Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
НЕКОЈ ДА МИ ОБЈАСНИ
1.ПРЕПИСКАТА СЕ НАМИРА В ПРОЦЕДУРА ПО ЗАДОЛЖИТЕЛНО СОГЛАСУВАЊЕ
ШТО Е СЛЕДНО ИНТЕРВЈУ ПРАВЕВ ВО ЈУЛИ ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ТРЕБА ДА СЕ СМЕНИ ОВОЈ СТАТУС И КАКО ОДАТ ПО РЕД ФИНАЛНА ПА УКАЗ КОЛКУ ШТО РАЗБРАВ
Pa od koga go imas toj status treba godina ili 11 meseci da cekas za nareden status shto e finalna postapka pa potoa polozitelno stanoviste posle 2 3 meseci, potoa potpis od viceprezident i potoa podignuvanje na ukaz

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
НЕКОЈ ДА МИ ОБЈАСНИ
1.ПРЕПИСКАТА СЕ НАМИРА В ПРОЦЕДУРА ПО ЗАДОЛЖИТЕЛНО СОГЛАСУВАЊЕ
ШТО Е СЛЕДНО ИНТЕРВЈУ ПРАВЕВ ВО ЈУЛИ ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ТРЕБА ДА СЕ СМЕНИ ОВОЈ СТАТУС И КАКО ОДАТ ПО РЕД ФИНАЛНА ПА УКАЗ КОЛКУ ШТО РАЗБРАВ
Zdravo procedurata trae od 2 god..Pa se do 4 god.zavisi kakvi dokumeti imas.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Pa od koga go imas toj status treba godina ili 11 meseci da cekas za nareden status shto e finalna postapka pa potoa polozitelno stanoviste posle 2 3 meseci, potoa potpis od viceprezident i potoa podignuvanje na ukaz
od intervju mi bese juli 2016 do podignuvanje na ukaz da receme godina i 2 do 3 meseci kolku sto te razbrav bi trebalo oktomvri

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Што уствари значи добивањето на произход и дали тој е гаранција за добивање државјанство иако произходот е издаден само врз основа на БККС?

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Od finalna 3 meseci pak na dopolnitelna .. 2013 broj 15xxx .. kako e mozno ova ?
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
STO ZNACI OVAA ZAPIRKAVA ? zosto nema nikakvo objasnuvanje ? moze nekoj da kaze ?

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
Od finalna 3 meseci pak na dopolnitelna .. 2013 broj 15xxx .. kako e mozno ova ?
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
STO ZNACI OVAA ZAPIRKAVA ? zosto nema nikakvo objasnuvanje ? moze nekoj da kaze ?
Kolku vreme bese na dopolnitelna ? I dali odnese nekoj dokument koga te vratija na dopolnitelna ?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Kolku vreme bese na dopolnitelna ? I dali odnese nekoj dokument koga te vratija na dopolnitelna ?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Brat na dopolnitelna 20 meseci bev .. imam dokument od pradedo bugarska egzarhija znaci najvalidniot mozen dokument sto nekoj moze da go ima zosto sega pak sum vraten na dopolnitelna ne mi e jasno..

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Brat na dopolnitelna 20 meseci bev .. imam dokument od pradedo bugarska egzarhija znaci najvalidniot mozen dokument sto nekoj moze da go ima zosto sega pak sum vraten na dopolnitelna ne mi e jasno..
Како што следам (скоро) никој не се пофалил со добиен указ за државјанство последните 2-3 месеци. Мењаат политика копиљациве изгледа. Посебно сега кога се пред нови избори. Кој фати фати' возот... Другиве да си бараме друго чаре.

Како иначе да се објасни ситуација кога не пуштаат со документ од прадедо.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Како што следам (скоро) никој не се пофалил со добиен указ за државјанство последните 2-3 месеци. Мењаат политика копиљациве изгледа. Посебно сега кога се пред нови избори. Кој фати фати' возот... Другиве да си бараме друго чаре.

Како иначе да се објасни ситуација кога не пуштаат со документ од прадедо.
Nemam pojma brat .. clen od familijata ima pominato so ovoj ISTIOV dokument a sega pak na dopolnitelna mojata prepiska ..

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Nemam pojma brat .. clen od familijata ima pominato so ovoj ISTIOV dokument a sega pak na dopolnitelna mojata prepiska ..
Да не си направил некоја техничка грешка? Во смисма на тоа, да не си се поврзал убаво со изводите, различни презимиња меѓу тебе и прадедо ти или сл?

Или е тоа или затегаат политика на издавање државјанства до иборите.
Тоа би објаснило и зошто ја дупат 5 месеци @Barbarai пример :vozbud:

Провери убаво со документацијата, друго не знам шо да кажам.

D

Drexel

Гостин
Што уствари значи добивањето на произход и дали тој е гаранција за добивање државјанство иако произходот е издаден само врз основа на БККС?
Произход во превод е потекло, иако е главен документ во процедура за државјанство, мислам дека зависи врз каква основа е издаден тоест врз кој документ е докажано потекло етц (незнам дали ова влијае)..за државјанство не би гарантирал бидејќи тоа зависи од вољата на советот дали ќе те усвои или не, но произходот може да се искористи и во друга насока каде можеш да земеш "лична карта за постојано живеење во бг" и после 5 години имаш пак државјанство.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Да не си направил некоја техничка грешка? Во смисма на тоа, да не си се поврзал убаво со изводите, различни презимиња меѓу тебе и прадедо ти или сл?

Или е тоа или затегаат политика на издавање државјанства до иборите.
Тоа би објаснило и зошто ја дупат 5 месеци @Barbarai пример :vozbud:

Провери убаво со документацијата, друго не знам шо да кажам.
Brat obicno pisase ako ti fali izvod ili nesto a sega nema nikakvo objasnuvanje samo vraten na dopolnitelna i samo se vrtime vo krug a dokument od prava linija ..

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Почекај недела дена ако нема промени тркни до Софија. Прашај на шалтер надобро ќе ти кажат како што.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom