Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
а дали текстот би останал ист ?
Народна банка на република Македонија
и називот на валутата ист Денар?
Да ја продолжиме дискусијата и дали иста боја би биле?Иста димензија,големина?Ист материјал или малце поразличен она фенси ко пластифициран?
Другарче ЗА или ПРОТИВ!
Ако не одговараш,јасно е, добра ноќ.

D

Darko_ufo

Гостин
Да не те легнаја да спијаш пошто касно е?
Ке го споделиш твојот став околу ситуацијата по можност пред да се формира владата или тешко таа работа ?
ju mund të thith në mënyrë të qartë një kar, për shkak se ju jeni një vijës së ashpër kokë-kar

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да ја продолжиме дискусијата и дали иста боја би биле?Иста димензија,големина?Ист материјал или малце поразличен она фенси ко пластифициран?
Другарче ЗА или ПРОТИВ!

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Другарче ЗА или ПРОТИВ!
Или со други зборови кажано

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Види сега или толку ти сечи или намерно избегнуваш одговор. Јас мојот став околу тоа го кажав јасно и недвосмислено. Не ми е по кеф но ако е тоа желбата на мнозинството доследно ќе ја почитувам и имплементирам. За твојот став те прашав околу тоа , а не што и кој рекол пред камери. Секако тоа е за пред камери , што стварно се договориле ке видиме со тек на време.
Така да бујрум твојот став околу платформата , албанскиот јазик и така општо за ситуацијата.[/
Да не те легнаја да спијаш пошто касно е?
Ке го споделиш твојот став околу ситуацијата по можност пред да се формира владата или тешко таа работа ?
Мојот став е твојот пастир да оди во затвор, по 10ти пат ти го повторувам истото. Кој сака нека дојде на власт ме боли кур, само овие до сега да не се. Албанскиот јазик не е ништо ново па да паѓаш во несвест на темава, се кажа убаво дека нема да има двојазичност на цела територија, нема федерализација, нема кантони, тоа е! Чудно како до сеа немаше ништо против кога грујо си го даваше газот под кирија кај албанците? Или за тоа уста не ти се отвара некако, боли а?

Инаку не сум легнат, работам по малце, не сум на државна цицка обесен.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
gjë e ndërlikuar shqiptare eh?
Те немаше со албанскиов кога талат беше министер, или кога се изгласа амнестијата за хашките случаеви, или од сендвичара ти беше забрането?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.287
Мојот став е твојот пастир да оди во затвор, по 10ти пат ти го повторувам истото. Кој сака нека дојде на власт ме боли кур, само овие до сега да не се. Албанскиот јазик не е ништо ново па да паѓаш во несвест на темава, се кажа убаво дека нема да има двојазичност на цела територија, нема федерализација, нема кантони, тоа е! Чудно како до сеа немаше ништо против кога грујо си го даваше газот под кирија кај албанците? Или за тоа уста не ти се отвара некако, боли а?

Инаку не сум легнат, работам по малце, не сум на државна цицка обесен.
Не те прашав јас за твојот став за кој да оди во затвор.
Исто не те прашав што се кажува по медиуми.
Те прашав за твојот став околу тоа и ако можам да проценам вака по одговорот ти не би сакал албанскиот да е официјален на цела територија, не сакаш некој тип на федерализација, кантони, важни министерства да водат албанци. Добро проценив или ке ме поправиш?
п.с Колку што сум јас на државна цицка ти толку здравје да имаш, бива ?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не те прашав јас за твојот став за кој да оди во затвор.
Исто не те прашав што се кажува по медиуми.
Те прашав за твојот став околу тоа и ако можам да проценам вака по одговорот ти не би сакал албанскиот да е официјален на цела територија, не сакаш некој тип на федерализација, кантони, важни министерства да водат албанци. Добро проценив или ке ме поправиш?
п.с Колку што сум јас на државна цицка ти толку здравје да имаш, бива ?
ти му кажуваш нема на цела територија тој пак исто. Тоа е, ај пак прашај сеа за двојазичноста на цела територија.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Може јас тебе нешто да те прашам, неврзано со двојазичноста и сличните муабети?

Дали сметаш, на основа на слушнатото од бомбите, дека Гвујо и компаанија треба да одат во затвор? Значи заеби муабети судови, докази, курци, палци, дали ти сметаш дека треба да одат во затвор?
Ako dokazanive kriminalci so bombona biznisi i matna privatizacija so sakat da dojdat na vlast neka dokazat na legalen nacin deka dpmne se kriminalci neka odat vo zatvor,samo ne po ovaja cena.

Patem sorospiite jadea govna deka Makedonija e prezadolzena,deka nasite deca,vnuci,..... ke go vrakaat dolgot,objasni mi zosto use ne vlezeni vo parlament galamat deka Makedonija treba da se zadolzi za dopolnitelna 1 miljarda evra

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.287
ти му кажуваш нема на цела територија тој пак исто. Тоа е, ај пак прашај сеа за двојазичноста на цела територија.
Добро значи тоа е твојот став? Албанскиот нема шанси да се користи на цела територија и ти би бил крајно револтиран ако случајно испадни да е така?
Добро ај да видиме како ке се одвиваат работите.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Добро значи тоа е твојот став? Албанскиот нема шанси да се користи на цела територија и ти би бил крајно револтиран ако случајно испадни да е така?
Добро ај да видиме како ке се одвиваат работите.
Двојазичност веќе има сегде, во секој дел каде што се над 20 проценти, во болници, полиција, секој државна институција ,градски превоз и еден куп други места.Излези од филмот дека ќе учиш албански и дека децата ќе ти учат албански. него, не ми кажа за талат, за амнестијата... Ај одговори ми па да редам уште примери

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.287
Те немаше со албанскиов кога талат беше министер, или кога се изгласа амнестијата за хашките случаеви, или од сендвичара ти беше забрането?
Не ми беше забрането туку исто како и сега ја почитував изборната воља на гласачите. Нити нешто посебно се бунам за територијалната поделба од исти причини. Утре и претседател на влада да биди албанец око нема да ми трепни. Албанскиот втор службен јазик да биди на цела територија пак око нема да ми трепни. Да земат да променат знаме, химна, име пак око нема да ми трепни. Јас моето си го кажав на избори и тоа е тоа.
Пошто толку се фаќате за амнестијата дали очекуваш дека СДСМ како што ке го пикни Груевски и сите останати во затвор ке најде начин пак да го отвори случајот и злосторниците да одговараат пред лицето на правдата?
П.с нема проблем, утре ке продолжиме.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не ми беше забрането туку исто како и сега ја почитував изборната воља на гласачите. Нити нешто посебно се бунам за територијалната поделба од исти причини. Утре и претседател на влада да биди албанец око нема да ми трепни. Албанскиот втор службен јазик да биди на цела територија пак око нема да ми трепни. Да земат да променат знаме, химна, име пак око нема да ми трепни. Јас моето си го кажав на избори и тоа е тоа.
Пошто толку се фаќате за амнестијата дали очекуваш дека СДСМ како што ке го пикни Груевски и сите останати во затвор ке најде начин пак да го отвори случајот и злосторниците да одговараат пред лицето на правдата?

Не пика сдс во затвор, не е ова сваровски суд си помешал нешто. Инаку не би успеале сигурно да ги пикнат во затвор. Кога најголемиот патриот не успеа во тоа, нема што друг да се обидува да направи такво нешто

Се прашувам само кај беше ќосето тогаш илче од халкидики да го активира

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom