Македонија-Норвешка 1/8 Финале

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

ЛаФови сме или Мачиња?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу го тупите, толку е максимумот, несериозност и моментот со цепелините беше врв. Лазаров е 6 играчи во тимот, уште да почне да брани.Младите заебаа многу, поготово Нелоски па Талески, не знам што им беше ама беа катастрофа поголемиот дел од првенството. Но кога може Манасков да шутира у голман, не глеам зашо и овие двајцава не би можеле :toe:

А тоа дека се заебале РНЛ што го земале Талески, допрва ќе видиме какви планови имаат со него, не го зимаат туку така, не е ова Тинекс пролет.
Премногу ги плукате младите (да, не знам зошто но на 21 години кај нас се уште деца, додека на запад веќе се скоро развиени добри играчи).
Тактиката 7 на 6, според моите најпримитивни познавања, колку добра толку и пацерска. Правиш акција цела минута за да дадеш гол, и без мака за 5 секунди примаш гол без голман.
Не знам што ќе се прави сега со екипата, ама би требало да имаме горе-доле солиден состав за понатака.(Да е жив и здрав Кире само)

И да се работи на младите голмани кои имаат потенцијал во државава :) Без голман сме мизерни

Какви сакаат нека имат планови, се гледа дека е глуп како коњ и тешко дека може нешто да се промени.
Ај да речеш тука се сите постари, поискусни ама и со младинците воопшто не се двоеше против Турција кога беше последниов натпревар
1-2 сезони максимум подавање крпи во Реин Некар па после пак назад тука..

само едно можам да речам - ТОП 16 во ЦЕЛ СВЕТ, земја со распадната инфраструктура, аматерска лига во која се игра од ќеиф , а не за пари, со една голема величина и институција во името на капитенот

ова ако не е успех не знам што е

koga ti rekov deka koj i da se padne od francija i norveska sekako ke ne ponizat ti me napravi lud :)
За што извинување, за ова што се избламира за сите пари среде утакмица па после војната праеше бекпедалинг?

kakvo pleskanje ke dobieme od francija pred 20 000 publika, da ti e merak da gi gledas nasite ovci kako gi dupat pred 20 000 narod :)

ke izgubime od island i ke igrame protiv francija pred 20 00 publika sto ima nejasno tuka nzn .

Не ти е интелигенцијата најсилна страна а?

Ларви како тебе кои едвај чекаат пораз на Македонија само да смислуваат Твитер доскочици на секој чекор.

Какви сакаат нека имат планови, се гледа дека е глуп како коњ и тешко дека може нешто да се промени.
Ај да речеш тука се сите постари, поискусни ама и со младинците воопшто не се двоеше против Турција кога беше последниов натпревар
1-2 сезони максимум подавање крпи во Реин Некар па после пак назад тука..
Ќе го видиме кога ќе отиде таму :)

:facepalm: :bravobe:што не го стави и станот и куќата и колата и се живо и диво ако беше толку сигурен? 1,4 ти беше коефициентот?
Што е најсмешно не го кажа ова, туку кажа дека ќе изгубиме и дека Франција ќе го избрише подот со нас, па сега се пика во муабет како мало дете некревано во раце.

За што извинување, за ова што се избламира за сите пари среде утакмица па после војната праеше бекпедалинг?

Не ти е интелигенцијата најсилна страна а?

Ларви како тебе кои едвај чекаат пораз на Македонија само да смислуваат Твитер доскочици на секој чекор.
ovoj del si go zaboravil: Edinstvena razlika e sto spasija gaz da ne bidat posramoteni pred 20 000 luge ama i vo ovoj slucaj ke si idat doma i ke bidat posramoteni pred pomalku publika :)

ovoj del si go zaboravil: Edinstvena razlika e sto spasija gaz da ne bidat posramoteni pred 20 000 luge ama i vo ovoj slucaj ke si idat doma i ke bidat posramoteni pred pomalku publika :)
Да де да, што ти кажав погоре, типичен бекпедалинг правиш ако воопшто и разбираш што сакам да ти кажам, откако победивме, па ајде сега следниот противник ќе не размонтира. И јас знам таков X+1 муабет да вртам во секој спорт. ;)

Прво ќе не размонтираше Тунис, победивме ок, штама, после ќе видите против Словенија, добивме ќотек. После Словенија муабетот беше да не ни искачаме против Шпанија, се држевме, потоа муабетот се смени на уморни се, се пијанчеле, ќе го папаме од Исланд, ќе играме со Франција. И нормално, кога не преостанува веќе ништо друго во нокаут фазата, ќе го изедеме од Норвешка :toe:

Ок е експерти, и во репрезентацијата знаеа дека баш поради ова се оди утакмица по утакмица. Мене само чуден ми е синдромов што го имаат поголемиот дел од Македонциве по форуми и социјални мрежи да се прават интересни по секоја цена со тумор хумор и хејтање и тоа среде егал утакмица? Сите знаеме дека немаме којзнае каков квалитет, не сме ние што не постираме така на супстанци, во ред е.

