- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 748
Бидејќи овдешните народи многу лесно и евтино се палат на националистички чувства.А чекај, зошто мислиш дека Грујо ќе има мнозинство?
Бидејќи овдешните народи многу лесно и евтино се палат на националистички чувства.А чекај, зошто мислиш дека Грујо ќе има мнозинство?
Настрана платформата и се друго. Околностите и да се најнормални соодносот на силите во собранието е таков каков што е. За да било кој состави влада треба да коалицира со други помали партии . За да трагедијата биди поголема било која од тие помали партии ако откажи послушност или нешто не и е по кеиф може да се повлече и автоматски се губи мнозинството, дали сега или по еден месец, година небитно и паѓа владата. Тоа им дава тежина и нормално им отвора апетит пошто од нив и зависи дали ке има влада или не. За да трагедијата биди уште поголема сите тие партии се на албанците. Не сум верник ама се крстам СДСМ да направи влада. Баш ме интересира како таа влада би функционирала и до кога.Албанската платформа е во полза на Грујо. Незнам дали е намерно или случајно. Ако се оди на предвремени парламентарни избори за жал Грујо ќе има апсолутно мнозинство за формирање на нова влада токму баш заради таа посрана платформа. Албанците како и секогаш така и сега уште еднаш докажаа дека се обични марионети за една употреба. Политички никогаш нема да се созреат. Мислејќи дека со платформата ќе им нанесат штета на други етнички заедници во полза на албанците фактички дополнителни џокери му даваат на лудакот Грујо.
ко вмро дпмне ако состава влада таа ќе биде силнаНастрана платформата и се друго. Околностите и да се најнормални соодносот на силите во собранието е таков каков што е. За да било кој состави влада треба да коалицира со други помали партии . За да трагедијата биди поголема било која од тие помали партии ако откажи послушност или нешто не и е по кеиф може да се повлече и автоматски се губи мнозинството, дали сега или по еден месец, година небитно и паѓа владата. Тоа им дава тежина и нормално им отвора апетит пошто од нив и зависи дали ке има влада или не. За да трагедијата биди уште поголема сите тие партии се на албанците. Не сум верник ама се крстам СДСМ да направи влада. Баш ме интересира како таа влада би функционирала и до кога.
Како на пример?Бидејќи овдешните народи многу лесно и евтино се палат на националистички чувства.
Било кој со овој сооднос на силите неможе да направи стабилна влада. Ни ВМРО ни римпапа. Па веќе ако треба некој да вади жешки камења од огнот нека ги вади СДСМ . Секако тие и го потпалија.ко вмро дпмне ако состава влада таа ќе биде силна
вмро и дуи проверена комбинација
само ќе треба вмро сега да ги мази и пази дуи да не ги налути и да има дава се што ќе побараат
друга е ситуацијата сега, изгледа дуи не се усреќиле од коалицирањето со вмро, па сега не се баш многу расположени за повторна коалиција со вмро
Нели сорос беше крив? Сдс е крив што ги изваде сите гомна на дпмне-то на тацна? Во право си, требаше да ги остави уште некој милион да направат.Било кој со овој сооднос на силите неможе да направи стабилна влада. Ни ВМРО ни римпапа. Па веќе ако треба некој да вади жешки камења од огнот нека ги вади СДСМ . Секако тие и го потпалија.
Џабе мене ми се врекнуваш. Сорос, морос, Бранко, Заев небитно е сега. Ете јас отворено ти кажувам дека во овие околности сакам СДСМ да формира влада што поскоро. Ти не сакаш ?Нели сорос беше крив? Сдс е крив што ги изваде сите гомна на дпмне-то на тацна? Во право си, требаше да ги остави уште некој милион да направат.
Мене кога веќе ме прашуваш кур ме боли за влада и за сдс, јас сакам тие твоите да завршат кај што им е местото што поскоро, а ти продолжи да се занимаваш со двојазичност, федерализации и поделби.Џабе мене ми се врекнуваш. Сорос, морос, Бранко, Заев небитно е сега. Ете јас отворено ти кажувам дека сакам СДСМ да формира влада што поскоро. Ти не сакаш ?
И јас сакам многу работи ама...Мене кога веќе ме прашуваш кур ме боли за влада и за сдс, јас сакам тие твоите да завршат кај што им е местото што поскоро, а ти продолжи да се занимаваш со двојазичност, федерализации и поделби.
не само затвор туку и да ги вратат назад парите што ги украдоаМене кога веќе ме прашуваш кур ме боли за влада и за сдс, јас сакам тие твоите да завршат кај што им е местото што поскоро, а ти продолжи да се занимаваш со двојазичност, федерализации и поделби.
Ама тебе никој не те праша што сакашИ јас сакам многу работи ама...
За кај тебе пак ред се чекаАма тебе никој не те праша што сакаш