Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Признајте си самите на себе дека го поддржувате дпмне само ради стравот. Играта со страв уште ли не ја научивте?
А морам да признаам дека добро играат, добри потези повлекуваат.

D

Darko_ufo

Гостин
Море глупо суштество тоа чудо едно.
Абе амебо комуњарска, шо е до мене цела платформа комплет нека ја прифатат. Колку ти е тоа тешко да го процесираш.
Остави некој коментар кај Грукале? Не му го лижна мадето? Ти си барем по мадињата :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Остави некој коментар кај Грукале? Не му го лижна мадето? Ти си барем по мадињата :icon_lol:
Морам да те манам на игнор, ќе ми падни интернетот од шо си глуп :facepalm:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Морам да те манам на игнор, ќе ми падни интернетот од шо си глуп :facepalm:
Остај го бе чоекот, потребен е некој таков да не насмее.
Тој има талент, а и самиот не е свесен за тоа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас едно не разбирам. Каде беше понудата од Гвујо доброволно да оди во затвор кога жив го фатија како зема петнаесетина милиончиња провизија од Кинезите? Каде тогаш му беше доблеста?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Јас сфаќам дека повеќето не се патриоти, туку љубители на партијата. Ама тие што стварно се патриоти и не сфаќаат дека ова е политичка игра...
Многу луѓе во државава имаат извитоперени перцепции и мотиви. На никој од тие што цело време повторуваме дека паторот треба да одговара за криминал не ни е мило да се тргува со национални интереси. Ниту Заев нема право на тоа, а мора да признаам дека игра опасна игра. На страна дебилната антипропаганда што се води против него преку дебело платените куртонски медиуми. Сепак во даденава ситуација, јасно е како бел ден кој ги стави националните прашања во залог. До предизборната кампања никој не проговори збор за ова. Исцрнет од бомбите, фатен дека по 1000-ти пат ветува лажни странски инвестиции, потемкинови села, руинирана економија, паторот си ја фати црната националистичка кампања чиј плод е онаа несреќна платформа која истиот предавник ни ја начука на цел народ до коска.
Не знам на кои патриоти мислиш, ама јас за таков се доживувам. Патриот во примитивна македонска форма е класичен инаетџија, човек што најчесто мрзи луѓе од други националности и продава некој секојдневен националистички фолклор. Никако во оваа земја за патриот не се смета човек што реагира дека од 1ви јануар 2017 до денеска се умрени 55 бебиња или некој што сфаќа дека економијата ни е како на афричка земја во граѓанска војна или дека 10 години не водеа едни исти полуписмени, полуспособни корумпирани говна. Менталната слика дека некој со црвена беретка со лавче што се ложи на дпШне е патриот е тотално погрешна.

V

viktora

Гостин
Тогаш ситуацијата иако беше тазе после 2001ва, беше многу поинаква од сегашната. Тогаш народот не беше поделен толку по партии како сега и реално вмровците не беа секташки исперени како сега. Тогаш ВМРО беше речиси пропадната партија а немаше машинерија која може да направи нешто повеќе. Денес, ако се деси истото, ВМРОвците ќе направат многу повеќе од тоа што се деси тогаш. Факт е дека Македонците не се креваат на насилство ако нема позади нив некоја машинерија (со исклучок влезот во Собрание по Арачиново) СДСМ тоа го знае и убаво знае дека ако направи некоја глупост, ќе ги изгуби Македонците кои гласале за нив и би се вклучиле во бунтот.
Си го гледал заев пред избори што викаше?Во Прилеп,во Швајцарија?Мислиш него к..от го заболе за македонските гласачи?Грдото лице на македонецот?И уште не му веруваш?Говното јасно и гласно кажа што ќе направи ако дојде на власт и повторно голем број македонци гласаа за него.
Памтиш кога требаше да се одржи референдум за територијалната поделба?Памтиш како вмро протестираше а сдсм им се смееја по тв демек фашисти биле?Оди сега прашај ги кичевчани и стружани како им е.Кој народ ќе се крени кога добар дел се спремни со живот да го бранат зајакот.
СДСМ ги заболе и тогаш но и сега за македонецот.Дали ги боли за Струга и Кичево?Дај не ме зезај жити се.Барем ги има на доста портали,отвори ги и слушни таа будалата што збори.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.433
Не ти го разбирам постот, ниту пак разбирам зошто ми е мене упатен.
Поентата е дека имаше и пред тоа прилики за манифестирање на македонскиот национализам и семакедонски консензус. Веќе тој воз е избеган. Сега треба да ги расчистиме нашите редови, а не да агититираме во полза на мафијата и "маестралните" измислици на Груевски, кои не би прошле ниту кај лица со посебни потреби. Мислам дека си посериозен од ова.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Остај го бе чоекот, потребен е некој таков да не насмее.
Тој има талент, а и самиот не е свесен за тоа.
Познавам дватројца такви од реалниот живот. Чавката оддамна избегана со се конец. Кај шо давал господ давал, ама кај што земал земал и то без исаф.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Јас едно не разбирам. Каде беше понудата од Гвујо доброволно да оди во затвор кога жив го фатија како зема петнаесетина милиончиња провизија од Кинезите? Каде тогаш му беше доблеста?
Може откровение добил денеска, сватил што напраил, му се сонило, му шепнал некој на сон.....

Како и да е ете се понуди човекот доброволно да оди затвор, шанса да се сплоти Македонскиот народ....

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Никако во оваа земја за патриот не се смета човек што реагира дека од 1ви јануар 2017 до денеска се умрени 55 бебиња
*Flashnews*

Ни тебе не те заболе за 55-те бебиња.
Искрено.

V

viktora

Гостин
Тогаш не постоеше платформата на браќава.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Поентата е дека имаше и пред тоа прилики за манифестирање на македонскиот национализам и семакедонски консензус. Веќе тој воз е избеган. Сега треба да ги расчистиме нашите редови, а не да агититираме во полза на мафијата и маестралните измислици на Груевски, кои не би прошле ниту кај лица со посебни потреби. Мислам дека си посериозен од ова.
Човек тоа е јавна изјава на личност што води партија... не е муабет меѓу мене и тебе на форум. Поентата за поминатите шанси не ти држи вода. сме имале шанси и шанси, не е оправдување тоа да не ја фатиме таа што ни се нуди. доброволен затвор за грујо фамилија сенародна влада со подршка од 2те партии и јас прв на плоштад со сликата на заев како спасител на македонија.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.958
За пари не му се оди в затвор. Му треба нешто така национал романтично, на пример за мајка Македонија.
Да го запишат во анал.ите. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom