Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Важно е бидејќи ти викаш Заев не лаже дека ќе прифати бидејќи јавно кажал, а за Дуи не ти се верува дека се искрени иако и тие јавно кажале. Нив на лик им се гледа дека лажат или? Пак те прашувам, зошто мора Грујо да каже? Се праиш паметен прво а после викаш што има врска.
Јас за Заев ништо не сум рекол дали ќе прифаќа или не. Само потсетив дека слични работи тој самоиницијативно ги изјавувше. Можеби лажел. Можеби ќе се предомисли, обично секогаш е така. Како и оставката која ја чекаме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не е закон па да биде противуставно, туку договор на два лидери, партии сеедно.
било кој договор, закон, кој не е сво склад со устав е противуставенж
Можам и јас да напрам договор со некој да сечам шуми??
не е закон не е устав али ете си земам пила и сечам колку сакам и шо сакам
може некој да направи договор со некој за да се смени името на Македонија.
Ете не е закон не е устав, договор е....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Жално е што позади сите тие изјави дека Груевски е криминалец и треба да заврши таму каде што треба се кријат луѓе што гледаат интерес во смена на власта за да истите профитираат........многу жална работа.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас за Заев ништо не сум рекол дали ќе прифаќа или не. Само потсетив дека слични работи тој самоиницијативно ги изјавувше. Можеби лажел. Можеби ќе се предомисли, обично секогаш е така. Како и оставката која ја чекаме.
Добро заеби го Заев. Кажи ми зошто не им веруваш на Дуи дека Грујо прифатил двојазичност?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.983
Жално е што позади сите тие изјави дека Груевски е криминалец и треба да заврши таму каде што треба се кријат луѓе што гледаат интерес во смена на власта за да истите профитираат........многу жална работа.
Но никако не е пожално од евентуалната опција таков еден злосторник на овој народ и држава, да се извлече неказнето и покрај сето она што ни го направи.[DOUBLEPOST=1486915367][/DOUBLEPOST]
Ako slucajno,ama slucajno crpnatiot formira vlada samo me interesira kako koga nema 61 tikvar sto znaci ke treba da kupuva pratenici za koi ke nema pari bidejki izvorite seknuvaat.

Ne reformirano drpmne dobi 51 pratenik,a koga ke se reformira kolku mandati ke dobie?
Ако случајно се случи ВМРО да се реформира, јас на пример, пак ќе си гласам за ВМРО. Е сега, кој знае како некои го сфаќаат изразот да се реформира.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Е зато е оформено СЈО да се прекине со селективни истраги обвиненија осудувања, да нема повеќе сомнителни смрти по затвори автопатишта ендеци... да нема користење на функции за перења пари, отпуштања од работа лично богатење, вработување на истомисленици
...добро, добро , сонувај си ги ти своите розе соништа наивни.., не ни помислувам дека пробаш да не праиш нетокму... :) :)

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Да сигурно, оставка чекате од човекот кој што на мафијашката багра им одзема 12 пратенички места, и покрај сие фалсификати и изборни кражби и манипулации :)
Случајно да не треба Паторот да избира лидер на партијата која ќе ја составува новата влада ?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Е зато е оформено СЈО да се прекине со селективни истраги обвиненија осудувања, да нема повеќе сомнителни смрти по затвори автопатишта ендеци... да нема користење на функции за перења пари, отпуштања од работа лично богатење, вработување на истомисленици
:pos:
Стварно мислиш дека затоа е формирано???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
:pos:
Стварно мислиш дека затоа е формирано???
па за криминалие произлезени од нелегалните снимки на телефонски разговори на власта од страна на странските служби

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Но никако не е пожално од евентуалната опција таков еден злосторник на овој народ и држава, да се извлече неказнето и покрај сето она што ни го направи.
И добро што треба да правиме?
Заев премиер да го ставиме?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
оној кој ќе обезбеди мнозинство во собранието
Така е по устав
Каков црн устав....
Она што не сакаат да го признаат сите оние кои беа во отпорот е дека зајко ве изневери....ви го тури курот.

за жал ретко кој е резистентен на оваа работа.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ако случајно се случи ВМРО да се реформира, јас на пример, пак ќе си гласам за ВМРО. Е сега, кој знае како некои го сфаќаат изразот да се реформира.
Тоа може да го решат само судски процеси против криминалнава банда. Внатрешниот систем во дпне е така конструиран да овој е анкерисан на врвот од пирамидата, а анкерите му се меници на функционери (тотално неуставни и незаконски), дел од истите ги држи со компромитирачки материјали (потпишани државни документи, решенија, дозволи), а со тоа ги има претворено во соучесници на кои тотално им е контракорист да се смени власт. Реформа во дпне, би значела одење у затвор со воз - пола партија, нешто како во Романија, па после нека си фатат пат тие што ќе останат во партијата.

Иако идеолошки презирам национализам, мислам дека ќе беше многу поволно во овие години на бескрајна транзиција да имаме десна партија која ќе имаше поригиден став кон конкретни проблеми од типот на закани од соседите и сограѓаните од друга националност. Наспроти тоа во дпне се собраа најголемите немакедонци, се продаваше популизам, фолклор, религија, се заострија внатремакедонските односи, се урнисаа надворешните и без тоа лоши позиции, а на "малцинството" му се даде на глава да ни кења и да не уценува само заради мегакриминалот и корупцијата на поединци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom