им е јасно дека Заев нема капацитет ни па умрената СДС сами да направат пресврт каков што се деси. Стапнал братучедот на нечиј жуљ надвор од држаава, а кога си прљав и знаеш дека те следат можеш гадно да го наебеш. И сеа, благодарение на нивниот криминал за кој веќе цел свет знае, и поради партизирано судство кое ако си ја вршеше независно својата работа немаше да имаме ни шарени ни небањати, сега ќе гледаме театар. Мислам ок е, тебе ти требаа снимките да знаеш што се дешава? Веројатно ако живееш надвор од СК или МК па мислиш дека тука еден поштен народ владее, да се чудиш. Ама сите знаевме уште пред снимките да искочат што се дешава.
So se desava? Vlasta krade. I slednata ke krade, i prethodnata kradese itn. Ima li nekoja vlast bilo kade na zemjinata topka so ne krade? Zatoa sekade se tepaat za da dojdat na vlast, samo za da kradat, za narodot bidi siguren deka gi boli stapot, ova ti e po default bilo kade na svetot.

S

silmarillion

Гостин
So se desava? Vlasta krade. I slednata ke krade, i prethodnata kradese itn. Ima li nekoja vlast bilo kade na zemjinata topka so ne krade? Zatoa sekade se tepaat za da dojdat na vlast, samo za da kradat, za narodot bidi siguren deka gi boli stapot, ova ti e po default bilo kade na svetot.
Па ако се помируваш со тоа дека секоја власт краде што го потиш за Заев дека бил криминалец?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Па ако се помируваш со тоа дека секоја власт краде што го потиш за Заев дека бил криминалец?
Mene licno bas me briga, ama ispranite tikvi imaat dvojni arsini, selekttivno gledanje i slusanje. I licno voopsto ne bi se zamaral ako dojde ZZ ili bilo koj drug kriminalec na vlast ama ne na toj nacin sto pred site nas u faca ni ja prodava i rascerecuva drzavata, e ova ne biva. A tikvite i dalje slusaat i gledaat selektivno.

S

silmarillion

Гостин
Па у твоите постови освен селективно покажување со прст према кривецот друго не глеам.

S

silmarillion

Гостин
Е добро де, Грујо до Мала Речица отиде на фелацио и? Нешто не те глеам да ставиш тег и од таа страна на вагата.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Искачаш пред некоја година со архибригада да протестираш против црква на плоштад. Доаѓаат вмровци и веритас ти маваат шамари те праат од гомно подоле.- подле неколку години рамо до рамо со нив на протест.

Ја имаш најдобрара анимирана сатира и страшно интелигентна критика на власта. Доаѓаат те апсат за Шпиун, те пејат у станица, искачаш прв и наредната епизода идеш контра се што си зборел до вчера.

Ете тоа се у главном ликовите што треба да ме измотивираат да излезам на протест. Па Недај боже да го сачекаат едноокииот шошони у темница одма наредната епизода ќе биде двојазична, а Брус Вејн ќе им "испроектира" една џамија во дворот на св. Софија.

Седете бе полека.
Брат му на дамовски, авторот на онаа цртана бљувотина еднооки, беше еден од управителите во фирмите на велија и пројде еден период у затвор. Тоа е уште попатетично и од бетменот - да идеш да глумиш патриот за потребите на тој што ти го пикнал брат ти у затвор. Малку му беше на тоа ѓубрето што ја претвори таа несмешна идиотштина во серија што ја исмева опозицијата - модел виден само во егзотични тоталитарни режими од третиот свет. Којзнае колку пари има извлечено од државава преку продукцијата и сега ќе ми глуми патриот. Ја следеше инаугурацијата на трамп со оној хомоеректусон чилиманов кај свињата "јади г***а" - едно од најмизерните фелација прикажани на камера, дно под дното - гнасотија од човек - класичен пушач.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Е добро де, Грујо до Мала Речица отиде на фелацио и? Нешто не те глеам да ставиш тег и од таа страна на вагата.
Daj be malce cukni se vo glavata, ima li nekoj politicar vo svetot so javno jasno i glasno vo izborna kampanja pluka po svojot narod i si ja prodava drzavata? A uste potragicno ima gomna od istiot narod sto go glasaat?
Grujo bil vo Recica? I sto e sega tuka nejasno? Dogovarale uslovi za koaliciranje, pa i cela decenija se dui so niv vo vlada. Da ne izlezese crpnatiot so antidrzavna i proalbanska programa na izborite vladata veke ke bese ustanovena. A vaka i dui to est ahmeti e stisnat vo kos demek gledaj *makedonec* u navodnici poso ne go zasluzuva toa da e pogolem albanec od nego pa ne znae nakade da fati. I evropjanive duri se cudat i se smeat kakva prodadena dusa e ZZ.
Abe mameto da mu go ebam crpnato predavnicko gospod da dade sve najmilo da mu pcovisa...

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Јас би сакал да ме кради Норвешка или Шведска власт
Просечна плата 3000 евра јадеш шо ти се присаква, сметките платени, патуваш по одмори, менуваш коли на 7 години, телевизор на 2, чевли не носиш на крпење, чисти улици и околија а главна тма за дискусии е спорт и временска прогноза

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Брат му на дамовски, авторот на онаа цртана бљувотина еднооки, беше еден од управителите во фирмите на велија и пројде еден период у затвор. Тоа е уште попатетично и од бетменот - да идеш да глумиш патриот за потребите на тој што ти го пикнал брат ти у затвор. Малку му беше на тоа ѓубрето што ја претвори таа несмешна идиотштина во серија што ја исмева опозицијата - модел виден само во егзотични тоталитарни режими од третиот свет. Којзнае колку пари има извлечено од државава преку продукцијата и сега ќе ми глуми патриот. Ја следеше инаугурацијата на трамп со оној хомоеректусон чилиманов кај свињата "јади г***а" - едно од најмизерните фелација прикажани на камера, дно под дното - гнасотија од човек - класичен пушач.
хммм, што пуши??? хабана??, а си заглеал ли ти ..што јадеш?? Ај што ве перат у мозок , ама и ве мазнат изглеа со полир паста, па светкате со интелигенција и култура ко оние куглине за на елка... :) :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom