како што ми кажуваат другарите АКО Е точно за швајцарија,вероватно е исто и за германија,прво мора да најдеш работа па после одиш во агенција не смеело да бараш сместување сам приватно,се се одвивало и мора преку агенции,агенциите според примањето ти нудат сместување.барем така ми кажуваат!!![DOUBLEPOST=1486504812][/DOUBLEPOST]
Pa verojatno odis tamu i za da baras rabota mora vo agencija da se prijavis, moras da najmis stan za adresa da privavis. Ne mislam sega drzavata da ti dava pari, da ti dava stan, ne sme azilanti i izbeglici, ama rabota verojatno ke baras preku agencija, ili?
E taka kratko i jasno ,aj bunime lugje ovde.Fala drugar.Edno vreme se vadese potvrda za neosuduvanost kaj voen bazen, ... posle toa go prekratija tamu i se prefrlija vo sud. Togas nastanaa tie zbrki koj dokument da se vadi. Mislam deka na pocetokot na toj za krivicna pisuvase i dali imas staro delo. Mene mi rekoa "dzabe ti e samo ako si neosuduvan, koga mozebi si ubil covek i vo momentov se vodi postapka protiv tebe i te sudat za ubistvo". Mislam deka nie so potvrdite od pred godina, godina i pol sme ok. Bitno e da pisuva deka e za BUGARSKO DRZAVJANSTVO. Ako toa ne e naglaseno ne ti vredi nisto dokumentot.[DOUBLEPOST=1486546166][/DOUBLEPOST]
Не се само 350, излегува 1600 сосе превод и легализација. Ама да, најпаметно е двете да се извадат и да се биде рает.mi kazaa da gi izvadam i kaznena i krivicna evidencija. Vadete gi dvete koga veke davate tolku pari nema nisto da zagubite ako dadete uste 350 den plus
Honkonk , нели на кривицнава евиденција поракј тоа што во моментов нема обвинителен акт, еве пишува дека ниту пак има донесена неправосилна осудителна пресуда. Нели е тоа во превод дека до сега барателот не е осуден ??? Јас се сеќавам дека тогаш прашував на шалтер, и така ми беше објаснето.Не се само 350, излегува 1600 сосе превод и легализација. Ама да, најпаметно е двете да се извадат и да се биде рает.
И јас имам вакво. Претпоставувам ОВА е тоа што се бара.Honkonk , нели на кривицнава евиденција поракј тоа што во моментов нема обвинителен акт, еве пишува дека ниту пак има донесена неправосилна осудителна пресуда. Нели е тоа во превод дека до сега барателот не е осуден ??? Јас се сеќавам дека тогаш прашував на шалтер, и така ми беше објаснето.
https://ibb.co/c04p5a
Не, тоа значи дека барателот не е во исчекување да се спроведе некоја изречена казна против него. Бугарското Свидетелство за с'димост потврдува "лицето не е осудувано", таков документ бараат. Сами заклучете која од нашите потврди е еквивалент на тоа. Да не губиме повеќе време на ова, најдобро и двете да се извадат и тоа е.Honkonk , нели на кривицнава евиденција поракј тоа што во моментов нема обвинителен акт, еве пишува дека ниту пак има донесена неправосилна осудителна пресуда. Нели е тоа во превод дека до сега барателот не е осуден ???
https://ibb.co/c04p5a
А што правиме ако е донесена правосилна осудителна пресуда пред (еве на пример) 1 година?Значи вака, сам си прашувам, сам си одговарам, па може ќе му помогне на некој тука моево себе-учење. LOL
Свидетелство за с'димост - или она што се бара од Правда, во него стои (од бугарската документација) дека лицето тоа и тоа НЕ Е ОСУДУВАНО.
Во Македонија, Уверението за кривична евиденција вели "За лицето (XXX) нема обвинителен акт кој влегол во правна сила, ниту пак е донесена неправосилна осудителна пресуда" што со други зборови значи дека НЕ Е ОСУДУВАНО.
И така.
Кaј членoт прoблемoт е штo вo пoтврдa зa неoсудувaнoст не пишува декa е издaденa зa бугарскo државјанство. Не е дaли е кaзненa евиденција или кривична. Убаво пишува вo текстoт зoштo преписката е нередoвнa. Кoлку зa информација без разлика кaкoв дoкумент имaш држaвнaтa безбеднoст нa бугарија пoвтoрнo те прoверувa преку нaшетo мвр и интерпoл. Тaкa дa не не мoже oсудувaн чoвек или се вoди кривична пoстaпкa дa дoбие.Значи вака, сам си прашувам, сам си одговарам, па може ќе му помогне на некој тука моево себе-учење. LOL
Свидетелство за с'димост - или она што се бара од Правда, во него стои (од бугарската документација) дека лицето тоа и тоа НЕ Е ОСУДУВАНО.
Во Македонија, Уверението за кривична евиденција вели "За лицето (XXX) нема обвинителен акт кој влегол во правна сила, ниту пак е донесена неправосилна осудителна пресуда" што со други зборови значи дека НЕ Е ОСУДУВАНО.
И така.
Па првата реченица ти е тоа - дека немаш правосилна одлука против тебе. А, ако имаш, тогаш си вадиш извод од казнена или како и да се викаше тоа. Тебе ти треба за неосудуваност. Ако си осудуван, според досегашни искуства, не добиваш БГ државјанство.А што правиме ако е донесена правосилна осудителна пресуда пред (еве на пример) 1 година?
Во ред е тоа, за друго се спориме.Кaј членoт прoблемoт е штo вo пoтврдa зa неoсудувaнoст не пишува декa е издaденa зa бугарскo државјанство. Не е дaли е кaзненa евиденција или кривична. Убаво пишува вo текстoт зoштo преписката е нередoвнa. Кoлку зa информација без разлика кaкoв дoкумент имaш држaвнaтa безбеднoст нa бугарија пoвтoрнo те прoверувa преку нaшетo мвр и интерпoл. Тaкa дa не не мoже oсудувaн чoвек или се вoди кривична пoстaпкa дa дoбие.