Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав до Форумов, имам папагалче тигрица меѓутоа некако е ко накоштрено и бара да се топли во мене и како ко омалаксано да делува, има апетит јаде но слабо некако сери. Ве молам за помош!
Davaj me pesok..mu pomaga pri varenje..marula isto

Здраво, имам розела папагал, го чувам веќе 2 години. Последниве два дена почна сам да си ги кубе пердувите под главата, како беше цел црвен, сега е бел. Го однесов на ветеринар ми дадоа антибиотик што се става во вода ама не сака да пие од таа вода, што да направам и од што може да му е?

Здраво, имам розела папагал, го чувам веќе 2 години. Последниве два дена почна сам да си ги кубе пердувите под главата, како беше цел црвен, сега е бел. Го однесов на ветеринар ми дадоа антибиотик што се става во вода ама не сака да пие од таа вода, што да направам и од што може да му е?
Jas znam deka od depresija si gi kubat perduvite.

А од што обично паѓаат во депресија и што да направам за да престане да си ги кубе пердувите?

А од што обично паѓаат во депресија и што да направам за да престане да си ги кубе пердувите?
Dokolku toa e dijagnozqta, togas ogledalo vnatre, poveke zamaranje I letanje, igracki, davaj mu omilena hrana klas naprimer, premesti go od toa mesto na drugo mesto ili eventualno kupi mu druga rozela.

Dokolku toa e dijagnozqta, togas ogledalo vnatre, poveke zamaranje I letanje, igracki, davaj mu omilena hrana klas naprimer, premesti go od toa mesto na drugo mesto ili eventualno kupi mu druga rozela.
Кај мене мојава нимфа е пуштена цел ден,отворен кафез и слободно движење во соба,сега да,ризикувам да ми сере и неколку флеки,но скоро година дена е жив ѓаол и добар е поентава.

Во последно време тигрицава стана многу насилна. Женско е,никогаш не се поврза со луѓе, јаде и спие цели денови. Само кај мене знаеше да застане на прст (во кафез) или да дозволи да ја почешкам под крила, глава никако. Сега кога и да и се доближам гриза и убаво ме потфаќа со клунот до раскрварување. Што може да и е?
Доколку сте ја заборавиле, еве ја =)
20170215_192032.jpg

Папагалите се социјални животни и бараат разонода, дружење, зборување.....никако осаменост. Кубењето на пердувите е знак на фрустрација. Или сака партнер или не му обраќаш пажња

Еве колку слобода му давам на мојов тиквар да си шета кај мене дома.Прв пат да дојде кај мене до кревет од отворениот кафез .Си покажуе кој е газда.Мрш од кревет.Рани куче да те шие ....:P:D

IMG_20170216_184002.jpg

Папагалчево од синоќа нешто не е ко што треба. Повраќаше, исфрли просо, денеска уште двапати од сабајле, а не го ни видов да јаде. Досега не бил ваков, кива плус. Иначе дава да го галиш, си лета низ соба, не е ептен омалаксан, али нити си црцори, само си седи. Што да му дадам да му помогнам? Страшно ли е ова со повраќањето?

Папагалчево од синоќа нешто не е ко што треба. Повраќаше, исфрли просо, денеска уште двапати од сабајле, а не го ни видов да јаде. Досега не бил ваков, кива плус. Иначе дава да го галиш, си лета низ соба, не е ептен омалаксан, али нити си црцори, само си седи. Што да му дадам да му помогнам? Страшно ли е ова со повраќањето?

Ова твоево или е настинато, или каснало нешто што не треба, па го боли стомачето... Земи дади му клас, па види како ќе му биде расположението наредните часови, а можеш да се консултираш во најблискиот петшоп или ветеринар.

Ова твоево или е настинато, или каснало нешто што не треба, па го боли стомачето... Земи дади му клас, па види како ќе му биде расположението наредните часови, а можеш да се консултираш во најблискиот петшоп или ветеринар.

Бев веќе во петшоп, ми кажаа дека најверојатно било демек прејадено деновиве, па ја исфрлало храната. И му земав мешавина од овошје специјално за тигрици што им било ко додаток во исхраната, демек ајде полесно да јаде сега. Ништо нема пипнато од сабајле, му давав, не сака да јаде апсолутно ништо, само вода се напи. Сега барем неколку часа откога пишав овде нема ништо исфрлено, се надевам дека му е подобро. Ме теши ето што лета ко и обично, иде во раце, си седи со нас, не е пикнат во кафез да дреми сам.
Обично јаде од едно цвеќе, си куби од листовите, али вчера мислам дека не јадеше ич од листовите. Гомцата му се зелени и течни, мада тоа постојано го гледам, ова со просото ми е алармантен знак зашто досега не се случило.
Може претерувам, и дома ете ги нервирам, али знам дека се нежни со настинки и здравје, па затоа и цел ден само го набљудувам.

Обично јаде од едно цвеќе, си куби од листовите, али вчера мислам дека не јадеше ич од листовите. Гомцата му се зелени и течни, мада тоа постојано го гледам, ова со просото ми е алармантен знак зашто досега не се случило.
Може претерувам, и дома ете ги нервирам, али знам дека се нежни со настинки и здравје, па затоа и цел ден само го набљудувам.

Еве ти го проблемот, не му давај на пилето да го гризи цвеќето/листовите... Затоа му се гомцата зелени и течни, значи стомачето го боли. И мојот така кога ќе каснеше зелка, марула или спанаќ ги имаше истите симптоми како твоево, и со дднови неможев да го опоравам.

Тргни го цвеќето на тераса, или на место каде што пилето ќе нема пристап до растението.

Еве ти го проблемот, не му давај на пилето да го гризи цвеќето/листовите... Затоа му се гомцата зелени и течни, значи стомачето го боли. И мојот така кога ќе каснеше зелка, марула или спанаќ ги имаше истите симптоми како твоево, и со дднови неможев да го опоравам.

Тргни го цвеќето на тераса, или на место каде што пилето ќе нема пристап до растението.

Ако е само тоа проблемот, одма го тргнувам, мајка ми ќе си го премести и нема да се буни. Ме загрижува да не е нешто повеќе, али ќе видам како ќе се однесува денес, утре и ќе видиме. Многу и се чеша денес, неам појма и тоа да не е некој симптом.

Ако е само тоа проблемот, одма го тргнувам, мајка ми ќе си го премести и нема да се буни. Ме загрижува да не е нешто повеќе, али ќе видам како ќе се однесува денес, утре и ќе видиме. Многу и се чеша денес, неам појма и тоа да не е некој симптом.

Ако се чеша позади или околу очите тука некаде, нормално е тоа... би требало да му помине, мојов најчесто му требаа по 2-3 дена додека да се стабилизира

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom