Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Има ли некој кој земал указ од амбасада?Може во ПП

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Јас сум со подадени документи 07.2015 ,интервју 02.2016 никој не ми побара др документ освен потврда од суд за неосудуваност.Сигурно при подавање на док. некој ке реагираше за да се донесе овој документ дека не се води кривична постапка против тебе.

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
колку често излегуваат указите на вицепреседателот? и кога беше последниот ако знае некој.. од пред 2 дена почнав да го чекам тоа...благодарам

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Edno vreme se vadese potvrda za neosuduvanost kaj voen bazen, ... posle toa go prekratija tamu i se prefrlija vo sud. Togas nastanaa tie zbrki koj dokument da se vadi. Mislam deka na pocetokot na toj za krivicna pisuvase i dali imas staro delo. Mene mi rekoa "dzabe ti e samo ako si neosuduvan, koga mozebi si ubil covek i vo momentov se vodi postapka protiv tebe i te sudat za ubistvo". Mislam deka nie so potvrdite od pred godina, godina i pol sme ok. Bitno e da pisuva deka e za BUGARSKO DRZAVJANSTVO. Ako toa ne e naglaseno ne ti vredi nisto dokumentot.[DOUBLEPOST=1486546166][/DOUBLEPOST]
како што ми кажуваат другарите АКО Е точно за швајцарија,вероватно е исто и за германија,прво мора да најдеш работа па после одиш во агенција не смеело да бараш сместување сам приватно,се се одвивало и мора преку агенции,агенциите според примањето ти нудат сместување.барем така ми кажуваат!!![DOUBLEPOST=1486504812][/DOUBLEPOST]
Pa verojatno odis tamu i za da baras rabota mora vo agencija da se prijavis, moras da najmis stan za adresa da privavis. Ne mislam sega drzavata da ti dava pari, da ti dava stan, ne sme azilanti i izbeglici, ama rabota verojatno ke baras preku agencija, ili?

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Edno vreme se vadese potvrda za neosuduvanost kaj voen bazen, ... posle toa go prekratija tamu i se prefrlija vo sud. Togas nastanaa tie zbrki koj dokument da se vadi. Mislam deka na pocetokot na toj za krivicna pisuvase i dali imas staro delo. Mene mi rekoa "dzabe ti e samo ako si neosuduvan, koga mozebi si ubil covek i vo momentov se vodi postapka protiv tebe i te sudat za ubistvo". Mislam deka nie so potvrdite od pred godina, godina i pol sme ok. Bitno e da pisuva deka e za BUGARSKO DRZAVJANSTVO. Ako toa ne e naglaseno ne ti vredi nisto dokumentot.[DOUBLEPOST=1486546166][/DOUBLEPOST]
E taka kratko i jasno ,aj bunime lugje ovde.Fala drugar.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
mi kazaa da gi izvadam i kaznena i krivicna evidencija. Vadete gi dvete koga veke davate tolku pari nema nisto da zagubite ako dadete uste 350 den plus :)
Не се само 350, излегува 1600 сосе превод и легализација. Ама да, најпаметно е двете да се извадат и да се биде рает.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Информацијa зa сите кoи сaкaaт дa легализираат дoкументи преку амбасада. Нaјрaн термин е 6 март.зaтoa пoбрзaјте aкo сaкaте дa зaвршите рaбoтa

Член од
20 јануари 2016
Мислења
16
Поени од реакции
7
@nataly123 dali dozna koj bil problemot za takviot status? I jas isto sum so dokumenti od brat, pa za sekoj slucaj da bidam podgotvena.
Isto bi sakala nekoj poupaten da mi kaze, moj prv bratuced ima bugarski pasos. On e sega pocinat, a jas poradi splet na okolnosti ne mozam da dojdam do negoviot pasos. Postoi li nekoj nacin na koj sto mozam da dojdam do potvrda deka e on bugarski drzavjanin ili mora kopija od negoviot pasos?
Blagodaram.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Не се само 350, излегува 1600 сосе превод и легализација. Ама да, најпаметно е двете да се извадат и да се биде рает.
Honkonk , нели на кривицнава евиденција поракј тоа што во моментов нема обвинителен акт, еве пишува дека ниту пак има донесена неправосилна осудителна пресуда. Нели е тоа во превод дека до сега барателот не е осуден ??? Јас се сеќавам дека тогаш прашував на шалтер, и така ми беше објаснето.

https://ibb.co/c04p5a

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Honkonk , нели на кривицнава евиденција поракј тоа што во моментов нема обвинителен акт, еве пишува дека ниту пак има донесена неправосилна осудителна пресуда. Нели е тоа во превод дека до сега барателот не е осуден ??? Јас се сеќавам дека тогаш прашував на шалтер, и така ми беше објаснето.

И јас имам вакво. Претпоставувам ОВА е тоа што се бара.

Anybody else? Hello? :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Honkonk , нели на кривицнава евиденција поракј тоа што во моментов нема обвинителен акт, еве пишува дека ниту пак има донесена неправосилна осудителна пресуда. Нели е тоа во превод дека до сега барателот не е осуден ???

Не, тоа значи дека барателот не е во исчекување да се спроведе некоја изречена казна против него. Бугарското Свидетелство за с'димост потврдува "лицето не е осудувано", таков документ бараат. Сами заклучете која од нашите потврди е еквивалент на тоа. Да не губиме повеќе време на ова, најдобро и двете да се извадат и тоа е.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Значи вака, сам си прашувам, сам си одговарам, па може ќе му помогне на некој тука моево себе-учење. LOL

Свидетелство за с'димост - или она што се бара од Правда, во него стои (од бугарската документација) дека лицето тоа и тоа НЕ Е ОСУДУВАНО.

Во Македонија, Уверението ("за кривична евиденција" - или може и да не го пишува ова "за кривична евиденција") вели "За лицето (XXX) нема обвинителен акт кој влегол во правна сила, ниту пак е донесена неправосилна осудителна пресуда" што со други зборови значи дека НЕ Е ОСУДУВАНО.

И така.

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Значи вака, сам си прашувам, сам си одговарам, па може ќе му помогне на некој тука моево себе-учење. LOL

Свидетелство за с'димост - или она што се бара од Правда, во него стои (од бугарската документација) дека лицето тоа и тоа НЕ Е ОСУДУВАНО.

Во Македонија, Уверението за кривична евиденција вели "За лицето (XXX) нема обвинителен акт кој влегол во правна сила, ниту пак е донесена неправосилна осудителна пресуда" што со други зборови значи дека НЕ Е ОСУДУВАНО.

И така.
А што правиме ако е донесена правосилна осудителна пресуда пред (еве на пример) 1 година?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643

Во Македонија, Уверението за кривична евиденција вели "За лицето (XXX) нема обвинителен акт кој влегол во правна сила, ниту пак е донесена неправосилна осудителна пресуда" што со други зборови значи дека НЕ Е ОСУДУВАНО.

И така.
Кaј членoт прoблемoт е штo вo пoтврдa зa неoсудувaнoст не пишува декa е издaденa зa бугарскo државјанство. Не е дaли е кaзненa евиденција или кривична. Убаво пишува вo текстoт зoштo преписката е нередoвнa. Кoлку зa информација без разлика кaкoв дoкумент имaш држaвнaтa безбеднoст нa бугарија пoвтoрнo те прoверувa преку нaшетo мвр и интерпoл. Тaкa дa не не мoже oсудувaн чoвек или се вoди кривична пoстaпкa дa дoбие.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
А што правиме ако е донесена правосилна осудителна пресуда пред (еве на пример) 1 година?
Па првата реченица ти е тоа - дека немаш правосилна одлука против тебе. А, ако имаш, тогаш си вадиш извод од казнена или како и да се викаше тоа. Тебе ти треба за неосудуваност. Ако си осудуван, според досегашни искуства, не добиваш БГ државјанство.

Кaј членoт прoблемoт е штo вo пoтврдa зa неoсудувaнoст не пишува декa е издaденa зa бугарскo државјанство. Не е дaли е кaзненa евиденција или кривична. Убаво пишува вo текстoт зoштo преписката е нередoвнa. Кoлку зa информација без разлика кaкoв дoкумент имaш држaвнaтa безбеднoст нa бугарија пoвтoрнo те прoверувa преку нaшетo мвр и интерпoл. Тaкa дa не не мoже oсудувaн чoвек или се вoди кривична пoстaпкa дa дoбие.
Во ред е тоа, за друго се спориме. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom