Во уставот нема конкретна забрана ни за гасни комори па тоа незначи дека се индиректно дозволени. Во Македонија е на пример забрането да се користат деца во политика и политички кампањи од истите причини што ги нагласив погоре, религијата не е ништо поразлична.
Точно, но во Македонија нема ниту смртна казна, па затоа индиректно се забранети и гасните комори, а ако некој приватно убива луѓе во гасни комори, за тоа треба да биде казнет со закон.
Ма да со оваа големава гасна комора во која живееме со години наречена Скопје, не знам дали воопшто ќе дочекаме виновниците да бидат казнети со закон.
Ете за мене не е убава! И не само за мене! Но не е тоа поентата! Повеќе пати ти кажав што е погрешното - Тоа што не се остава на поединецот сам да одлучи, туку од најрана возраст му се наметнува во што да верува, што да мисли, со што да се идентификува! Тоа е карактеристика на робови, на луѓе без свое јас! Луѓе што не се способни да разберат дека ако нешто нив им е убаво незначи дека истото на сите треба или мора да им биде убаво! Таквите не застануваат само на крштевање, таквите си ги форсираат децата да се претворат во некоја нивна замисла за успешен човек, форсирајќи ги да учат на факултети што не ги сакаат и да работат во професии каде не се пронаоѓаат! И на крај создаваат ,,успешни" доктори, правници, економисти што ќе бидат несреќни цел живот.
Е па на мене не ми се допаѓаат ни македонските традиции и обичаи на играње оро и гласна музика. Затоа не одам во диско и не одам на прослави за венчавки и крштевки, присуствувам на венчавките и на крштевките, но прославите ги избегнувам.
Но тоа што јас не ги практикувам таквите начини на прославување, не значи дека можам и тебе да те натерам да не ги практикуваш или било кој друг да натерам да не ги практикува таквите традиции и обичаи.
Старите навики тешко умираат, ако почнеме да ги заменуваме со нови навики, со тек на време ќе изумрат, но сепак бавно, односно нема да изумрат преку ноќ.
Истото важи и за религијата. Во Советскиот Сојуз ги обезглавувале свештениците и ги рушеле црквите, но денес Советскиот Сојуз е дел од историјата на минатото, додека обезглавените свештеници денес се наследени од други свештеници, а разрушените цркви и манастири денес се наследени или од нови цркви и манастири, или од возобновени цркви и манастири.
Имаш право да не се согласуваш со луѓето, и секако дека имаш право на поинакво лично мислење, но тоа не значи дека остатокот од луѓето ќе го следи твојот пример.
Инаку, децата немаат свое јас бидејќи не знаат ни како се викаат, а камо ли па што е тоа крштевање/факултет/доктор/правник/економист, или успех.
Има и други работи на кои ги учат децата, а кои не се дозволени согласно со Уставот, но не се ниту забранети - како на пример спортот, кој може да доведе до трајни повреди кај децата, бидејќи родителите ги учеле дека клучот за успехот лежи во фудбалот или во кошарката или во атлетиката или во некој друг спорт кој може да резултира со трајни последици.
Исто така има и деца кои се изложени на нездрави навики кои за нив се забранети со закон, но сепак тоа не ги спречува нивните родители/старатели да ги применуваат таквите навики пред децата, како што се пушењето и консумирањето алкохол.
И на крајот се враќаме на заклучокот дека карактерот на човекот зависи од домашното воспитување и од околината во која човекот е израснат, а не од крштевката или од обрезувањето.
Христијанството не повикува ниту на омраза ниту на насилство, и дефинитивно не повикува на одмазда, но за жал тоа не спречува одредени индивидуи поинаку да го толкуваат Новиот Завет и да ги учат децата на нивниот личен начин на толкување на Новиот Завет.
Карактерот на човекот зависи од домашното воспитување и од околината во која човекот е израснат.
Па и христијаните сакат цела земја да е нивна, за време на крстоносните војни ги уништија народите на америчкиот континент и присилно му наметнувале христијанство како религија.
Словените т.е твоите предци не биле христијани претходно, си имале свои богови и верувале во свои богови, исто и ако се сметаш за наследник на Ацета и тој народ немал христијанска религија.
Последната крстоносна војна се одвиваше во 15-от век - истиот век кога Константинопол падна во рацете на турците османлии и кога започна 5 вековното прогонување и истребување на христијанските народи на Балканот, а во последната деценија на истиот век, Кристофер Колумбо го откри новиот свет, односно Америка.
Последната инквизиција беше укината во 19-от век, прво после Наполеоновите војни во втората деценија на 19-от век, а подоцна и со унификацијата на Италија и распаѓањето на папските држави во втората половина на 19-от век, поточно во 1870 година.
Христијанските народи речиси 150 години - заклучно со 2020 година - живеат во секуларни држави кои воопшто не се стремат кон освојување на светот или нови крстоносни војни. Исклучок е Ватикан, кој и понатаму е папска држава, но сепак воопшто не ги повикува христијаните на освојување на светот или на нови крстоносни војни.
Муслиманите од друга страна, од 7-от век, па се до денешен ден живеат претежно во теократски држави и до денешен ден се колнат во Мека и во денот кога ќе ги истераат Евреите во морето, а потоа и останатите неверници. За разлика од христијанските цркви, кои воопшто не повикуваат на истребување на неверниците, исламот повикува на присилно преминување на неверниците во ислам, или нивно погубување. Ако ти требаат докази, само спореди ги последните терористички напади извршени од страна на муслимански фундаменталисти и спореди ги со последните терористички напади извршени од страна на христијански фундаменталисти.