Ако не за наредните ЕП, СП во било кој спорт да отвориме еден подфорум Гробишта Кајгана па вие што сте вицкастите да си ширите таму „ќе го јадеме“ експертиза, не знам што да кажам друго.

Хаха,Киро бе,ах мори мајко.
Вика"Да бевме комплетни,со Жути и Деки ќе имавме СИГУРНА ПОБЕДА,СИГУРЕН ПЛАСМАН ВО ТОП8":pos:
Дај бе брат Жити очите,не се резили со вакви изјави,молим те ,срамота е,знаеме дека сакаш да ги вежбаш ТВОИТЕ РЕТОРИЧКИ СПОСОБНОСТИ ама вакви изјави не ти требаат,срамота е,ваков спортист,со такво си-ви зад себе да дава вакви изјави.
Доста им давате ЛАЖНА НАДЕЖ НА ЛУЃЕТО,реално со ваква Норвешка едноставно немаше шо да бараме,па макар и Пепи Манасков и Боро Чурлевски од најдобрите деневи да ги имавме.
Срамота е да СЕ ВАДИТЕ ЦЕЛ ЖИВОТ НА НЕШТО,де некој не играл,де судиите,де пречки,стативи,зицери не знам шо.
Дај приземјете се малку,бидете реални,не е само да се исфилува изјавата со некоја фенси реченеца во која има еден куп ИНТЕЛЕКТУАЛНОСТИ:icon_mrgr:.
Бидете реални и признајте си,тоа е тоа,послаби бевме за класа и нема шо да кукаме.
Не се добива меч со една Норвешка со играчи како Талески,Дрогата,Вилипче.
Талески 10 чисти удари ги поеба,Вилипче со онај ДРИБЛИНГ ИЛИ ШО И ДА БЕШЕ ВО ПРВО,КОГА СЕ ЗАВРТИ САМ ОКОЛУ СЕБЕ:pos::popce:
Дрогата не плеј го пуштаат,каде бе?
Ах леле Лино бе,па тој не играл никогаш плеј,преглед на игра слаб,денес баш само во второ го пратев,два или три пати Киро му се одлепува до него и само требаше да ја предаде топката и имаме или чист шут за Киро или продолжена топка до Џомба,овај упорна на линија пробува (демек)да асистира.
Очај,згрешени позиции тоталка,ниту Вилипче,ниту Талески,најмалку Дрогата се плејмејкери,зошто ни беа 5(пет)леви бека во ростер а неаме ни еден плеј,зошто не знам?
Ете се случи да се повреди Жути,и сеа шо прајме,подобро да го земеа Мартин Манасков,или Ласко од Пролет,без мајтап,барем знаеш дека природна позиција му е плеј,ние одиме со изнудени решенија,сами си бараме беља,точно е дека модерниот ракомет не познава позиции ама со овај калибар на играчи шо го имаме едноставно неаме мултиплеј играчи.тоа е тоа.
Послаби бевме,за класа,дури и впечаток се доби дека Норвешка со пола сили не разби лаганица,не се ни испотија во второ,освен тие 20ина добри минути во прво.
Тоа е тоа,повеќе ум за Хрватска,ако се пласираме нормално.

Европско е секогаш потешко од светско, а имаме и силна група...а има и друго, како ги гледам рускиве играчи ама и шпанскиве, па и на Вардар не му се пишува добро, посебно што Раул си призна, незнам како против 7 играчи... сепак да оставиме да видиме како ќе биде, уште сега во фебруари ќе има уталмици интересни..

