Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
23.018
Албанската платформа е во полза на Грујо. Незнам дали е намерно или случајно. Ако се оди на предвремени парламентарни избори за жал Грујо ќе има апсолутно мнозинство за формирање на нова влада токму баш заради таа посрана платформа. Албанците како и секогаш така и сега уште еднаш докажаа дека се обични марионети за една употреба. Политички никогаш нема да се созреат. Мислејќи дека со платформата ќе им нанесат штета на други етнички заедници во полза на албанците фактички дополнителни џокери му даваат на лудакот Грујо.
Настрана платформата и се друго. Околностите и да се најнормални соодносот на силите во собранието е таков каков што е. За да било кој состави влада треба да коалицира со други помали партии . За да трагедијата биди поголема било која од тие помали партии ако откажи послушност или нешто не и е по кеиф може да се повлече и автоматски се губи мнозинството, дали сега или по еден месец, година небитно и паѓа владата. Тоа им дава тежина и нормално им отвора апетит пошто од нив и зависи дали ке има влада или не. За да трагедијата биди уште поголема сите тие партии се на албанците. Не сум верник ама се крстам СДСМ да направи влада. Баш ме интересира како таа влада би функционирала и до кога.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
Настрана платформата и се друго. Околностите и да се најнормални соодносот на силите во собранието е таков каков што е. За да било кој состави влада треба да коалицира со други помали партии . За да трагедијата биди поголема било која од тие помали партии ако откажи послушност или нешто не и е по кеиф може да се повлече и автоматски се губи мнозинството, дали сега или по еден месец, година небитно и паѓа владата. Тоа им дава тежина и нормално им отвора апетит пошто од нив и зависи дали ке има влада или не. За да трагедијата биди уште поголема сите тие партии се на албанците. Не сум верник ама се крстам СДСМ да направи влада. Баш ме интересира како таа влада би функционирала и до кога.
ко вмро дпмне ако состава влада таа ќе биде силна
вмро и дуи проверена комбинација
само ќе треба вмро сега да ги мази и пази дуи да не ги налути и да има дава се што ќе побараат

друга е ситуацијата сега, изгледа дуи не се усреќиле од коалицирањето со вмро, па сега не се баш многу расположени за повторна коалиција со вмро

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
23.018
ко вмро дпмне ако состава влада таа ќе биде силна
вмро и дуи проверена комбинација
само ќе треба вмро сега да ги мази и пази дуи да не ги налути и да има дава се што ќе побараат

друга е ситуацијата сега, изгледа дуи не се усреќиле од коалицирањето со вмро, па сега не се баш многу расположени за повторна коалиција со вмро
Било кој со овој сооднос на силите неможе да направи стабилна влада. Ни ВМРО ни римпапа. Па веќе ако треба некој да вади жешки камења од огнот нека ги вади СДСМ . Секако тие и го потпалија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
23.018
Нема врска тука Бранко , курле мадле. Таа е математиката му се допаѓало тоа на некому или не. Мораш да коалицираш со други партии оти ти фалат гласови. И едните и другите тоа го знаат и ке пробаат дебело да го наплатат пошто без нив неможат. Или тоа или ништо од владата. Не мора се наеднаш да бараат, полека полека. Додуша и тоа не би бил некој проблем помалите партии да се некои други ама како за беља сите се албански и радикални која од која, па сега ти види.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Било кој со овој сооднос на силите неможе да направи стабилна влада. Ни ВМРО ни римпапа. Па веќе ако треба некој да вади жешки камења од огнот нека ги вади СДСМ . Секако тие и го потпалија.
Нели сорос беше крив? Сдс е крив што ги изваде сите гомна на дпмне-то на тацна? Во право си, требаше да ги остави уште некој милион да направат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
23.018
Нели сорос беше крив? Сдс е крив што ги изваде сите гомна на дпмне-то на тацна? Во право си, требаше да ги остави уште некој милион да направат.
Џабе мене ми се врекнуваш. Сорос, морос, Бранко, Заев небитно е сега. Ете јас отворено ти кажувам дека во овие околности сакам СДСМ да формира влада што поскоро. Ти не сакаш ?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Џабе мене ми се врекнуваш. Сорос, морос, Бранко, Заев небитно е сега. Ете јас отворено ти кажувам дека сакам СДСМ да формира влада што поскоро. Ти не сакаш ?
Мене кога веќе ме прашуваш кур ме боли за влада и за сдс, јас сакам тие твоите да завршат кај што им е местото што поскоро, а ти продолжи да се занимаваш со двојазичност, федерализации и поделби.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
23.018
Мене кога веќе ме прашуваш кур ме боли за влада и за сдс, јас сакам тие твоите да завршат кај што им е местото што поскоро, а ти продолжи да се занимаваш со двојазичност, федерализации и поделби.
И јас сакам многу работи ама...

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
не само затвор туку и да ги вратат назад парите што ги украдоа

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
нека се формира влада
ако сдсм дојде на власт и почне како овие досега да си гледа само на лични интереси се надевам дека сите ќе излеземе на протести
а ако се врати вмро на власт и протести се залудни и се

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom