jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.468
- Поени од реакции
- 27.277
Која гнида си ти бре... дно од суштество.Вмровците не се мојот народ.
Која гнида си ти бре... дно од суштество.Вмровците не се мојот народ.
Јас сум најмногу да се сплотиме како народ. Арно ама, прво затвор за Миле. Се сеќаваш како кажуваше како пиштела чаршијата од него во Прилеп? Па не постои власт во Македонија која направила поголем раздор помеѓу Македонците од оваа на Гвујо. Владата која едните ги прогласи за народ, а другите за предавници. Не може тоа така. Прво затвор, потоа ќе се сплотуваме.Абе еј зброиш сега ко деца од маало да се договараат. Има можни инструменти кои ќе го гарантираат све ова. грујо своите адути во овој изборен циклус ги потроши. Сигурно е дека би можеле да се видат опциите кои можат да се понудат. Ова што ни го прават Албанците со своите уцени ни го руши секој грам достоинство што ни остана. Дајте еднашка да се сплотиме како народ и да ја кренеме главата.
Исто и тие, нека скапат по затвори ќе им се смеам, леб да немаат јас ќе им се смеам. Со нив не се здружувам јас, не се мој народ нема ни да бидат.Која гнида си ти бре... дно од суштество.
Абе главата горе беше слоган за во 2006 и мамичето ни го расплакка од тогаш со другарите од ДУИ. Ќе се зачистат малку дворовите на обете страни, па ќе биде полесно.Дајте еднашка да се сплотиме како народ и да ја кренеме главата.
Нека лежи бе, сите нека лежат што се огрешиле, ама сплотени нема никој да не гази. А и да нема за што да се грижиме, сплотени уште помалце ќе имаме за што да се грижиме. И ќе не сватат еднаш барем сериозно и нашите душмани и нашите пријатели.Јас сум најмногу да се сплотиме како народ. Арно ама, прво затвор за Миле. Се сеќаваш како кажуваше како пиштела чаршијата од него во Прилеп? Па не постои власт во Македонија која направила поголем раздор помеѓу Македонците од оваа на Гвујо. Владата која едните ги прогласи за народ, а другите за предавници. Не може тоа така. Прво затвор, потоа ќе се сплотуваме.
Инаку, џабе кревата паника. Ниту една точка од платформата не може да помине без двотретинско мнозинство во Собранието, кое никој не може да го обезбеди. И сите евентални заобиколувања кои може да се употребат Устваен може да ги падне. Затоа, седете мирни и гледајте сеир.
Со ЕУ закони.А како СДСМ ќе менува Устав без 81 пратеник за да ја редефинира државата?
Абе ќе земе кантони ќе стави и ќе изврши федерална дефакторизација. Не си чул ти тоа?А како СДСМ ќе менува Устав без 81 пратеник за да ја редефинира државата?
Не бе ова е лудост.Грујо и да се самоубије овие пак ќе го бараат да си лежи.И главата да му се откорни црпнативе ќе викаат тоа му е блеф.Џабе е све.Него турциве до каде се?Не го бива вака.500 малце ни биле дефинитивно.Чекај малце сега, не си ми јасен. Нели е во ред грујо доброволно во затвор??? СЈО да работи во полна пареа. Најверојатно и фамилијата во затвор. само да им се скратат канџите на орлињата....
Извор за ова? Јас знам дека ЕУ законодавството е над законите, т.е. има примарна употреба. Секако услов за ова е да си член на ЕУ. Кај нас имаат имплементирано ЕУ законодавство во одредени области со тоа што донеле закони ископирани од ЕУ законодавството.Со ЕУ закони.
Дебилите во собрание изгласале дека ЕУ законите се над уставот.
И овој баг мора да се смени.
Или тоа, или не е важно ни грујо ни фамилија во затвор, туку е важно Македонија да се парчи.Не бе ова е лудост.Грујо и да се самоубије овие пак ќе го бараат да си лежи.И главата да му се откорни црпнативе ќе викаат тоа му е блеф.Џабе е све.Него турциве до каде се?Не го бива вака.500 малце ни биле дефинитивно.
Зошто јас би сакал Македонија да се парчи?Или тоа, или не е важно ни грујо ни фамилија во затвор, туку е важно Македонија да се парчи.
Сега зајакот кога ќе формира влада ќе гледаш исти вакви табли и во Штип,Кочани,Прилеп,Битола....Има една најава во денешново "интервју" со цаци на ШИТел која може секако да се толкува. Вика дека е спремен да иде у затвор, демек "да се жртвува". Неколку пати се осети дека ги повикува тврдóкорни во негова одбрана. Или едноставно има "јака дојава" дека веќе му ја спаструваат ќелијата. Вчера Хан, денеска Столтенберг, деновиве доаѓа Могерини во Скопје...зачестуваат дојавите, се стега јажето.
Пред да иде у зандана, сакам јавно да му се заблагодарам за еднојазичноста што ја задржа и имињава на училиштава во сред Скопје, кога патриотски бегаше од камери кога бараа новинарите изјава од него.
Не реков за тебе, ти тука изразуваш свој став, според општи впечатоци или за било кој од форумов.... Зборам за тие погоре.Зошто јас би сакал Македонија да се парчи?