Вика"Да бевме комплетни,со Жути и Деки ќе имавме СИГУРНА ПОБЕДА,СИГУРЕН ПЛАСМАН ВО ТОП8":pos:
Дај бе брат Жити очите,не се резили со вакви изјави,молим те ,срамота е,знаеме дека сакаш да ги вежбаш ТВОИТЕ РЕТОРИЧКИ СПОСОБНОСТИ ама вакви изјави не ти требаат,срамота е,ваков спортист,со такво си-ви зад себе да дава вакви изјави.
Доста им давате ЛАЖНА НАДЕЖ НА ЛУЃЕТО,реално со ваква Норвешка едноставно немаше шо да бараме,па макар и Пепи Манасков и Боро Чурлевски од најдобрите деневи да ги имавме.
Срамота е да СЕ ВАДИТЕ ЦЕЛ ЖИВОТ НА НЕШТО,де некој не играл,де судиите,де пречки,стативи,зицери не знам шо.
Дај приземјете се малку,бидете реални,не е само да се исфилува изјавата со некоја фенси реченеца во која има еден куп ИНТЕЛЕКТУАЛНОСТИ:icon_mrgr:.
Бидете реални и признајте си,тоа е тоа,послаби бевме за класа и нема шо да кукаме.
Не се добива меч со една Норвешка со играчи како Талески,Дрогата,Вилипче.
Талески 10 чисти удари ги поеба,Вилипче со онај ДРИБЛИНГ ИЛИ ШО И ДА БЕШЕ ВО ПРВО,КОГА СЕ ЗАВРТИ САМ ОКОЛУ СЕБЕ:pos::popce:
Дрогата не плеј го пуштаат,каде бе?
Ах леле Лино бе,па тој не играл никогаш плеј,преглед на игра слаб,денес баш само во второ го пратев,два или три пати Киро му се одлепува до него и само требаше да ја предаде топката и имаме или чист шут за Киро или продолжена топка до Џомба,овај упорна на линија пробува (демек)да асистира.
Очај,згрешени позиции тоталка,ниту Вилипче,ниту Талески,најмалку Дрогата се плејмејкери,зошто ни беа 5(пет)леви бека во ростер а неаме ни еден плеј,зошто не знам?
Ете се случи да се повреди Жути,и сеа шо прајме,подобро да го земеа Мартин Манасков,или Ласко од Пролет,без мајтап,барем знаеш дека природна позиција му е плеј,ние одиме со изнудени решенија,сами си бараме беља,точно е дека модерниот ракомет не познава позиции ама со овај калибар на играчи шо го имаме едноставно неаме мултиплеј играчи.тоа е тоа.
Послаби бевме,за класа,дури и впечаток се доби дека Норвешка со пола сили не разби лаганица,не се ни испотија во второ,освен тие 20ина добри минути во прво.
Goran Krstevski e klasa sreden igrach, tehnika ALA SAGOSEN.. odbrana duplo podobar od Taleski i Neloski (edina mana fizicki e malce poslab od drugive iako e godina pomal).. od moj licni soznanija se raspraval so Cervar vo stilot - Ti sakash Makedonski igrachi da vadish od Metalurg a nosish stranci.. pa posle ovaj muabet Cervar standard za nego mu se isponashal i od togash minutazhata na Goran vo Metalurg e svedena na minimun, pa vo mladinska reprezentacija duri povreden so kucajne vleze i pak se vide deka imat pojke tehnika i um od drvoto Neloski. Inache za Goran bile zainteresirani 2-3 evropski kluba od koj najmnogu zagrean bil Kristijanstad taka da ako vrskata megju Cervar i Goran ne se podobri ocekuvajte transfer vo stranstvo.[DOUBLEPOST=1485053273][/DOUBLEPOST]Ne e losho da pocni da se razmisluva poleka poleka za naturalizacija na nekoj stranski igraci, POSEBNO na pozicii kaj sho sme dosta kriticni. Ko mozhele edni reprezentacii ko Hrvatska i Ungarija da mu nudat drzavjanstvo na K Lazarov zoshto i nie da ne zemime nekoj stranec?(ako treba ke mu se plati dopolnitelno za himna da pee :D).. igraci ko Obradovic, Gugleta, Stefan Terzic, Vanja Ilic, Luka Rakovic, Arpad Sterbik, Strahinja Milic, Daniel Arsic (iako ovaj nastape pred 1 god za Srbija ne sum siguren deka e vo izborot na Peric ) itekako mozi da pomognat na Makednskava reprezentacija.. normalno ne mora site da gi naturalizirame.. 1-2 dosta se..

Последно уредено:
Нема да ти играат Македонците ако почне натурализација.
Ете го Жути одма се повлече кога почна Прибак да му зема минутажа,сега го набркаа него си се врати и ќе си игра и понатака. И јас исто би направил ако некој српски сељо ништо подобар од мене игра место мене. :toe:

Веќе ако се натурализира,тоа мора да биде голман,итоа или Станиќ или Штербик да речеме,другово милиќ билиќ пиши пропало.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom