Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.514
Абе другарче, ти не си го постигнал тоа со исхраната бидејќи си внесувал помалку од тоа што треба да внесуваш. Со тие две дозерки ти сега внесуваш уште дополнителни 1200-1400ккал и некои 50-60 грама протеин, истите ти може да ги внесеш од храна (не било каков избор) туку месо, риба, јајца, компир, ориз, урда, кикиритки, бадеми.... и телото ќе напредува дури подобро од тоа со гејнерот.bez suplementi tesko do posakuvanata cel. gejnerot e najdobrata opcia za pokacuvanje na telesna tezina i muskulnata masa. sekoj napreden vezbac e preporaclivo da se zema glutamin. ne samo so ke go zabrza oporavot posle trening i nema da se osejka bolka vo muskulite i so e bitno ne ja opajga muskulnata masaod 33cm obem stignav do 37,5 vo rok od 2 meseci so ovaj napredok nikogas go nemav postignato samo so ishranata!!! ishranata mi e ista toest 4 obroci na den i 2 obroci od gejnerot mesani so banana oves kivi i puter od kikiritki. vo gejnerot ima 2 grama na glutamin so e dovolno za posle trening! se sto se pie vo normalni dozi ne e stetno se sto se preterva e stetno i mesoto e stetno dokolku jadime sekoj den
![]()
Земи читни малку каква аминокиселина ти е глутаминот и од каде може да се внесе, ако толку ти годи гејнерот зошто не се откажеш целосно од исхраната и да пиеш по цел ден само гејнер?
Исхраната ти е на прво место, на глава да се исправиш не може да ме убедиш дека аматер не може да надохнади калориски внес од исхрана, кај исхраната има само еден проблем, а тоа е временскиот период за подготовка, барем кај мене, премногу обврски, премалку време да готвам по 4 оброци на ден, макар што и за тоа има алтернативи (конзерви туна и сардина, готова храна на кило, оброци што не бараат долго време за подготовка јајца, риба како полок, филети ослич за пржење без масло ми треба по 7-10 минути на плин, ептен ретко чаден стек, салати, печен ориз и компир, печен или варен стек го ставаш во тава или тенџере и си бркаш работа додека се зготви...).
Еве ти истражувања колку се добри тие суплементите, во храната колку толку си посигурен што јадеш, за разлика од овие што пишува 70гр протеин, а има 40 грама.
Gaspari, Six Star, Musche Pharm...погледни ги разликите од тоа што пишува, до тоа што е измерено и тоа во САД, за разлика од нив тука се внесува уште пофушарска роба.