Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Абе еј зброиш сега ко деца од маало да се договараат. Има можни инструменти кои ќе го гарантираат све ова. грујо своите адути во овој изборен циклус ги потроши. Сигурно е дека би можеле да се видат опциите кои можат да се понудат. Ова што ни го прават Албанците со своите уцени ни го руши секој грам достоинство што ни остана. Дајте еднашка да се сплотиме како народ и да ја кренеме главата.
Јас сум најмногу да се сплотиме како народ. Арно ама, прво затвор за Миле. Се сеќаваш како кажуваше како пиштела чаршијата од него во Прилеп? Па не постои власт во Македонија која направила поголем раздор помеѓу Македонците од оваа на Гвујо. Владата која едните ги прогласи за народ, а другите за предавници. Не може тоа така. Прво затвор, потоа ќе се сплотуваме.

Инаку, џабе кревата паника. Ниту една точка од платформата не може да помине без двотретинско мнозинство во Собранието, кое никој не може да го обезбеди. И сите евентални заобиколувања кои може да се употребат Устваен може да ги падне. Затоа, седете мирни и гледајте сеир.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Која гнида си ти бре... дно од суштество.
Исто и тие, нека скапат по затвори ќе им се смеам, леб да немаат јас ќе им се смеам. Со нив не се здружувам јас, не се мој народ нема ни да бидат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Дајте еднашка да се сплотиме како народ и да ја кренеме главата.
Абе главата горе беше слоган за во 2006 и мамичето ни го расплакка од тогаш со другарите од ДУИ. Ќе се зачистат малку дворовите на обете страни, па ќе биде полесно.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Како и да е ова оди во историја.
Од неа ќе учат идните генерации.

Или ќе испадне пример за тоа како две закрвени партии се здружиле во интерес на државата,
или како едната од партиите имала за цел деструкција на Македонија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.469
Поени од реакции
27.277
Јас сум најмногу да се сплотиме како народ. Арно ама, прво затвор за Миле. Се сеќаваш како кажуваше како пиштела чаршијата од него во Прилеп? Па не постои власт во Македонија која направила поголем раздор помеѓу Македонците од оваа на Гвујо. Владата која едните ги прогласи за народ, а другите за предавници. Не може тоа така. Прво затвор, потоа ќе се сплотуваме.

Инаку, џабе кревата паника. Ниту една точка од платформата не може да помине без двотретинско мнозинство во Собранието, кое никој не може да го обезбеди. И сите евентални заобиколувања кои може да се употребат Устваен може да ги падне. Затоа, седете мирни и гледајте сеир.
Нека лежи бе, сите нека лежат што се огрешиле, ама сплотени нема никој да не гази. А и да нема за што да се грижиме, сплотени уште помалце ќе имаме за што да се грижиме. И ќе не сватат еднаш барем сериозно и нашите душмани и нашите пријатели.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.619
А како СДСМ ќе менува Устав без 81 пратеник за да ја редефинира државата?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Со ЕУ закони.
Дебилите во собрание изгласале дека ЕУ законите се над уставот.
И овој баг мора да се смени.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Абе ќе земе кантони ќе стави и ќе изврши федерална дефакторизација. Не си чул ти тоа?

Инаку никако. Макар и 2/3 мнозинство +1 да имаат пак нема да можат да сменат.

V

viktora

Гостин
Чекај малце сега, не си ми јасен. Нели е во ред грујо доброволно во затвор??? СЈО да работи во полна пареа. Најверојатно и фамилијата во затвор. само да им се скратат канџите на орлињата....
Не бе ова е лудост.Грујо и да се самоубије овие пак ќе го бараат да си лежи.И главата да му се откорни црпнативе ќе викаат тоа му е блеф.Џабе е све.Него турциве до каде се?Не го бива вака.500 малце ни биле дефинитивно.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.979
Поени од реакции
11.619
Со ЕУ закони.
Дебилите во собрание изгласале дека ЕУ законите се над уставот.
И овој баг мора да се смени.
Извор за ова? Јас знам дека ЕУ законодавството е над законите, т.е. има примарна употреба. Секако услов за ова е да си член на ЕУ. Кај нас имаат имплементирано ЕУ законодавство во одредени области со тоа што донеле закони ископирани од ЕУ законодавството.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.469
Поени од реакции
27.277
Не бе ова е лудост.Грујо и да се самоубије овие пак ќе го бараат да си лежи.И главата да му се откорни црпнативе ќе викаат тоа му е блеф.Џабе е све.Него турциве до каде се?Не го бива вака.500 малце ни биле дефинитивно.
Или тоа, или не е важно ни грујо ни фамилија во затвор, туку е важно Македонија да се парчи.

V

viktora

Гостин
Има една најава во денешново "интервју" со цаци на ШИТел која може секако да се толкува. Вика дека е спремен да иде у затвор, демек "да се жртвува". Неколку пати се осети дека ги повикува тврдóкорни во негова одбрана. Или едноставно има "јака дојава" дека веќе му ја спаструваат ќелијата. Вчера Хан, денеска Столтенберг, деновиве доаѓа Могерини во Скопје...зачестуваат дојавите, се стега јажето.

Пред да иде у зандана, сакам јавно да му се заблагодарам за еднојазичноста што ја задржа и имињава на училиштава во сред Скопје, кога патриотски бегаше од камери кога бараа новинарите изјава од него.
Сега зајакот кога ќе формира влада ќе гледаш исти вакви табли и во Штип,Кочани,Прилеп,Битола....

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.469
Поени од реакции
27.277
Зошто јас би сакал Македонија да се парчи?
Не реков за тебе, ти тука изразуваш свој став, според општи впечатоци или за било кој од форумов.... Зборам за тие погоре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom