Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Нa пoвидoк кoaлицијa Сдсм и Дуи...Сдсм ќе гo зaбoрaви криминaлoт нa Ахмети у Мaџaр телекoм, ќе гo зaбoрaви верниoт слугa нa бaте Сaше нaречен Кaменoт Мусa, ќе ги зaбoрaви секси бoмбите кoи ги пуштaше зa Ермирa, ќе гo зaбoрaви дечкoтo нa Силвaневa терoристoт Тaлaт, ќе гo зaбoрaви кoљaчoт oд Кaле Груби...Нaеднaш све ќе зaбoрaви...Битнa е брoјкaтa 61...Мoрaлните принципи се небитни...
Лелее шо сторе бе олоши кољачи терористи криминалци и неранимајковци
И велиш Груевски преговараше со нив за да напрат заедничка влада до последна минута од рокот?
па сега дур преговараа беше штама, од ко пропаднаа преговори сега викајте УААА ТЕРОРИСТИ И КОЉАЧИ

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Деновиве излезе податок за индексот на демократија. Од 68 место во 2006, 73 во 2010 (и уште подолу на границата на делумни демократии), во 2015 во таа група сме на 78мо место најдолу пред Црна Гора, а сега веќе сме на 95 место во хибридни режими. Пред нас се Либерија и Уганда, се доближивме и до Киргистан. Еве податоци и за здравството, и за образованието. Тежок мазохизам е за некој кој покажал вакви "резултати" да се навива да остане на власт.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
Деновиве излезе податок за индексот на демократија. Од 68 место во 2006, 73 во 2010 се подолу на границата на делумни демократии, во 2015 во таа група сме на 78мо место најдолу без Црна Гора, а сега веќе сме на 95 место во хибридни режими. Пред нас се Либерија и Уганда, се доближивме и до Киргистан. Еве податоци и за здравството, и за образованието. Тежок мазохизам е да се навива за некого кој покажал вакви "резултати".
Ама Курир кажа дека организацијата што ги прави овие истражувања со децении била наводно финансирана од Сорос. Така да автоматски значи дека ова е завера против нашата мајка Македонија.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.003
Поени од реакции
2.798
Лелее шо сторе бе олоши кољачи терористи криминалци и неранимајковци
И велиш Груевски преговараше со нив за да напрат заедничка влада до последна минута од рокот?
па сега дур преговараа беше штама, од ко пропаднаа преговори сега викајте УААА ТЕРОРИСТИ И КОЉАЧИ
Па нели ldsm велеше дека осомничени за криминал не треба да прават влада?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Здравството е водечко во Европа и ние сме меѓу најнезадолжените Европски држави. Не знам што ви е на вас сороспии едни.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Не е само мнозинство него и платформа ако се прифати платформа нема мандат. Претседник им га учука стручно.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
хаххаха а како знат кој закон кога е изгласан?
како знат кога собранието се распушта?
10 души в сала 6 гласаат ЗА и ете ти закон.
Се си пише убаво објаснето во уставот и немаше никакви проблеми 30 години додека не дојде Иванов да го спроведува.
Па не треба потписи па треба потписи па 51 може да прави влада али 49 не мпоже
Уставот си е јасен и а што е мнозинство од 120 ако некој не знае значи му треба помош и нега од специјлни институции
Али еден ден ќе одговара за овие противуставни дела (можеби ќе се вади догаш на[DOUBLEPOST=1486129905][/DOUBLEPOST]
Уф уф уф запнал цел свет да ни напакости, Никола Горде и Ставревски со уше неколку верни другари исправени пред силите на злото и крволочните јевреји.
Епопеја бе!
Али то е ко си имавме судбина да се родиме во папокот на светот каде во Алшар лежи некаде изгубената круна на Александар кое дава енергија доволна за цел свет и лечи нерви ишијас пелтечење уплав ноќно мокрење и лишај
..заеби ги нив , па фрчко,компанија и останати ..тие се нафатирани и си купија и плажи на топлите мориња , кажи ми ти дал купи граматикен шкипе со изговор???:tapp:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
SDSM ima golemi sansi denovive da napravi vlada so DUI, BESA i pratenicite na Z. Sela ... natamu se dvizat site nastani, no kako i da e so ili bez novi skoresni predvremeni parlamentarni izbori Nikola G. e gotov i na slednite izbori bi doziveal uste potezok poraz so toa sto mitot za negovata nepobedlivost e srusen, a site znaeme deka psihologijata e mnogu bitna rabota, odnosno mnogu lugje na izbori glasaat za potencijalniot pobednik i pokraj toa sto ne se soglasuvaat so negovite politiki, do sega na taa karta Gruevski neli kako potencijalen pobednik (gledano po anketite na provladinite mediumi) dobivase mnogu glasovi, no posle rusenjeto na mitot za negovata vecnost i nepobedlivost nekolku desetici iljadi etnicki Makedonski glasovi na slednite izbori koga i da se odrzat veke moze da gi smeta za izgubeni i dodadeni na kontoto na opozicijata !

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
http://www.utrinski.mk/?ItemID=176646942777CA45AF78FC4CA11EEEFE

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ИМА ЦЕЛОСНА ДОВЕРБА ВО АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ

Сосе мадиња, жанг жданг.

Сега очекувам изјава од ДПМНЕ "Ние сметаме дека Стејт Департментот не ги кажува официјалните ставови на Вашингтон. Бараме лично Трамп да се изјасни"

Каков Грујо :pos::angel:
Оваа вест ја нема на Курир, значи не се случи. Таму сеуште стои дека некои фиљан конгресмен ќе го менувал Бејли.

G

Goldie

Гостин
Оваа вест ја нема на Курир, значи не се случи. Таму сеуште стои дека некои фиљан конгресмен ќе го менувал Бејли.
Ама сигурно ја има веста која ја пренесе @WestBE дека покрај мнозинство не смееле ни платформата да ја подржат ако сакале мандат од фикусот :lolzz:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Сакам да знам каде е братот Трамп!
Кажа чоекот - ѕидот со Мексико е бр. 1, бегалците бр.2 и трета е оската Сорос-Бејли-Заев која е од егзистенцијално значење за поширокиот дел од видливиот универзум. Ќе си дојдеме на ред...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па нели ldsm велеше дека осомничени за криминал не треба да прават влада?
Ko ќе праи влада СДСМ ќе си работи со полна пареа СЈО и ќе се гони и казнува криминалот

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ама сигурно ја има веста која ја пренесе @WestBE дека покрај мнозинство не смееле ни платформата да ја подржат ако сакале мандат од фикусот :lolzz:
Колку треба да бидеш глуп за да ја пласираш таа вест, и колку уште поглуп од тоа за да веруваш во неа. :toe:

Иванов нема никакви овластувања да го направи тоа.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Колку треба да бидеш глуп за да ја пласираш таа вест, и колку уште поглуп од тоа за да веруваш во неа. :toe:

Иванов нема никакви овластувања да го направи тоа.
Ај да видиш дали нема ке добиев ташак мандат

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom