Не знам што се најде повреден. Нема ништо такво. Дури и не беше некој одговор, туку општ коментар. Ни тебе не ти ја разбирам реакцијава.@Ѓорѓи Н. малце ги измеша брзините. Тоа што ме праша не гледам каква поврзаност има со тоа што јас пишав. Молим ти се, без такви спинови. А ако сакаш нешто да ме прашаш конкретно (надвор од моето напишано), слободно, само биди конкретен пошто и така не разбрав што сакаш да прашаш. Дискусиите тука не ги пратам со недели, еве сеа се упалив ги прочитав последните 2-3 страни.
Некој спомна дека се изигрувало мнозинството што гласале (со тоа што ДПМНЕ нема да биде во новата влада). Полека малце, кое мнозинство? Они освоија 2 пратеници повеќе од СДСМ (или ако гледаме popular vote, што не ги одредува мандатите, 16 илјади гласови повеќе). Да беше мнозинство, ќе имаа 61+ пратеници и сами ќе правеа влада како минатите избори, без да им требаат ДУИ, нели?
Не станува збор за изигрување на мнозинство. Инаку, да, ВМРО ДПМНЕ е победничка партија на изборите и до сега (можеби и на своја штета) правеше влада со ДУИ за да не ја гази волјата на шќиптарските гласачи (на барање и протести од ДУИ). Е сега истата таа ДУИ ги излижа своите плуканици од минатите 10-на години. Не е нешто незаконски. Политиката е курва, па...