Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
A hyperbole is a literary device wherein the author uses specific words and phrases thatexaggerate and overemphasize the basic crux of the statement in order to produce a grander, more noticeable effect.
Причај српски да те lreal разуме.
Со овие разбирање само со сликовници или албум со сликички - толку им е акалот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
декриминализација има самиот Запад што секаде попува... ете имаше Панама Паперс, лично го открија Камерон ( а кој имапе по 60000 евра месечна плата) ама мува не го лазе... само го притиснаа премиерот на Исланд бидејќи Исланд им е трн во око ( ги сотра банкарите)..
па сите западни глаучи се ослободени, во најлоша рака само парични казни ( аферата Патрија за продажба на финско оружје на Словенија и Т-хоме, мне и мкд) ... се извлече и Кељменди од Мол, а исто така МОЛК за АКТОР а имаше ЕУ некоја истрага за тоа ама ја ставија во фиока...
а народот не ги интересира само дали го крадеш туку колку му земаш.... голем к*р ако се санкционира и најмала корупција ако полиричаритте и функционерите си изгласаат огромни плати
Aма и му обезбедија висок стадард на своите граѓани.
И јас немаше да се замарам за наочарите на грујо од 15000 евра за мајбах од милион евра за чевлите на министерката за култура од 6000 евра за апарат за депилација на гордето од 3000 евра.... да живеев во земја без сиромаштија и со ниска невработеност.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Доста бе јадеш говна ретард еден. Избегал некаде у пизду материну и треси глупости.

Нема поодвратна работа на светот од овие задграничните патриоти.
Procitaj uste ednas sto sum napisal i kazi mi kade si videl patriotska sodrzina? "Izbegal negde u pizdu materinu" ima podostoinstven život od tebe koj zivees kako voshka i cica tugja krv za da prezivee.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Procitaj uste ednas sto sum napisal i kazi mi kade si videl patriotska sodrzina? "Izbegal negde u pizdu materinu" ima podostoinstven život od tebe koj zivees kako voshka i cica tugja krv za da prezivee.
Не си во Македонија? Не треба да пишуваш на темава ниту да се замараш со државата. Да ти било гајле ќе си останел.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Хм. Твојов обид за навреда ќе го искоментирам вака - јас ставам поента на тоа дека безмерно голема е сумата украдени пари која вие (де факто морони) би му простиле на паторот да си ја стави џеб, а ти тоа го сфаќаш како да сум рекол дека паторот украл 48 милијарди.
Паторот има цирка 6 милијарди опнато, што у џеб, што по партија, а со ваша слепа поддршка може и да ја дотера до таа цифра. И уште ќе се крстите во него. Провери убаво уште еднаш, вака ти ќе да си поблиску до епитетот "морон" во ситуацијава.
..неам намера ама воопшто да навредувам никого.., посебно не па соговорник за форумов...но стварно ли со цел памет мислиш дека некој , па бил и Грујо во една Македонија може да УКРАДЕ еве не шест туку и пола милијарда. Да ги здипли ни чуено-ни видено.... :) :) Пара е бе ко онаа хартиена лента-лепак за муви , а ја пипнеш а остануе траг. На секоја пара остануваат отисоците на сите оние кои ја имале у рака. Не е тоа жена , па после со бањање како нова + мирисна. Ни најголемите белозветски мутиводи тоа не го можат , ако не им зажмурат.., не па некои овдешни локални аматери. Веројатно има укеширано нешто, сигурно не повеќе или помалку од сите други кои се ракоположени и пуштени да бидат власт во Македонија, па платени за тоа. Се друго е само фолклор и методи на нечиста политичка борба на претендентите за калиф наместо калифот. Што е и за очекување , бидејќи одамна овде само такви и се редат на Македонија...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Не си во Македонија? Не треба да пишуваш на темава ниту да се замараш со државата. Да ти било гајле ќе си останел.
Режимот го избрка како што ги избрка останатите 600000 загрижени граѓани кои не бираа начини и средства да избегаат од тука. Само ти остана правдини да бараш. Сакаш сам да се расправаш ?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
декриминализација има самиот Запад што секаде попува... ете имаше Панама Паперс, лично го открија Камерон ( а кој имапе по 60000 евра месечна плата) ама мува не го лазе... само го притиснаа премиерот на Исланд бидејќи Исланд им е трн во око ( ги сотра банкарите)..
па сите западни глаучи се ослободени, во најлоша рака само парични казни ( аферата Патрија за продажба на финско оружје на Словенија и Т-хоме, мне и мкд) ... се извлече и Кељменди од Мол, а исто така МОЛК за АКТОР а имаше ЕУ некоја истрага за тоа ама ја ставија во фиока...
а народот не ги интересира само дали го крадеш туку колку му земаш.... голем к*р ако се санкционира и најмала корупција ако полиричаритте и функционерите си изгласаат огромни плати
Дали крадењето на сопствениот народ е патриотски чин? Остави ова другово што го паламудш.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Режимот го избрка како и останатите 600000 загрижени граѓани.
Da, ali onaj od '94 togas nikoj ne kukase za 200 000 lugje koj ja izgubile rabotata od sdsovata privatizacija, sverc na nafta so Srbija itkn. Togas da imavme bezvizen rezim nemase sega da pravime muabet site ke bevte vo stranstvo.

D

deli

Гостин
Говорја за барането албанскија са стане втори служебен јазик в МК. Ако това стане, не виждам лепило околу со кое се поврзуваат сите граждани, нито јазик, нито фолклор, ништо, затова мислја че е начало на федерализацијата на МК и остваруването на призренската лига. А е така, заштото политиците ви направиха македонија слаба и албанците го користат това.
Не е толку едноставно,двојазичност има во собранието,во сите општини со одреден процент на малцинствата исто.
Така да двојазичност во одредена рамка постои,она сега што се преговара се тие рамки на користење.
Друга точка за која се разговара е баш тоа лепило кое треба да го зачува општеството во кое нема да има сепарација на одредена етничка група,баш како што ти пишуваш она што ги преставува сите грагани.Конкретно проблематично за албанците е химната со која неможат да се поистоветат,а го проблематизираат и знамето кое исто така не го гледаат како свое.
Имаат и други барања но двојазичноста,химната и знамето мислам дека им се приотитет.
Ова се трите точки кои им се важни и за тие три точки се преговара.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Da, ali onaj od '94 togas nikoj ne kukase za 200 000 lugje koj ja izgubile rabotata od sdsovata privatizacija, sverc na nafta so Srbija itkn. Togas da imavme bezvizen rezim nemase sega da pravime muabet site ke bevte vo stranstvo.
И? Каква врска има 94та година со твоето иселување и моменталната ситуација во 2017та година со темава?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Не заебавај сега и ти. Дури и децата од градинка знаат дека работата тргна од лошо према бетер баш пред 10 години.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А ВМРО шо го дигна предвреме Илинденското востане кое после во крв беше задушено при што беа запалени десетици Македонски села, градови, затворени осудени претепани убиени... иљадници Македонци и силувани стотици Македонки

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Не е толку едноставно,двојазичност има во собранието,во сите општини со одреден процент на малцинствата исто.
Така да двојазичност во одредена рамка постои,она сега што се преговара се тие рамки на користење.
Друга точка за која се разговара е баш тоа лепило кое треба да го зачува општеството во кое нема да има сепарација на одредена етничка група,баш како што ти пишуваш она што ги преставува сите грагани.Конкретно проблематично за албанците е химната со која неможат да се поистоветат,а го проблематизираат и знамето кое исто така не го гледаат како свое.
Имаат и други барања но двојазичноста,химната и знамето мислам дека им се приотитет.
Ова се трите точки кои им се важни и за тие три точки се преговара.
Искрено да ти кажам химната баш и не ми е по кеф и треба да се смени. Вентилаторот што сега го имаме како знаме што побрзо. Што му фалеше на тоа претходно и не не мислам на сонцето од Кутлеш. Она целото црвено со ѕвезда петокрака во ќошот. Ако веќе треба да се смени мислам дека надобра комбинација би била оваа .

Ем волкот сит ем овците на број. И македонците можат да го гледаат како свое пошто ги има двата белези на старото знаме кое ако некој заборавил изгледаше вака

и Албанците можат да го гледаат како свое пошто и и беше нивно до пред скоро. Вин вин ситуација. Ако тоа не ги залепи двата државотворни народи незнам што друго би не залепило.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мрш бе таму, копук еден неписмен. 650 000 гласале за поделба на Македонија, кретенчино една. Тие луѓе гласаа оти преку курот му е од Гвујо и мафијата, тркало едно неписмено. Фатил магла некаде по белиот свет па ќе ја дели Македонија, копиле едно смрдено.

Мрш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom